icon

Nedan kan du läsa om ansökan och deltagande i 2019-års Team Mustasch. 26 januari öppnar vi ansökan och därefter är den öppen fram till 1 mars. Information finns nedan även om vår 9-timmarsgrupp, dit du kan anmäla dig direkt.

Team Mustasch möjliggörs genom ett samarbete mellan Bianchi, Craft, Thule, Vätternrundan och Abloc. Om vi får säga det själva är det ett riktigt dream team vi byggt i kampen mot prostatacancer. Hittills har vi samlat in över 400 000 kr till Mustaschkampen och målsättningen är såklart att bättra på den siffran under 2019. Varmt välkommen med din ansökan eller anmälan, vi behöver dig!

Team Mustasch
icon

Syfte

Samla in pengar och synliggöra arbetet i kampen mot prostatacancer

Donera till Mustaschkampen

Stolta cyklister

Team Mustasch 2019

Partners

Vi gör skillnad


Att bidra genom att använda sig av vårt trygga sammanhang - cykel - känns självklart. Arbetet mot prostatacancer förtjänar att ta plats och vi vill bidra så gott vi kan. Självklart genom insamling och pengar, men lika mycket att frågan väcks och får ta plats.

Erik Abrahamsson
Abloc

Så funkar det

Prostatacancer behöver höras och ta plats, tyvärr är det så. Helst hade vi velat slippa det men det finns varje dag runt oss och då gör vi vad vi kan för att hjälpa. Team Mustasch cyklar för den goda sakens skull. Vi cyklar relativt snabbt och anser oss vara ganska snygga, i varje fall om vi får säga det själva. Nedan går vi igenom snabbgruppen Team Mustasch först för att därefter gå igenom information förra årets nyhet, 9-timmarsgruppen.

Vad krävs då för att ansöka till den snabba gruppen? Du ska först och främst känna i hjärtat att du vill vara med och bidra i kampen mot cancer, det är nummer 1. Därefter ska du anse dig klara att cykla Vättern på ca 7 timmar, såklart inte själv utan i en stor och fin klunga, anförd av ett gäng riktigt vassa och rutinerade cyklister. 2017 cyklade vi på 6:52 och fick i mål 32 personer av totalt 40 st. Förra året kom 29 av 35 cyklister in på 6:48. Exakt vad tiden blir 2019, det struntar vi ärligt talat i, siktet är såklart inställt på att köra lika fort som tidigare år men det allra viktigaste är att få med så många som möjligt runt på bästa möjliga tid. 15 platser står till buds att ansöka om får att få cykla med 15 av Sveriges absolut vassaste elitcyklister.

Vad får du förutom en makalös upplevelse och förmånen att vara med och bidra? Samtliga cyklister får fri startplats, en helt unik uppsättning kläder, hjälm samt full service innehållande mat och all tänkbar energi före, under och efter loppet.

I utbyte om man blir antagen förbinder man sig att skänka minst 1 500 kr i alternativ startavgift till insamlingen, detta görs till vår insamling som du hittar https://insamling.prostatacancerforbundet.se/fundraisers/abloc-mustasch-challenge-2018 . Vi önskar också att DU som deltagare också gör allt du kan för att sprida budskapet i dina olika kanaler, att uppmärksamma alla på vad vi gör.

Vidare vill vi att du är med på ett av Ablocs landsvägsläger, antingen i Kalmar 26-28 april eller på Smögen 24-26 maj, där vi kommer ha Mustasch-upptakt och du får träffa och träna med dina lagkompisar. Dessa dagar tar vi alla av oss våra vanliga klubb-, team eller nationströjor och cyklar stolt under gemensam flagg - Team Mustasch. Lägret bekostas enskilt av respektive åkare, men till en saftig Mustaschrabatt om 30 % på ordinarie pris. Rabattkod skickas ut till alla antagna.

Tveka inte, ansök om kanske ditt livs utmaning och goda gärning i sadeln. Vi lovar, vi gör det tillsammans och trots att det kommer att göra ont i benen så kommer vi värma många hjärtan längs vägen. 1 mars stänger ansökan så passa på innan dess.

Varmt välkommen och är det minsta fråga så är det bara att ringa eller maila.

OBS! Får du inte en bekräftelse på sidan och i mail-korgen har din ansökan inte kommit fram. Försök igen eller skicka direkt till event@abloc.se

/Team Mustasch

Team Mustasch 9-timmars
Efterfrågan har varit och är stor. Många har frågat om vi inte kan cykla lite lugnare så att fler kan ansöka. När vi har förmånen att starta i första sub-grupp, kl 12.00, är det dock inte ett alternativ. Av säkerhetsskäl är det viktigt att trampa på så att vi inte bli omkörda av andra klungor. Självklart är det kul att cykla fort också.

Men, vi ger oss inte där. 2018 introducerade vi Team Mustasch 9-timmars, som blev en succé. Förutsättningarna är annorlunda men syftet är detsamma, att vilja delta och göra skillnad för den goda saken.

I Team Mustasch ansöker man och sedan blir man antagen, därefter behöver man inte betala något för kläder och startplats. I Team Mustasch 9-timmars är det som sagt lite annorlunda.
26 januari 20:00 släpper vi de 30 platser vi har i denna grupp. Det är helt enkelt först till kvarn som gäller. Du bokar plats via eventsidan på abloc.se. Totala kostnaden för deltagandet är 5 000 kr. Det kanske uppfattas som mycket, men det är självkostnadspris för startplats i 9-timmars, komplett Team-Mustasch klädkit från Craft, tillgång till coach och ledare för gruppen, "garanti" på att stommen av gruppen tar sig in strax under utsatt tid samt specialerbjudande på Ablocs läger under våren.

Hur mycket du vill skänka och bidra med till insamlingen, ja, det avgör du själv men självklart hoppas vi att det är därför du är med.
Gruppen startar 02:48, för att komma i mål lagom för att lämna över stafettpinnen till snabbgruppen. För frågor är det bara att maila eller ringa oss, event@abloc.se eller 0707-555412.

Återigen, tack för att du gör skillnad!
/Team Mustasch 9-timmars

Ansökan är stängd