Anmälan

Abloc Ronde van Sotenäs 2018

Lördagen den 7 juli kör vi Ronde van Sotenäs på mountainbike.

Det är en runda som börjat bli lite av en klassiker och den har blivit mycket uppskattad av en härlig blandning av cyklister. Några små modifieringar har gjorts på banan, annars är det samma sträckning som tidigare.

Beroende på vilken grupp man vill köra med blir det 60 – 80 km i fantastisk terräng på de bästa stigarna, klipporna och grusvägarna runt om i Sotenäs. Vi kommer att rulla igenom platser som Kungshamn, Hunnebostrand och Bovallstrand. Det kanske mest säregna och vackraste området är Ramsvikslandet, ”Klippornas rike”, med utmanande singletracks, klippcykling och underbar utsikt.

Vi kommer att cykla ut på rundan 08:00 och inleda med 2 timmars teknikkurs som hålls av en av Sveriges allra bästa stigcyklister och instruktörer Niklas Skogh. Se gärna filmen på Niklas filmad av Jonas Paulsson i påskas på Ramsvik. Totalt kommer hela turen ta ca 5 – 6 timmar och det kommer att bjudas på fika på Stensjö och mat på Ramsvik. Vill man inte cykla hela rundan finns möjlighet att vika av tidigare då vi som längst är ca en timmas cykelväg från Ramsvik. Ett perfekt pass för dig som kanske ska köra Uddevalla MTB, Grenserittet eller Cykelvasan eller bara vill vara med och köra en långtur i inspirerande miljö med härligt sällskap.

Rundan startas och avslutas på Ramsviks Camping som ligger på en fantastisk vacker plats i Klippornas rike. Här erbjuds möjlighet till bad, dusch och bastu som summeras med afterbike innehållande middag och prisutdelning där allt ingår i priset förutom dryck (men väl glass!).

Alternativ 1: 3-6 timmar. Teknikkurs, guidning, fika, middag, prisutdelning. 495 kr
Alternativ 2: 3–6 timmar. Teknikkurs med Niklas Skogh och guidning på Sotenäset av Mattias Carlsson, Tomas Wallström och Andreas Hernqvist med fika på Stensjö. 395 kr.
Alternativ 3: 2 timmars teknikkurs med Niklas Skogh. 295 kr

Facts

Datum
Lördag 7 juli

Startplats och samling
Ramsvik Camping, 08:00

Lärdomar
Många, inte minst från Niklas Skoghs teknikkurs.

Fika
Kan du ge dig på! Hemlagat Abloc-fika utmed turen.

Afterbike
Alltid! Bad, dusch och bastu vid målgång, därefter middag för de som vill och prisutdelning.

Obligatoriskt
Mountainbike, hjälm, extraslang, fika-hunger.

Platser
20

Anmälan
Via gula knappen nedan

Anmälan