Tyvärr redan över

Abloc Camp Sotenäs - MTB

Västkusten är en dold mountainbike-pärla. Vi på Abloc har örnkoll på stigarna där allmänheten inte vandrar. Att cykla i hög vårluft när knoppar brister är att leva fullt ut… undrar vem som sa det?

Vi följer nu upp höstens mountainbikeläger i Sotenäs med detta vårläger där vi har bjudit bästa tänkbana MTB-coach nämligen fd förbundskapten och proffscyklisten Anders Ljungberg med både OS-guld och VM-guld på meritlistan som ledare och som själv siktar på VM-guld som Mastercyklist till sommaren.

Att träna i den hänförande naturen vid havet och andas den friska havsluften ger ett välbefinnande för både kropp och själ. Under helgen kommer du att få lära dig mer om cykelteknik och träningslära samt bli coachad av erfarna och inspirerande ledare med Anders Ljungberg i spetsen. Och därtill kommer du att få åka båt och serveras läcker mat med härlig utsikt över havet.

Tag med dina träningskompisar eller lär känna nya. Ni bor i Sjöbodstugor med kök och badrum, alla inom 100 meter från havet. Lakan, handdukar och slutstädning är inkluderat. Restaurangen, där alla måltider serveras, har fantastiskt havsutsikt. Bastun är varm varje kväll och här tar du också ett uppfriskande dopp i havet på afterbiken. Det kommer som vanligt att finnas grupper för alla, från förstagångscyklisten till den mer erfarna som gillar att vrida ur trasan eller satsar på tex Cykelvasan. På alla passen kommer det att serveras fika. Mellan passen kan du göra små vandringar i naturen, paddla kanot, fiska eller bara vara.

Program:

FREDAG 12 maj:

12.00 Start av incheckning.

14.00 Officiellt välkommen och vi rullar ut på första rundan. Gänget delas in i flera grupper beroende på nivå och vi fokuserar på teknikträning och "lekar" på Ramsviks mycket omväxlande terräng. Vi stannar till och går igenom grundläggande teknik med Anders innan vi kör vidare och får praktisera allteftersom vi passerar stigpartier. Vi stannar även på något/några svårare passager där Anders ger tips om hur man bäst tar sig igenom. Det är inte för inte som ön kallas för Klippornas Rike och det bjuds på unik klippcykling till fantastisk inramning av Västerhavet. Därefter afterbike och bastu med havsutsikt.

19.00 Middag och välkomna. Grillfest All-you-can-eat BBQ

20.30 Föreläsning av Anders Ljungberg, genomgång av helgens rundor och givetvis prisutdelning i sann Abloc anda.

LÖRDAG 13 maj:

07.30-09:00 Frukost.

09:00 Rullar ut. Flera grupper, fart och distans varierar mellan 40km-75km. Vi kallar rundan Ronde van Sotenäs där passeras kustidyller som Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand och det bjuds på mycket varierad cykling från fartfyllda singletracks till utmanande klättringar som belönas med fantastiska utsiktsplatser. Efter 2,5 timma serveras monsterfika och möjlighet att byta grupp om så önskas. Även här teknikträning, riktad mot kurvtagning och köra brant uppför och utför. Stopp för genomgång av teknikövningar man kan lägga in i sina vanliga pass hemmavid.

16.00 Afterbike.

18:30 Prisutdelning och summering av dagen.

19:30 Båttur till Hunnebostrand

20.00 Middag på Bella Gästis med västkusten bästa pizzor, Hunnebostrand

SÖNDAG 14 maj:

07.00-08.30 Frukost.

09.00 Vi rullar ut. Flera grupper, fart och distans varierar mellan 30-60km. Gemensam fika och möjlighet till att byta grupp.

13.00 Final lunch och därefter tack och hej.

Måndag 15 maj: Skönt trött i hela kroppen och förhoppningsvis stor längtan åter

Allt detta ingår:

 • 2 x nätter i sjöbodstugor (2-4 bädds) med kök och badrum, alla inom 100 meter från havet. Lakan, handdukar och slutstädning är inkluderat.
 • 2 x frukost
 • 2 x middag
 • 1 x lunch
 • 3 x fika
 • 3 x pass
 • 2 x föredrag
 • 2 x båttur
 • 6 x rutinerade instruktörer
 • Servicebil
 • Anders Ljnungbers uppenbarelse, bara den ä värd avgiften
 • Goodiebag ifrån våra samarbetspartners Craft, Bianchi, TEC och Vitargo.
 • 20% rabatt på vår kollektion i samarbete med Craft
 • Chans att vinna fina priser

Anmälan och Kostnad:

Alt 1
Priset för lägret är priset 2900:- inkl. moms och då ingår allt, boende, mat, fikor, världsmästarkaffe,

Alt 2 – Eget boende
Möjligheten finns även att vara med på lägret men utan boende men med möjlighet till omklädning/dusch. Detta kostar isf 1800: - inkl. moms samt såklart middagar, lunch, föredrag,
goodiebag och allt annat..

Anmälan görs via knappen nedan.

Facts

Cykel
MTB

Datum
12-14 Maj

Antal platser
40

Kändis och huvudpunkt
Anders Ljungberg, fd förbundskapten i MTB. Anders håller teknikkurs och föreläser.

Föreläsning
Återigen, allas vår Anders

Badbyxor
Ja

Kostnad
2900:- och då ingår allt!

Betalning
Betalning görs till BG 755-0999 eller Swish nr:1230803403, märk betalningen med namn. I detta ingår allt. Betalning ska vara gjord senast 4 veckor innan lägret påbörjas. Avanmälan som görs senare än 2 veckor debiteras 50%

Tyvärr redan över