Anmälan

Abloc Gravel Challenge Bauerskogen

I slutet av förra sommaren fick vi chansen att från blankt papper lägga upp en drömresa att ta med journalister och researrangörer från hela världen på, och dela med oss av vår favoritcykling. Resultatet blev fyra dagars grusvägscykling genom norra Smålands trollska skogar och böljande landskap - nu är det din tur att följa med!

Den här gången bakar vi ihop resan till en Gravel Challenge, fullproppad med de bästa av Vätterbygdens grusvägar. Vi utgår från Bauergården i Bunn, tre mil norr om Jönköping/en dryg mil sydost om Gränna. Här samlas vi för en kopp kaffe och genomgång vid 9:00, och äter oss mätta i den fina restaurangen efter avslutat dagsverke innan det är dags för klassisk Abloc-prisutdelning. Givetvis serveras en fika modell större längs vägen från våra kompisar på Gårdsrosteriet Vista.

Banan mäter ca 90 km och går i så stor utsträckning som möjligt på grusvägar. Cykelcross, gravelbike, MTB eller landsvägshoj med tåliga däck går bra. Har man skärmar på cykeln får man lite extra kärlek. Vi delar upp oss i grupper efter dagsform och håller ihop, men på ett par segment släpps farten fri för den som vill att det ska bränna lite extra i låren.

För de som vill komma redan på lördagen kan vi erbjuda specialpris på boende + startplats: 1095 kr för del i dubbelrum och 1445 kr för enkelrum. Vi kommer själva att vara på plats från lördagen och kör en liten pre-ride med lugnt och fin rull i cirka 1,5-2 h (start preliminärt 14:00), en gratis bonusrunda helt enkelt!

Det finns 100 startplatser, först till kvarn. Anmälan sker via Tickset.

Mer info kommer löpande via Facebook-eventet samt på mail efter att du anmält dig.

Om Abloc Gravel Challenge
En Gravel Challenge är Ablocs själ och kärna som fått koka ner till ett endagsevent. Den innehåller alla komponenter som vi tycker är nödvändiga för en härlig dag på cykeln – en lång runda i härliga människors sällskap, grandios fika, chans att släppa ut tävlingsdjävulen efter egen förmåga, och skönt häng och god mat tillsammans efteråt. Alltihop förstås inramat av en naturupplevelse i höstens vackraste färger.

På våra Gravel Challenges utnyttjar vi Sveriges gömda cykelskatt – grusvägarna! Så gott som bilfria och oftast natursköna gör dem till en perfekt mötesplats för landsvägs- och mountainbikecyklister. Vi delar in oss i grupper efter förmåga för att alla ska få en så njutbar upplevelse som möjligt, och längs rundan har vi lagt in ett antal segment där man själv bestämmer farten och poäng delas ut till de första. När segmentet är avslutat samlas gruppen ihop och kör gemensamt vidare.

Drygt halvvägs anländer grupperna till en gemensam fikaplats där frallor, kakor, godis och inte minst kaffe i närmast obegränsade mängder finns framdukat. Här får deltagarna chans att fylla på med energi och byta grupp om man känner att det gått aningen för fort eller för långsamt.

Även sista delen av rundan innehåller ett antal segment blandade med lugnare transportsträckor innan alltihop avslutas med en rafflande jaktstart baserat på poängen man samlat längs vägen. Därefter blir det afterbikehäng där man kan diskutera dagens strapatser med sina nyfunna cykelvänner över en bit mat, följt av prisutdelning. Det är dock ingen regelrätt prisutdelning på så sätt att den som varit snabbast som vinner, utan i Abloc-världen är det sådant som snyggast vurpa och bästa medcyklist premieras.

Vad gäller?
I anmälningsavgiften ingår guidad cykeltur, Abloc-fika, mat efteråt, samt servicebil där du kan lägga in en väska med ombyte och som assisterar vid mekaniskt eller kroppsligt strul.
Detta är ingen tävling, vi cyklar på allmänna vägar och alla trafikregler gäller.
Vi respekterar våra medtrafikanter.
Allt vi tar med oss ut tar vi också med tillbaka.
Du ansvarar själv för att kropp och cykel är i lämplig form för dagen. Deltagande sker på egen risk.
Anmälan är bindande och det är ingen ångerrätt på idrottsevenemang. Abloc har inte möjlighet att återbetala startavgiften, kolla gärna om din försäkring täcker eventuellt återbud eller se exempelvis Startklar. Det är även ok att sälja sin startplats, ett byte kostar 100 kr och ska meddelas Abloc.

Facts

Vad?
Abloc Gravel Challenge Bauerskogen

Var?
Bauergården, Bunn

När?
29 mars, samling klockan 9:00

Varför?
För att cykla grus med andra är det bästa man kan göra!

Distans
ca 90 km, vi delar in oss i grupper efter dagsform

Obligatoriskt
Cykel och hjälm i gott skick, en extraslang samt stort fikasug.

Guldstjärna
Med stänkskärmar och kompislapp gör du livet lite bättre för cyklisten bakom och skaffar dig fler kompisar i klungan!

Afterbike
Vi räknar med att vara tillbaka vid 15:30, då blir det mat och prisutdelning

Anmälningsavgift
495 kr

Antal platser
100 st, först till kvarn

Anmälan öppnar
27 januari klockan 12:00

Paketpris boende + startplats
1095 kr för del i dubbelrum eller 1445 kr för enkelrum.

Anmälan