Anmälan Anmälan

Abloc Gravel Challenge Bauerskogen

Abloc Gravel Challenge Bauerskogen – där Toscana möter Trollskogen
När våren står för dörren är det dags för den tredje upplagan av Abloc Gravel Challenge Bauerskogen. Senast det begav sig bjöds vi på det mesta - fåglarna kvittrade, solen sken och gruset var magiskt. Vi njöt, och stämningen var lika god som kaffet.

Abloc Gravel Challenge Bauerskogen är fullproppad med de bästa av Vätterbygdens grusvägar. Till i år har vi en helt ny bana på John Bauers trolskt vackra grus som vi testkörde delar av på Abloc Camp JKPG i somras. Den går i samma härliga miljö som ofta kallas Sveriges Toscana där Östra Vätterbranterna är ett av UNESCOS utvalda biosfärområden i världen med sin unika miljö. Vi utgår från Bauergården i Bunn, tre mil norr om Jönköping/en dryg mil sydost om Gränna. Här samlas vi för en kopp kaffe och genomgång, och äter gott efter avslutat dagsverke innan det är dags för klassisk Abloc-prisutdelning. Givetvis serveras en fika modell större längs vägen från våra kompisar på Gårdsrosteriet Vista med närodlade godsaker ifrån bland annat Rudenstams Gårdsbutik och inte omöjligt att det blir en glassig bonusfika hos Grenna Glass.

Grundbanan mäter ca 100 km och går i så stor utsträckning som möjligt på grusvägar. Cykelcross, gravelbike eller MTB är rekommenderat. Har man dessutom skärmar på cykeln får man lite extra kärlek. Vi kör i nivåanpassade grupper och håller ihop, men på ett par segment släpps farten fri för den som vill att det ska bränna lite extra i låren. Det finns också möjlighet att navigera själva i par om två efter vår GPX-fil

Du kan läsa mer om delar av banan i ett reportage från Svenska Cycling Plus som du hittar här.

Covid-19
För att kunna genomföra eventet har vi haft dialog med smittskyddsenheten i Region Jönköping och gör anpassningar efter rådande restriktioner. Vi följer givetvis de lagar, regler och riktlinjer som gäller.

Om Abloc Gravel Challenge
En Gravel Challenge är Ablocs själ och kärna som fått koka ner till ett endagsevent. Den innehåller alla komponenter som vi tycker är nödvändiga för en härlig dag på cykeln – en lång runda i härliga människors sällskap, grandios fika, chans att släppa ut tävlingsdjävulen efter egen förmåga, och skönt häng och god mat tillsammans efteråt.

På våra Gravel Challenges utnyttjar vi Sveriges gömda cykelskatt – grusvägarna! Så gott som bilfria och oftast natursköna gör dem till en perfekt mötesplats för landsvägs- och mountainbikecyklister. Vi delar in oss i grupper efter förmåga för att alla ska få en så njutbar upplevelse som möjligt, och längs rundan har vi lagt in ett antal segment där man själv bestämmer farten och poäng delas ut till de första. När segmentet är avslutat samlas gruppen ihop och kör gemensamt vidare.

Drygt halvvägs anländer grupperna till en gemensam fikaplats där frallor, kakor, godis och inte minst kaffe i närmast obegränsade mängder finns framdukat. Här får deltagarna chans att fylla på med energi och byta grupp om man känner att det gått aningen för fort eller för långsamt.

Även sista delen av rundan innehåller ett antal segment blandade med lugnare transportsträckor innan alltihop avslutas med en rafflande jaktstart baserat på poängen man samlat längs vägen. Därefter blir det afterbikehäng där man kan diskutera dagens strapatser med sina nyfunna cykelvänner över en bit mat, följt av prisutdelning. Det är dock ingen regelrätt prisutdelning på så sätt att den som varit snabbast som vinner, utan i Abloc-världen är det sådant som snyggast vurpa och bästa medcyklist premieras.

Vad gäller?
I anmälningsavgiften ingår guidad cykeltur, Abloc-fika, mat efteråt, samt ambulerande servicebil som assisterar vid mekaniskt eller kroppsligt strul.
Detta är ingen tävling, vi cyklar på allmänna vägar och alla trafikregler gäller.
Vi respekterar våra medtrafikanter.
Allt vi tar med oss ut tar vi också med tillbaka.
Du ansvarar själv för att kropp och cykel är i lämplig form för dagen. Deltagande sker på egen risk.
Anmälan är bindande och det är ingen ångerrätt på idrottsevenemang. Abloc har inte möjlighet att återbetala startavgiften, kolla gärna om din försäkring täcker eventuellt återbud eller se exempelvis Startklar. Det är även ok att sälja sin startplats, ett byte kostar 100 kr och ska meddelas Abloc. Om gällande restriktioner ändras på ett sådant sätt att eventet inte kan genomföras kommer vi att erbjuda startplatsen tillgodo till ett kommande år eller 80 % av anmälningsavgiften tillbaka.

Facts

Vad?
Abloc Gravel Challenge Bauergården

Var?
Bauergården, Bunn

När?
9 april

Varför?
För att cykla grus tillsammans med andra är det bästa man kan göra!

Distans
80-130 km, vi delar in oss i grupper efter dagsform

Obligatoriskt
Cykel och hjälm i gott skick, en extraslang samt stort fikasug

Guldstjärna
Med stänkskärmar och kompislapp gör du livet lite bättre för cyklisten bakom och skaffar dig fler kompisar i klungan!

Antal starplatser
100 st

Pris
595:-

Paketpris
Boende + startplats 1195 för del i dubbelrum eller 1595 kr för enkelrum

Anmälan öppnar
6 februari 18:00

Anmälan