Fulltecknat Anmälan

Abloc Gravel Challenge Borås

Det går inte riktigt att förklara varför det är så härligt – kanske på grund av den höga luften? Grusvägscykling är fantastiskt! Inte minst på små, snabba, slingriga och kuperade grusvägar.

Vi följer nu upp succén från i fjol där det blev lapp på luckan på våra tre lopp (tack alla ni som vi har med!) och arrangerar nu tre nya Gravel Challenge under hösten.
Första Gravel Challenge körs i Motala 8/10. Nästa plats och datum är Borås 28/10 och som sista anhalt kör vi Öland 25/11 som en magisk avslutning.

Precis som tidigare Gravel Challenge så kör vi på en mycket vacker och inspirerande bana på ca 70-90km. Det erbjuds rafflande segment med en avslutande jaktstart enligt ett handikappsystem för de som önskar och mellan segmenten kör vi lugnt och fint tillsammans. Vill du ”bara” njuta går det såklart också bra. Givetvis serveras en rejäl ABLOC fika mitt ute på den natursköna rundan. Ett rejält fikastopp är planerat, lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat.

Ett perfekt tillfälle att njuta av hösten i gott sällskap, ta vara på semesterformen samt såklart samtidigt ladda för Abloc Winter Challenge 2017. 


Abloc Gravel Challenge

Abloc Gravel Challenge är skapat av och till för cyklister som gillar att njuta av natur och cykling tillsammans i behagligt tempo men som också emellanåt gillar att vrida ur trasan. Loppet körs helt på egen risk och vi följer givetvis gällande trafikregler. Banan går på främst större och mindre grusvägar men ibland även kortare sträckor av single tracks och asfalt. Vi rekommenderar en cykel som är anpassad för grusvägscykling. Äger du en MTB med skärmar kör du på den, äger du en Cyclocross med bredare däck och skärmar kör du på den eller varför inte en äkta Gravelcykel. Skärmar är inte obligatoriskt men vi rekommenderar det både för din egna och gruppens komfort.


Hösten kan erbjuda många olika vädertyper som ni vet. Ett hett tips är ta med en riktigt varm överdragsjacka, ett tort underställ, mössa och handskar för att förgylla upplevelsen av fikan och den fortsatta cyklingen. Dessa extra plagg finns möjlighet att läggas i vårt ”fikafordon”. Se till att ha detta Survival-kit samlat i en väska eller påse. 

Abloc Gravel Challenge är ett samarrangemang mellan Abloc och en lokal förening.

Facts

Längd
70 - 90 km minst 2 fartgrupper

Datum
Lördagen den 28/10

Antal platser
60

Startplats
GIF stugan Knektås, 9 km norr om Borås

Samling
09:30 för genomgång.

Starttid
10:00

Målgång
Runt 15. Vi räknar med en snittfarter på ca 20-25km/h. Ett rejält fikastopp är planerat, lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat.

Omklädning
Vi har möjlighet till ombyte och dusch i GIF stugan som är belägen vid start- och målområdet. Stugan är öppen ifrån 09:00.

Afterbike
Efter cyklingen serveras det en värmande måltid med dryck passande för en afterbike. Sedvanlig prisutdelning i sann Abloc-anda.


Obligatoriskt
Cykel, hjälm, extra slang och hunger.

Kändisar
Troligtvis

Hemlagat
Allt, både bullar och mat. Gott.

Startavgift
350 kr inkl. allt (cykling, Abloc-fika, servicebil, gemenskap, värme, mat, prisutdelning mm)

Anmälan
Sker via Tickset, länk nedan

Anmälan