Anmälan Anmälan

Abloc Gravel Challenge Hindås

Det här med Gravel Challenges är ju något som vi normalt sett ägnar oss åt på hösten, men när snön smälte och solen tittade fram blev längtan för stor. Därför lanserar vi nu Abloc Gravel Challenge Hindås!

"Hindås, var fasen ligger det?", kanske du tänker. I skogen, mitt emellan Göteborg och Borås. Det är alltså mindre än en halvtimmes bilfärd från två av Sveriges största städer, och ändå är det en riktig vildmarkskänsla som infinner sig längs banan - under vår testkörning mötte vi totalt 3 bilar.

Rundorna kommer att bli något kortare än vanligt, 69 respektive 79 km beroende på hur stark du känner dig för dagen, men vi lovar att du kommer bli rejält trött ändå och räkna med fyra timmar i sadeln. Skogarna runt Hindås är nämligen rejält kuperade, längs den längre rundan samlar man på sig närmare 1 300 höjdmeter. Banprofilen får en kaktus att framstå som kramgo. Belöningen för gnetandet i uppförsbackarna är massvis med milsvida utsikter som får en att glömma maxpulsen, och eftersom vi startar och kommer i mål på samma plats bör vi förhoppningsvis passera en och annan härlig och välförtjänt utförslöpa. Stora delar av banan har dessutom sjöutsikt.

Annars då? Jo, vi tänkte samlas på fina Hindåsgården vid 9:00 för genomgång innan vi delar in oss i grupper efter dagsform och rullar iväg. I varje grupp har vi erfarna ledare från Abloc som coachar och visar vägen. Tempot är lugnt och sansat så att det blir ett härligt tjatter i klungan och alla hänger med. I några backar släpps dock farten fri så att den som känner för att väcka benen ur vinterdvalan med en kanna mjölksyra får chans till det, och efter varje sådant segment återsamlas gruppen.

Den obligatoriska fikan kommer att avnjutas drygt halvvägs genom dagen, och där bjuds det på hembakt energi i flera former (rektangulära kolakakor, kvadratiska kärleksmums, runda hallongrottor, etc, etc), kaffi, sportdryck och bars. Gott!

Vi kommer att ha en ambulerande servicebil som aldrig är längre än ett telefonsamtal bort om det skulle bli något mekaniskt eller fysiskt strul, och ytterligare en bil där du kan lägga in en liten väska med ombyte till fikastoppet.

När vi kommit tillbaka vid 15-tiden finns det dusch och ombyte på Hindåsgården, och därefter väntar en välförtjänt middag och prisutdelning i sann Abloc-anda. Där kan man vinna fina priser från våra generösa partners för bravader under dagen, som flest punkteringar, bästa kompis eller snyggast outfit.

Vi har 80 startplatser och anmälan öppnar 27:e februari klockan 12:00, först till kvarn. Anmälan är personlig och ingen ångerrätt gäller på idrottsevenemang.

OBS! Detta är ingen tävling och vi cyklar på öppna vägar. Alla trafikregler gäller och vi respekterar våra medtrafikanter precis som vanligt. Deltagande sker på egen risk.

Facts

Datum
30 mars

Samling
Hindåsgården klockan 9:00 för genomgång

Antal platser
80 st, först till kvarn

Start
ca 9:30

Målgång
Vid 15-tiden. Vi räknar med snittfarter på ca 20-25 km/h. Ett rejält fikastopp är planerat, lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat.

Afterbike
Prisutdelning och middag på Hindåsgården när vi kommit tillbaka (ingår i startavgiften)

Obligatoriskt
Cykel och hjälm i gott skick, en extraslang samt stort fikasug.

Pluspoäng
Med stänkskärmar och kompislapp gör du livet lite bättre för cyklisten bakom.

Startavgift
445 kr inkl. moms, då ingår ledarledd runda med servicebil, fika modell större samt middag och prisutdelning (där alla har chans att få pris!)

Anmälan öppnar
27 februari klockan 12:00 på länken nedan

Anmälan