Anmälan

Abloc Gravel Challenge Öland 2021

Hösten bjuder på flera färgsprakande grusvägsäventyr och vi ser fram emot en ny cykelfest sista lördagen i november när vi beger oss till solen och vindarnas ö. Det är dags att återupprepa tidigare succéer då det är dags för Abloc Gravel Challenge Öland den 27/11.

Vi kommer att bjuda på borgar, kust, lite al(l)var, många skratt, en och annan backe (!), Rällaskogen, kolakakor, med-, mot- och sidvind samt finkaffi. En stor nyhet för i år är att vi kommer köra söder ifrån med start från sveriges högsta fyr Långe Jan. Distanserna ligger mellan ca 70 och 120 km och i år har vi delat upp det i två grupper direkt vid anmälan med olika starttider där man får välja på om man vill cykla 70-90 km (Start och Mål på Ekerum Resort) eller 100-120 km (Buss till starten vid Långe Jan). Som vanligt när det gäller Abloc Gravel Challenge cyklar vi fint tillsammans och håller ihop klungan men vid ett antal tillfällen har vi valt ut segment där man får möjlighet att vrida ur trasan.

Efteråt blir det prisutdelning där allt från snabba ben till snygga bloopers premieras.

Alla rundor avslutas vid Ekerum med målgång innan en välförtjänt pizzabuffé väntar alla deltagare. På kvällen bjuds det även på julmiddag för alla som är kvar på Ekerum.

Vad gäller cykel tar man vad man har: gravelbike, cykelcross eller MTB. Landsvägscykel med grövre däck funkar om man har starkt psyke och hög tilltro till sen egen förmåga att undvika vassa stenar och taggar. Den som utrustar sin cykel med skärmar kommer att få extra många kompisar i händelse av fuktigt underlag.

Vi tycker även att detta är ett perfekt tillfälle att ta med sambon, barnen eller kompisen för en härlig första advent helg tillsammans, oavsett om de cyklar eller inte. En avkopplande helg på Ekerum är något alla borde få uppleva, och inte minst julmiddagen på lördagskvällen. Därför gäller de generösa priserna på julmiddag och boende även medföljande.

Om Abloc Gravel Challenge
En Gravel Challenge är Ablocs själ och kärna som fått koka ner till ett endagsevent. Den innehåller alla komponenter som vi tycker är nödvändiga för en härlig dag på cykeln – en lång runda i härliga människors sällskap, grandios fika, chans att släppa ut tävlingsdjävulen efter egen förmåga, och skönt häng och god mat tillsammans efteråt. Alltihop förstås inramat av en naturupplevelse i höstens vackraste färger.

På våra Gravel Challenges utnyttjar vi Sveriges gömda cykelskatt – grusvägarna! Så gott som bilfria och oftast natursköna gör dem till en perfekt mötesplats för landsvägs- och mountainbikecyklister. Vi delar in oss i grupper efter förmåga för att alla ska få en så njutbar upplevelse som möjligt, och längs rundan har vi lagt in ett antal segment där man själv bestämmer farten och poäng delas ut till de första. När segmentet är avslutat samlas gruppen ihop och kör gemensamt vidare.

Drygt halvvägs anländer grupperna till en gemensam fikaplats där frallor, kakor, godis och inte minst kaffe i närmast obegränsade mängder finns framdukat. Här får deltagarna chans att fylla på med energi och byta grupp om man känner att det gått aningen för fort eller för långsamt.

Även sista delen av rundan innehåller ett antal segment blandade med lugnare transportsträckor innan alltihop avslutas med en rafflande jaktstart baserat på poängen man samlat längs vägen. Därefter blir det afterbikehäng där man kan diskutera dagens strapatser med sina nyfunna cykelvänner över en bit mat, följt av prisutdelning. Det är dock ingen regelrätt prisutdelning på så sätt att den som varit snabbast som vinner, utan i Abloc-världen är det sådant som snyggast vurpa och bästa medcyklist premieras.

Vad gäller?
Detta är ingen tävling, vi cyklar på allmänna vägar och alla trafikregler gäller.
Vi respekterar våra medtrafikanter.
Allt vi tar med oss ut tar vi också med tillbaka.
Du ansvarar själv för att kropp och cykel är i lämplig form för dagen. Deltagande sker på egen risk.
Anmälan är bindande och det är ingen ångerrätt på idrottsevenemang. Abloc har inte möjlighet att återbetala startavgiften, kolla gärna om din försäkring täcker eventuellt återbud eller se exempelvis Startklar. Det är även ok att sälja sin startplats, ett byte kostar 100 kr och ska meddelas Abloc. Om gällande restriktioner ändras på ett sådant sätt att eventet inte kan genomföras kommer vi att erbjuda startplatsen tillgodo till ett kommande år eller 80 % av anmälningsavgiften tillbaka.

Priser
Startplats* Abloc Gravel Challenge Öland - 545 kr
Startplats + tvårätters julmiddag - 995 kr
Startplats + boende i 3-4 bäddslägenhet - 1245 kr
Startplats + boende i 3-4 bäddslägenhet + tvårätters julmiddag 1645 kr

Tillägg för dubbelrum - 195 kr
Tillägg för enkelrum - 595 kr
Extra natt i 3-4 bäddslägenhet - 695 kr/person

*I startplatsen ingår ledarledd cykelrunda, tillgång till servicebil, fikabuffé längs vägen och pizzabuffé när vi kommer tillbaka till Ekerum.

Sunday Gravel - Ronde van Ekerum!
Vi kör även en extra gravelrunda på söndagen för alla som vill. Gott att rulla igång efter lördagens utmaningar och firande. Sunday Gravel - Ronde van Ekerum innebär trevliga grusvägar med fina vyer, roliga och utmanande segment med poängkort på spel. Givetvis med break för en god Abloc-fika!

Start 09.30
Fika 10.30
Målgång ca 12.00

Pris: 295 där 100 kr går oavkortat till Mustaschkampen.

Anmälan öppnar söndag 10/10 kl 18:00.

Alla frågor är bra frågor, kontakta event@abloc.se så svarar vi.
Varmt välkomna!

Facts

När
27 november

Samlingsplats
Ekerum Resort

Samlingstid
Preliminärt 07:00 för buss till Långe Jan. 09:00 för de som cyklar från Ekerum.

Distans
ca 120 km (Långe Jan) och ca 70 km (Ekerum)

Antal platser
45st (Långe Jan) 40st (Ekerum)

Målgång
I solnedgången (vid 15-tiden). Vi räknar med snittfarter på ca 20-25km/h. Ett rejält fikastopp är planerat, lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat.

Afterbike
Vi börjar med lite värmande pizza direkt efter målgång (ingår i startavgiften). Därefter julmiddag, något gott att dricka och mys. (går att köpa till)

Obligatoriskt
Cykel och hjälm i gott skick, en extraslang samt stort fikasug.

Pluspoäng
Med stänkskärmar och kompislapp gör du livet lite bättre för cyklisten bakom

Medarrangör
Borgholms CK

Anmälan öppnar
10 oktober 18:00

Startavgift
445kr (Ekerum) respektive 545 kr (Långe Jan), då ingår ledarledd runda med servicebil, fika modell större samt lunch och prisutdelning (där alla har chans att få pris!). Till långa resan ingår även buss.

Anmälan