Anmälan Anmälan

Abloc Gravel Challenge Ulricehamn

Efter den varmaste sommaren i mannaminne börjar det nu bli dags att plocka fram de lite varmare cykelkläderna ur garderoben. Men vi klagar inte, för vi älskar att cykla på hösten - det är någonting med den höga luften och att få cykla längs en slingrande och böljande grusväg längs en vägg av löv i alla tänkbara färger som vi verkligen går igång på.

Under de kommande månaderna kommer Abloc Gravel Challenge att dyka upp på två ställen, och först ut är Ulricehamn den 27:e oktober i samarbete med Näringsliv Ulricehamn. Där kommer det att bjudas på arena av världscupstandard, Änglagårdsgrusvägar, kärleksmums, Ryckåsen, varm bastu, kall öl och höstmys i gnistrande färger.

Banan mäter ca 90 km och går i så stor utsträckning som möjligt på grusvägar. Cykelcross, gravelbike, MTB eller landsvägshoj med tåliga däck går bra. Vi delar upp oss i grupper efter dagsform och håller ihop, men på ett par segment släpps farten fri för den som vill att det ska bränna lite extra i låren. Drygt halvvägs blir det fika modell större och efteråt bjuds det på lunch innan vi kör prisutdelning i sann Abloc-anda.

Det finns 80 startplatser, först till kvarn. Anmälan sker via Tickset.

Mer info kommer löpande via Facebook-eventet samt på mail efter att du anmält dig.

Om Abloc Gravel Challenge
En Gravel Challenge är Ablocs själ och kärna som fått koka ner till ett endagsevent. Den innehåller alla komponenter som vi tycker är nödvändiga för en härlig dag på cykeln – en lång runda i härliga människors sällskap, grandios fika, chans att släppa ut tävlingsdjävulen efter egen förmåga, och skönt häng och god mat tillsammans efteråt. Alltihop förstås inramat av en naturupplevelse i höstens vackraste färger.

På våra Gravel Challenges utnyttjar vi Sveriges gömda cykelskatt – grusvägarna! Så gott som bilfria och oftast natursköna gör dem till en perfekt mötesplats för landsvägs- och mountainbikecyklister. Vi delar in oss i grupper efter förmåga för att alla ska få en så njutbar upplevelse som möjligt, och längs rundan har vi lagt in ett antal segment där man själv bestämmer farten och poäng delas ut till de första. När segmentet är avslutat samlas gruppen ihop och kör gemensamt vidare.

Drygt halvvägs anländer grupperna till en gemensam fikaplats där frallor, kakor, godis och inte minst kaffe i närmast obegränsade mängder finns framdukat. Här får deltagarna chans att fylla på med energi och byta grupp om man känner att det gått aningen för fort eller för långsamt.

Även sista delen av rundan innehåller ett antal segment blandade med lugnare transportsträckor innan alltihop avslutas med en rafflande jaktstart baserat på poängen man samlat längs vägen. Därefter blir det afterbikehäng där man kan diskutera dagens strapatser med sina nyfunna cykelvänner över en bit mat, följt av prisutdelning. Inte bara dagens bästa poängsamlare får pris, utan även sådant som snyggast vurpa och bästa medcyklist premieras.

OBS! Detta är ingen tävling och vi cyklar på öppna vägar. Alla trafikregler gäller och vi respekterar våra medtrafikanter precis som vanligt. Deltagande sker på egen risk.

Facts

Längd
ca 90 km, vi delar in oss i grupper efter dagsform

Datum
27 oktober

Antal platser
80 st, först till kvarn

Samlingsplats
Lassalyckan, Ulricehamn

Samling
9:00 för genomgång

Starttid
ca 9:30

Målgång
Vid 15-tiden. Vi räknar med snittfarter på ca 20-25km/h. Ett rejält fikastopp är planerat, lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat.

Afterbike
Prisutdelning, mat och något gott att dricka på Hotell Lassalyckan när vi kommit tillbaka

Omklädning
Ulricehamns IFs skidstuga är öppen med omklädningsrum och varm bastu

Obligatoriskt
Cykel och hjälm i gott skick, en extraslang samt stort fikasug.

Pluspoäng
Med stänkskärmar och kompislapp gör du livet lite bättre för cyklisten bakom.

Startavgift
395 kr, då ingår ledarledd runda med servicebil, fika modell större samt lunch och prisutdelning (där alla har chans att få pris!)

Anmälan
Öppnar 5/9 klockan 12:00 på länken nedan

Anmälan

Partners