Anmälan Anmälan

Abloc Gravel Weekend Wallby

Nu är det dags för oss att ge oss ut på det Småländska höglandet på ett riktigt fint gravel-äventyr. Det innebär inte bara höjdmeter, det innebär också att vi kommer att cykla rakt in i Astrid Lindgrens fantastiska värld. Eller hur klingar Lönneberga, Bullerbyn, Katthult, Mariannelund? Visst kittlar det barnasinnet en smula? För å inte tala om grussuget?

Det här området erbjuder allt man kan önska av gruset: minimalt med trafik, backar för starka ben, stenmursalléer, ja ni vet, allt det där.

Sover, äter och skålar i after-bike öl gör vi på Countryside-hotellet Wallby Säteri mellan Målilla och Vetlanda. Där finns också en vedeldad bastu vid sjön, för den som vill ha en avrivning innan middagen. Wallby må ligga ute i bushen, men är ändå nära till det mesta (om du frågar oss lantisar på Abloc). Det tar ca 1,5 h från Jönköping, 4 h från Stockholm eller 3,5 h från Malmö med bil. Eller runt 170 mil från Riksgränsen (mycket närmare än exempelvis till Mallis!)

Preliminärt program
LÖRDAG
Vi samlas lördag morgon kl 9:00 på Wallby säteri, Skirö utanför Vetlanda. Där inleder vi dagen med genomgång, kaffe och macka och delar upp oss i mindre grupper beroende på form och fart. Vi cyklar distanser mellan 80 och 150 km, där den längsta hinner passera alla Lindgren-byarna ovan. En heldag på cykeln väntar och vi lovar många höjdmeter och slingriga vägar. Vi håller ihop grupperna men släpper farten fri uppför backarna om någon önskar vrida ur trasan lite extra. Drygt halvvägs blir det grandios fika, hembakt som alltid när det gäller Abloc. Efteråt en stunds after bike/fri lek, med tillgång till bastu innan en härlig trerätters middag i säteriets matsal.

SÖNDAG
Frukostbuffén står uppdukad från klockan åtta och vi samlas vid 9:00 för att rulla iväg strax därefter. Vi delar upp oss i 2-3 grupper och cyklar mellan 60-100 km. Liksom tidigare blir det finfika drygt halvvägs och chanser att spänna bågen för den som har pigga ben. När vi kommer tillbaka är det finallunch och därefter tack och adjö!

Utrustning
Du väljer själv vilken typ av cykel du vill köra på, så länge den är i bra och säkert skick. Vi rekommenderar en grusvägscykel eller cykelcross med hyfsat breda däck, men om du hellre tar en MTB för extra komfort är det fritt fram.

Alla deltagare måste ha godkänd cykelhjälm. Ta med pump och reservslang. Ha med dig kläder efter väder, extra energi och vatten. Fram- och baklyse är bra att ha, det är lite mörkt i oktober.

Cykeldator från vår partner Wahoo med rutten inlagd går att hyra för 350 kr.

Anmälan
Anmälan öppnar 27 augusti 12:00.

I anmälningsavgiften ingår:
Ledarledda cykelrundor med rutinerade instruktörer
Två servicebilar om olyckan är framme eller benen kroknar.
Kaffe och matig macka innan start
Härlig Abloc-fika med självklart inslag av kolasnittar både lördag och söndag.
3-rätters middag på säteriet på lördagskvällen.
Stor frukostbuffé och sedan lunch innan avresa på söndagen.
Prisutdelning i klassisk Abloc-anda

Priser
2 245 kr inklusive boende lördag-söndag på Wallby Säteri (man bor 2-4 st per stuga, du fyller i vem/vilka du vill bo med vid anmälan).
3 345 kr om du adderar lite extra lyx till ditt äventyr och checkar in redan på fredagen. (Dvs du sover en extra natt. Priset är inklusive tre-rätters middag även på fredagskvällen och härlig frukostbuffé på lördagen)

Anmälan är bindande, och ingen ångerrätt gäller för idrottsevenemang.
Det går bra att sälja vidare sin startplats om man skulle få förhinder, namnbyte kostar 100 kr och ska meddelas Abloc.

Covid-19
Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför har vi begränsat antalet deltagare till 40 personer. Kom ihåg att tvätta händerna ofta, och stanna hemma om du är sjuk. Vi älskar kramar, men vi får spara på dem till senare.

Disclaimer
Det kommer eventuellt krävas lite mer kläder än på bilden.

Frågor
Undrar du över något? Bara maila oss på event@abloc.se så hjälper vi till!

Facts

Datum
3-4 oktober

Boende
Wallby Säteri i Skirö, mellan Målilla och Vetlanda

Höjdmeter
Ingår utan extra kostnad

Underlag
Sportgrus & skogsvägar

Favoritfågel
Trana (grus grus)

Anmälan öppnar
27 augusti 12:00

Platser
40 st

Anmälningsavgift
2345 kr (en övernattning) eller 3 345 kr (två övernattningar). Massvis med mat ingår (vi lovar att du blir mätt och belåten)

Anmälan