Anmälan Anmälan

Abloc Winter Challenge 2021

------- Uppdatering 2021-01-31, mail skickat till alla deltagare ------

Hej alla,
Nu är det riktig vinter i hela Sverige och vi hoppas att ni kunnat njuta av cykling, skidor, skridskor eller någon annan härlig aktivitet i naturen. De yttre förutsättningarna för en episk vintercykeldag den 27:e februari kunde knappast varit bättre, men nu är det ju tyvärr inte enbart vädret vi måste ta hänsyn till och därför har vi tagit det tunga beslutet att ställa in Abloc Winter Challenge 2021.

Vi har in i det sista försökt hitta vägar för att kunna genomföra Abloc Winter Challenge och haft bra diskussioner med den regionala smittskyddsenheten i Jönköping, men även om det går att hitta godtagbara dellösningar (8 personer per grupp, max 4 personer per bord, m.m.) så får vi helt enkelt inte ihop helheten. AWC är en extrem utmaning, det kan man inte förringa, och handlar om så mycket mer än att ”bara” cykla. Vi hamnar i ett dilemma där säkerheten ur ett smittskyddsperspektiv måste vägas mot den övriga säkerheten och servicen, och vi vill inte kompromissa med något. Vi vet av erfarenhet att det under Winter Challenge alltid uppstår situationer som man behöver vara flexibel för att kunna lösa – någon behöver hoppa in i servicebilen för att den är trött eller har fått mekaniska bekymmer, det byts fartgrupper, någon grupp kör snabbare än tidsschemat medan en annan ligger efter. Med de nuvarande restriktionerna försvinner möjligheterna till den typen av flexibilitet och problemlösning.

Vad händer nu?
Några har redan kontaktat oss efter förra mailutskicket och vi är glada dels över att ni har så stor förståelse för situationen, dels att många av er vill cykla med oss framöver och flyttat över era startplatser till 2022, preliminärt datum 22 januari. Maila refund@abloc.se och meddela om du också vill behålla din startplats eller få 80 % av avgiften återbetald (obs, i förra utskicket kom det med ett s för mycket i mailadressen – vi ber om ursäkt för det!).

Kommer Abloc kunna genomföra några event våren 2021?
20 januari meddelade Folkhälsomyndigheten att de ser goda möjligheter att lätta på begränsningarna för utomhusidrott när smittspridningen är låg eller måttlig. Där är vi tyvärr inte än, men det känns ändå positivt för våren och sommaren. Vi har som sagt också haft en bra dialog med smittskyddet och det kommer vi fortsätta med för att kunna genomföra säkra arrangemang i framtiden, förhoppningsvis redan i slutet av mars om situationen då tillåter.

Avslutningsvis, tack återigen för er stora förståelse. Hoppas att ni får många fina vinterpass i veckorna framöver och att ni kan cykla i sann Winter Challenge-anda den 27:e, det kan ni lita på att vi kommer göra!

Kram från Abloc-gänget

------- Uppdatering 2020-12-21, mail skickat till alla deltagare -------

Hej kära vänner,

Hoppas att ni alla mår väl, och att solen skinit på er i helgen.

Som ni vet har spridningen av coronaviruset återigen kopplat ett grepp om allt vi gör, och vi har tappat räkningen på hur många gånger vi planerat utifrån de restriktioner som gällt vid en viss tidpunkt för att sedan bli skickade tillbaka till ritbordet av nya.

Den 15:e januari har ansvariga myndigheter och regeringen sagt att de ska återkomma med specifika rekommendationer för utomhusidrotter. Vi hoppas för allt vad vi är värda att situationen vänt då och att det ges möjlighet att genomföra småskaliga evenemang utomhus under säkra former. Men att vänta tills den 15:e januari med att ta ett beslut om genomförandet är inte rättvist, varken mot er som deltagare eller mot oss själva.

Som läget är just nu bedömer vi att sannolikheten är väldigt liten att kunna genomföra eventet den 23:e januari. Därför flyttar vi Abloc Winter Challenge till 27:e februari, i hopp om att förutsättningarna då har ändrats. Det kanske är ett långskott, men det är en chansning vi är beredda att ta för att hålla hoppet om en magisk fikatur tillsammans vid liv. Vi avvaktar helt enkelt tills de nya rekommendationerna för utomhusidrott är här och kommer att agera utifrån dem.

Om du redan nu vet att du inte har möjlighet eller lust att köra den 27:e februari erbjuder vi i enlighet med bokningsvillkoren startplatsen tillgodo till ett kommande år eller 80 % av anmälningsavgiften tillbaka. Skicka i så fall bara ett mejl till refunds@abloc.se, så löser vi det.

Vi önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år, med förhoppning att vi kan ses och cykla ihop lite senare under 2021! Ta hand om er!

Distans-kramar från oss på Abloc

------- Tidigare information -------
Äntligen!

Vinterns längsta fikatur är tillbaka! Välkomna till Jönköping för en utmaning långt utöver det vanliga, driven av lika delar kärlek och kolakakor.

För första gången någonsin körs Abloc Winter Challenge i januari, med förhoppning om att det ska kännas lite mindre stressigt mellan jul och nyår. I övrigt är det mesta en favorit i repris från förra året. Sedan 2019 består Abloc Winter Challenge av 5 matstopp: second breakfast på Småländska höglandet, våffelbuffé i Högmåla bygdegård, mellis i Västra Harg, en sen lunch med vita dukar och levande ljus på Startby Hotell i Vadstena, och en nattamacka Adelöv.

Mellan all god mat njuter vi av den vackra naturen som den här delen av Sverige har att erbjuda, och kontrasterna från höglandet till Östgötaslätten och Bauerskogen är stora. Med andra ord rundar vi nuförtiden Sommen, vilket innebär lite fler höjdmeter och betydligt vackrare vyer än de fyra första upplagorna. Mer om rundan kan du läsa här.

Vi delar in oss i mindre grupper efter dagsform, där den första (och snyggaste) ger sig iväg vid 5-tiden på morgonen. Grupperna håller sedan ihop under hela dagen och tar sig an utmaningen tillsammans.

Vad ingår?
Priset för Winter Challenge 2021 är 1 895 kr och då ingår allt - goodiebags av den högre skolan där våra partners är generösa, följebil med fullt servicepaket, hemkörningsgaranti i händelse av kropp- eller cykelhaveri, total energiservice, fikor (totalt 3 depåer), finkaffe, våffelbuffé, lyxlunch under rundan, middag och distanserad fest på kvällen när vi är åter på hotellet. Anmälan öppnar 23:e september och är bindande.

Nu kör vi och vi längtar efter att få skriva ytterligare ett kapitel historia tillsammans med dig! För mer info se spalten fakta, alternativt ring eller maila oss. Håll också lite koll på hemsidan samt i våra sociala medier (@abloccamps på Instagram och Abloc på Facebook) för nyheter. När du väl anmält dig kommer det att kommande löpande information via mejl, du behöver inte tänka på något, bara njuta!

Kör du din femte upplaga av Winter Challenge? Då ingår även en Abloc Winter Challenge Serial Badass-väst värde ca 900 kr.

Covid-19
Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför har vi begränsat antalet deltagare till 50 personer. Vi hoppas såklart att situationen kommer att förbättras så att restriktionerna kan lättas och fler kan få möjlighet att vara med. Kom ihåg att tvätta händerna ofta (handsprit finns på alla depåer, använd den!), och stanna hemma om du är sjuk. Vi älskar kramar, men vi får spara på dem till senare.

Vad gäller?
För att vi alla ska få en trivsam upplevelse har vi listat några saker att tänka på.

Vi färdas på allmänna vägar och alla trafikregler gäller.
Vi respekterar våra medtrafikanter och medmänniskor.
Vi följer gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.
Allt vi tar med oss ut tar vi också med tillbaka.
Får man mekaniskt strul eller punka hoppar man in i servicebilen och löser det och blir avsläppt framför klungan. Du har fullföljt hela måltidsupplevelsen ändå.
Du ansvarar själv för att kropp och cykel är i lämplig form.
Anmälan är bindande och det är ingen ångerrätt på idrottsevenemang. Abloc har inte möjlighet att återbetala startavgiften, kolla gärna om din försäkring täcker eventuellt återbud. Det är även ok att sälja sin startplats, ett byte kostar 150 kr och ska meddelas Abloc. Om gällande restriktioner ändras på ett sådant sätt att eventet inte kan genomföras kommer vi att erbjuda startplatsen tillgodo till ett kommande år eller 80 % av anmälningsavgiften tillbaka.

Facts

Datum
27 februari (OBS, nytt för i år!)

Plats
Jönköping

Startplatser
50 st i dagsläget

Distans
Långt (ca 315 km)

Höjdmeter
Många

Leenden
Ännu fler än höjdmeter

Underlag
Mestadels asfalt, men även en del magiska grusvägar

Boende
I Vox Hotels gudomliga sängar. Boende bokas separat, rabattkod kommer till alla anmälda

Väder
Högst troligt

Vad ingår?
Goodiebags av den högre skolan där våra partners är generösa, följebil med fullt servicepaket, hemkörningsgaranti i händelse av kropp- eller cykelhaveri ifall du väljer att cykla, total energiservice, 3 fikor, finkaffe, våffelbuffé, lyxlunch, middag och distanserad fest på kvällen när vi är åter på hotellet.

Obligatoriskt
Dubbdäck, skärmar + kompislapp, reflexer, fram- och baklyse, kläder efter väder och en väska med ombyte som du lägger i servicebilen

Anmälan öppnar
23 september 12:00

Frågor och funderingar
event@abloc.se

Anmälan