Anmälan Anmälan

Rya Åsar Gravel Challenge

Rya Åsar Gravel Challenge 30 juni

En härlig junikväll på grusvägar i sommarskrud med after-bike!

Onsdagen den 30 juni arrangerar vi Rya Åsar Gravel Challenge i Borås tillsammans med Rya Åsar Trail Run & MTB. Det blir en bra uppladdning inför höstens lopp på Rya Åsar med Trail Run- och MTB.

Att cykla på fina grusvägar en härlig junikväll är svårslaget. Vi kryddar det hela med fin natur och trevliga vyer på Rya Åsar och runt om i Sjuhärad. Vi kommer att cykla ca 65 - 80 km beroende på grupp du väljer. Det blir fikastopp längs vägen efter halva sträckan för att hämta energi och njuta lite extra, kanske blir det ett uppfriskande dopp i sommarkvällen. Vi har en servicebil med oss längs vägen.

Vi samlas kl 17.30 vid Almenäs startplats, där delar vi in oss i mindre grupper efter nivå och rullar sedan iväg.

Målgång ca 21:30-22.30 vid Almenäs badplats.

Väl i mål bjuds det på grillat med potatissallad i samarbete med Allmans och prisutdelning i sann Ablocanda.

Vi kommer att dela in oss i mindre grupper beroende på nivå och vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens råd. Vi har 30 platser till Rya Åsar Gravel Challenge och anmälningsavgiften är på 295:-

En Gravel Challenge är Ablocs själ och kärna som fått koka ner till ett endagsevent. Den innehåller alla komponenter som vi tycker är nödvändiga för en härlig dag på cykeln – en lång runda i härliga människors sällskap, grandios fika, chans att släppa ut tävlingsdjävulen efter egen förmåga, och skönt häng och god mat tillsammans efteråt. Alltihop förstås inramat av en naturupplevelse i höstens vackraste färger.

På våra Gravel Challenges utnyttjar vi Sveriges gömda cykelskatt – grusvägarna! Så gott som bilfria och oftast natursköna gör dem till en perfekt mötesplats för landsvägs- och mountainbikecyklister. Vi delar in oss i grupper efter förmåga för att alla ska få en så njutbar upplevelse som möjligt, och längs rundan har vi lagt in ett antal segment där man själv bestämmer farten och poäng delas ut till de första. När segmentet är avslutat samlas gruppen ihop och kör gemensamt vidare.

Drygt halvvägs anländer grupperna till en gemensam fikaplats där frallor, kakor, godis och inte minst kaffe i närmast obegränsade mängder finns framdukat. Här får deltagarna chans att fylla på med energi och byta grupp om man känner att det gått aningen för fort eller för långsamt.

Även sista delen av rundan innehåller ett antal segment blandade med lugnare transportsträckor innan alltihop avslutas med en rafflande jaktstart baserat på poängen man samlat längs vägen. Därefter blir det afterbikehäng där man kan diskutera dagens strapatser med sina nyfunna cykelvänner över en bit mat, följt av prisutdelning.

Det är dock ingen regelrätt prisutdelning på så sätt att den som varit snabbast som vinner, utan i Abloc-världen är det sådant som snyggast vurpa och bästa medcyklist premieras.
Vad gäller?

I anmälningsavgiften ingår guidad cykeltur, Abloc-fika, mat efteråt, samt servicebil där du kan lägga in en väska med ombyte och som assisterar vid mekaniskt eller kroppsligt strul.
Detta är ingen tävling, vi cyklar på allmänna vägar och alla trafikregler gäller.
Vi respekterar våra medtrafikanter.
Allt vi tar med oss ut tar vi också med tillbaka.

Du ansvarar själv för att kropp och cykel är i lämplig form för dagen. Deltagande sker på egen risk.
Anmälan är bindande och det är ingen ångerrätt på idrottsevenemang. Abloc har inte möjlighet att återbetala startavgiften, kolla gärna om din försäkring täcker eventuellt återbud eller se exempelvis Startklar. Det är även ok att sälja sin startplats, ett byte kostar 100 kr och ska meddelas till Abloc.

Facts

Vad
Rya Åsar Gravel Challenge

Var
Borås, Almenäs Badplats

När
Onsdag 30 juni

Samling
17:30 vid Almenäs badplats

Varför
Cykla grus tillsammans med andra är det bästa man kan göra. Speciellt en junikväll!

Distans
Ca 60-80 km, vi delar in oss i grupper efter dagsform.

Obligatoriskt
Cykel och hjälm i gott skick, en extraslang samt stort fikasug.

After Bike
Vi räknar med att vara tillbaka vid 21:30-22:00, då blir det grillfest ihop med Allmans och prisutdelning.

Anmälningsavgift
295:-

Antal platser
30 st, först till kvarn.

Anmälan öppnar
17 juni 19.00

Anmälan