icon

Team Mustasch är ett Abloc-initiativ i kampen mot prostatacancer som drivs av Guided Heroes och möjliggörs genom ett starkt samarbete med bland annat Craft, Ramudden, Amokabel och Vätternrundan. I år siktar på att insamlingssumman blir sjusiffrig!

Scrolla ner och ta reda på hur du ansöker om att bli uttagen till årets Team Mustasch!

Psst! I år har vi även en syster som heter Team Papilio och flera alternativ för dig som vill ta det lite lugnare.

icon

Syfte

Samla in pengar och synliggöra arbetet i kampen mot prostatacancer

Donera till Mustaschkampen

Stolta cyklister

Team Mustasch 2024


Läs om tidigare år. Följ dessa länkar.

Cyklingen har räddat Peter
Succén är tillbaka

Partners

Vi gör skillnad

Så funkar det
Prostatacancer behöver höras och ta plats, tyvärr är det så. Helst hade vi velat slippa det men det finns varje dag runt oss och då gör vi vad vi kan för att hjälpa. Team Mustasch och vårt nya systerlag Team Papilio cyklar för den goda sakens skull. Vi cyklar relativt snabbt och anser oss vara ganska snygga, i varje fall om vi får säga det själva. Nedan går vi igenom den snabbaste Team Mustasch-gruppen, dit vi väljer ut cyklister från ansökningarna vi fått in. Det går även att vara en del av Team Mustasch på andra sätt, dit man köper en plats.

Vad krävs för att ansöka till den snabba gruppen?
Du ska först och främst känna i hjärtat att du vill vara med och bidra i kampen mot cancer, det är nummer 1. Du ska också aktivt bidra till insamlingen. Därefter ska du anse dig klara att cykla Vätternrundan på ca 7:30 (såklart inte själv utan i en stor och fin klunga, anförd av ett gäng riktigt vassa och rutinerade cyklister).

Lite skryt
2017 cyklade vi på 6:52 och fick i mål 32 personer av totalt 40, 2018 kom 29 av 35 cyklister in på 6:48, och 2019 kom 29 av 37 in på 6:54 och 2021 kom vi in på tiden 7:26 på den nya bansträckningen. Kantvindsåret 2022 körde vi in på 7:32 och i värmeböljan 2023 på starka 07:27. Exakt vad tiden blir 2024, det struntar vi ärligt talat lite i, siktet är såklart inställt på att köra riktigt fort men det allra viktigaste är att få med så många som möjligt runt på bästa möjliga tid. 10 platser står till buds att ansöka om för att få cykla med 15 av Sveriges absolut vassaste elitcyklister.

Kan jag ansöka om jag har varit med innan?
Cyklister som varit uttagna i Team Mustasch tidigare ("mustaschveteranerna") har möjlighet att köpa sin startplats (likt till våra andra team, först till kvarn).
Skicka i så fall ett mail omgående till info@abloc.se

Vad ingår om jag blir uttagen?
Förutom en makalös upplevelse och förmånen att vara med och bidra, så får samtliga cyklister startplats, en helt unik uppsättning kläder från Craft till ett värde av 6 300 kr samt full uppbackning och service innehållande mat och all tänkbar energi före, under och efter loppet.
I utbyte om man blir antagen förbinder man sig att skänka minst 1 900 kr i alternativ startavgift till insamlingen. Vi önskar också att du som deltagare också gör allt du kan för att sprida budskapet i dina olika kanaler - att uppmärksamma din omgivning om vad vi gör. Och varför.

Övrigt
I år kommer Team Mustasch även cykla Lönneberga Gravel – A Tale On Two Wheels.
Vidare vill vi att du är med på minst ett av våra landsvägsläger i Kalmar (19-21 april) eller Båstad (24-26 maj), där vi kommer att ha upptakt med tillfälle att träffa och träna med dina lagkompisar. Dessa dagar tar vi alla av oss våra vanliga klubb-, team eller nationströjor och cyklar stolt under gemensam flagg - Team Mustasch. Lägret bekostas enskilt av respektive åkare, men till en mustig rabatt om 25% på ordinarie pris. Rabattkod skickas ut till alla antagna.

Tveka inte, ansök om ditt livs kanske bästa utmaning och goda gärning på sadeln. Vi lovar, vi gör det tillsammans och trots att det kommer att göra ont i benen så kommer vi värma många hjärtan längs vägen. 31 december stänger ansökan så passa på innan dess. Ansökan hittar du allra längst ner på sidan.

Varmt välkommen och är det minsta fråga så är det bara att ringa eller maila.

Köp en plats i våra andra - lite lugnare - team
Tycker du att det här låter precis lika fantastiskt som vi gör, men att cykla runt Vättern på 7:30 känns lite mastigt, så finns det många andra sätt att vara med att bidra! Köp en plats till vårt mustaschgäng som har som mål att ta sig runt på nio timmar, eller varför inte ingå i tiotimmars teamet som är alldeles nytt för 2024.

Team Mustasch Vätternrundan (9h/10h)
Team Mustasch Halvvättern

Team Papilio - Team Mustaschs lillasyster
Team Papilio är ett initiativ av SHe Rides i kampen mot två cancerformer - livmoderhals- och bröstcancer, som drabbar främst kvinnor – men även det sistnämnda män.
Team Papilio är Team Mustachs stolta syster och möjliggörs genom ett starkt samarbete mellan b.la. SHe Rides, Guided Heroes och Vätternrundan. Tillsammans vill vi uppmärksamma och göra skillnad i kampen mot bröst- och livmoderhalscancer.

Papilio springer ur namnet fjäril - smeknamn för b.la. kvinnans könsorgan, men också en del av namnet på det papiliomvirus som kan orsaka livmoderhalscancer.

Team Papilio kommer med tre grupper till start. Två av grupperna kommer att cykla Halvvättern där den ena ska försöka att slå tjejrekordet och den andra nå under 5:30. Helgen efter handlar det om långa Vätternrundan och måltiden 11:15.

Här hittar du all information du behöver om Team Papilio.

Kille eller tjej?
Alla grupper i både Team Mustasch och Team Papilio är såklart öppna för alla. Enda undantaget är givetvis den grupp i Team Papilio som ska försöka slå tjejrekordet på Halvvättern.

Ansökan Team Mustasch 2023

Ansök genom att skicka dina uppgifter på nedan till info@abloc.se