Vi utvecklar cykeldestinationer.

Abloc hjälper destinationer, kommuner och andra aktörer att utvecklas med cykel och cykelturism

Vi på Abloc älskar att cykla och att uppleva det aktiva livet nära naturen, individuellt och tillsammans med vänner. Vår passion är så stor att vi gärna hjälper destinationer, kommuner och andra aktörer att utvecklas med cykel och cykelturism i fokus. Tillsammans kan vi utarbeta hållbara evenemang och attraktiva, väl genomarbetade koncept för alla typer av cykel, mountainbike, gravel och landsväg! Och visst passar det bra? Just nu är det nämligen cykel som omsätter mest av alla outdooraktiviteteri hela Europa.

Det är mycket fokus på cykel just nu. Runt om i Europa växer cykelturismen ständig och norden ökar intresset hela tiden. Och vi har ju förutsättningarna här! Fantastiska skogar, magiska grusvägar och slingrande vägar som skapta för landsvägsmagi och grymma årstidsväxlingar. Vi på Abloc kan hjälpa er som destination att paketera, attrahera, kvalitetssäkra och förlänga er säsong. Gästnätter i november är nämligen vår specialitet. För oss är nämligen ingen cykelutmaning för tuff. Vi älskar lera och vinter! Vi älskar att cykla runt Vättern i december. Vi älskar att köra våra challanges i snö och gegga. Motvind är extra krydda. Samtidigt är solnedgångar och kvällsbad en dröm. Tillsammans kan vi stärka er destination, året runt.

Hur skapar vi en destination tillsammans med er?

I vårt team finns landslagscyklister, stigbyggare, coacher, projektledare, marknadsförare, destinationsutvecklare, guider, fotografer, copywriters, strateger och reklamare. Dessutom har vi med oss ett stort antal fantastiska och grymma cyklister från klubbar runt om i Sverige som hjälper oss när det behövs. Allt det här kryddar vi med en brinnande lust och passion för det vi älskar mest, nämligen att cykla. Tillsammans erbjuder vi konsulttjänster inom allt från strategi och marknadsföring till praktiskt ledbygge, föreläsningar, cykelläger, event och utbildning.

Tillsammans erbjuder vi konsulttjänster inom allt från strategi och marknadsföring till praktiskt ledbygge, föreläsningar, cykelläger, event och utbildning.

Hur går det till?

1. Inledande möte
Vi startar vårt samarbete med ett inledande möte. Där diskuterar vi förutsättningar och önskemål. Tankar och idéer. Vi har högt till tak och gemensamt analyserar vi er destinations möjligheter och förutsättningar. Utifrån det tar vi gemensamt fram en handlingsplan.

2. Strategi
Hur ser er destination ut idag? Vad finns det för möjligheter? Vilka är era tillgångar, konkurrenter och svagheter? Har ni det grundläggande? Vilka vill ni nå? Vad saknas? Ett av de mest effektiva sätten för att placera en destination på kartan kan vara att arrangera ett event. Det har vi på Abloc lång erfarenhet av. Läs gärna mer om våra aktiveringar här.

3. Ledmarkering eller byggnation av stig/pumptrack
För att bygga en bra destination måste man börja från grunden. Grunden i vår bransch är fina stigar, vägar, banor och leder. I vårt team har vi flera personer med erfarenhet av stig- och banbygge, bygge av pumptracks och nya leder. Dessutom älskar vi naturen och att se möjligheterna i den. Små vägar är vår passion. Det är där vi tillsammans kan skapa magi och stora upplevelser.

4. Certifiering av boenden, caféer och andra vattenhål
För att få till en perfekt cykeldestination krävs inte bara fina stigar, vägar och leder. Det krävs så mycket mer. Som gofika, cykelförvaring och möjlighet att torka kläder exempelvis. För oss och många andra cyklister är bullar, mat och god sömn en stor del av upplevelsen kring cykel. Tillsammans har vi tagit fram en enkel certifiering för anläggningar i och ikring cykeldestinationer. Vi kan hjälpa anläggningar att bli cykelvänliga, för att skapa en totalupplevelse.

5. Paketering, marknadsföring och PR
När alla bitar fallit på plats, är det dags att paketera. Det gör vi med hjälp av våra grafiker, strateger, fotografer och marknadskommunikatörer som alla älskar cykel. Tillsammans tar vi fram material som kartor, skyltar och strategier som passar just den målgrupp och marknad som ni vill nå.