Anmälan Anmälan

Abloc Camp Båstad Feat. Vätternrundan

Vi bjuder in till fjärde upplagan av Abloc Camp Båstad, denna gång tillsammans med Vätternrundan! En perfekt uppladdning inför världens största cykellopp. Vätternrundan har själva arrangerat många Vättern-läger genom åren, inte minst på Mallorca. När vi fick frågan om vi på Abloc ville arrangera ett läger tillsammans och på Bjärehalvön, som av en händelse råkar vara det närmaste Mallorca man kan hitta i Sverige, kändes svaret självklart – solklart! (Precis som vädret)

Båstad och Bjärehalvön har stått värd för flera SM i landsvägscykling och bjuder på fantastiska möjligheter att ha roligt på två hjul. Här finns varierande cykling med både branta backar och pannkaksplatta partier, över Hallandsås och Skåneslätt, ofta med havet som fond.

I grund och botten är konceptet detsamma som för alla Abloc Camps - en klassiker som är bra för både ben och själ. Som alltid finns det grupper och farter för alla - från "cykelskola" för den som vill lära sig att cykla i klunga till långa distanspass med inslag av fartlek med rafflande spurter för den som vill toppa formen inför kommande lopp. Vi blandar teori med praktik för alla grupper, alltid med ett leende.

Direkt efter passen kör vi afterbike, och på kvällarna summerar vi dagen med prisutdelning och inspirerande föredrag. Para det med att vi bor på fin fina Hotell Riviera Strand ett stenkast från havet, så inser du snabbt att vi har en härlig och avkopplande helg i cyklingens tecken att se fram emot.

Vi är så taggade att få bjuda på våra bästa tips och våra ledare har under vintern fått spetsa till sina kunskaper ytterligare genom att gå vår egen ”Abloc Academy”. I den ingår bland annat utbildning i hjärt- och lungräddning och första hjälpen, men också Antons bästa tips för nybörjare, Carlssons teknik- och taktiktips, Erics vett & etikett råd och inte minst Idas pepp-skola. För att inte nämna Laussons bästa fikatips i kombination med TG:s nutritionsråd.

Lägg därtill flera rutinerade ledare ifrån Vätternrundan och vi lovar att ni kommer vara en bättre och ännu gladare cyklist när ni åker hem och inte minst väl förbered för kommande lopp i Motala.

Nytt för i år är också att ni kan boka till massage, få testa produkter från våra partners på plats med specialerbjudanden, ännu mer lokalproducerad mat och dryck, Zwift-challenge mm. Det blir en riktig happening, med andra ord!

Lägret pågår fredag lunch till söndag lunch och vi har totalt 60 platser. Lite längre ner på sidan hittar du ett preliminärt schema, samt allt gött som ingår i anmälningsavgiften.

FREDAG
13:00 Vi finns tillgängliga för inskrivning på Hotel Riviera Strand.
14:00 Officiellt välkomna och vi rullar ut på första rundan.
Cykelskola för de som önskar med kortare teori innan rull. 3 - 4 grupper där distanserna varierar mellan 40 - 100 km och där såklart även farten varierar. Vi tränar på teknik och taktik och njuter av försommaren. Bakom varje grupp finns servicebil om någon blir trött eller får punka. Det kommer att serveras en ordentlig fika utmed rundan med vacker utsikt. Inlagda fartsegment för dem som önskar vrida ur trasan. Efter passet är det afterbike och fri lek med tillgång till relax.
19:30 Middag och välkomna. Summering av dagen med prisutdelning och genomgång av helgens rundor.
20:30 Föreläsning av Mattias Reck om sin karriär som proffstränare inom både cykel och skidor. Mattias ger sina bästa träningstips på sitt karismatiska sätt. Tillsammans med OS-medaljören, flerfaldiga svenska mästaren och grundaren av Guided Heroes, Björn Johansson får ni en unik stund om att få folk i rörelse och överträffa sig själva.

LÖRDAG
07:00 – 07:30 Yoga på stranden med Lisa Cras, missa inte!
07:00-08:30 Frukost
08:45 Samling och genomgång. Abloc håller i en teorilektion med allt från hur man får flest kompisar i klungan, hur man cyklar så energisnålt som möjligt (och när det är bäst att lägga in spurten), till hur man undviker att få olja på vaden innan vi ger oss ut på vägarna.
09:30 Rullar ut. 3–4 grupper där distanserna varierar från ca 80 - 200 km. Under dagen kommer alla att fika/luncha på samma plats efter ca 2 timmar. Här finns också möjligheten att byta grupp om man så önskar. Teknik och taktiktips längs vägen. Servicebil efter varje grupp.
Tillbaka i på Riviera Strand igen efter 4–7 timmar.
14:30–19:00 Afterbike! Nåt gott att dricka? En promenad på stranden? Ett dopp i poolen. En eftermiddagslur på rummet eller varför inte massage för trötta ben. Du bestämmer fritt!
Träffa våra partners och testa nya produkter med fina erbjudanden.
19:00 Middag
20:00 Prisutdelning och summering av dagen

SÖNDAG
07:00-08:30 Frukost
09:00 Vi rullar ut på banan till Björe Runt Spring edition. Det blir rapsfält, höjdmeter, vidunderliga vyer och snirkliga vägar. Fika i Torekovs pittoreska hamn. Välj mellan 50 eller 100km och fartgrupper med coacher likt tidigare dagar.
13:00 Final-lunch och därefter tack och hej för denna gång.

MÅNDAG
Trötta ben, glatt sinne och stor längtan åter.

Allt detta ingår

 • 3 x ledarledda cykelrundor med rutinerade instruktörer
 • Servicebil
 • Fika signerad Hasse & Maggan
 • 2 x middag (fredag/lördag) och 1 x lunch (söndag)
 • Goodiebag från våra samarbetspartners
 • Chans att vinna fina priser i klassisk Abloc-anda
 • Boende i lägenhetssviter 3-6 personer. I boendet ingår även:
  -2 x frukost
  -Tillgång till poolhus och gym
  -Fri internetuppkoppling
  -Låsbart utrymme för cyklar
  -Möjlighet till ombyte/dusch före incheckning och efter utcheckning.

Priser
Camp med boende, del i lägenhetssvit för (3-6 personer) – 4 495 kr (Early Bird pris 3995:- till 31/3)
Camp med boende i dubbelrum - 4995kr - (Early Bird pris 4495:- till 31/3)
Camp exklusive boende - 2 895 kr (Early Bird pris 2495:- till 31/3)

Vad gäller?
Vi har ett fåtal förhållningsregler, det är ditt ansvar som deltagare att följa dessa:
• Detta är ingen tävling, vi cyklar på allmänna vägar och alla trafikregler gäller.
• Vi respekterar våra medtrafikanter.
• Allt vi tar med oss ut tar vi också med tillbaka.
• Du ansvarar själv för att kropp och cykel är i lämplig form för dagen. Deltagande sker på egen risk.
• Du har egen olycksfallsförsäkring.
• Stanna hemma om du är sjuk

Anmälan är bindande och det är ingen ångerrätt på idrottsevenemang. Abloc eller Vätternrundan har inte möjlighet att återbetala anmälningsavgiften, kolla gärna om din försäkring täcker eventuellt återbud. Det är även OK att sälja sin startplats, ett byte kostar 100 kr och ska meddelas Abloc. Om gällande restriktioner ändras på ett sådant sätt att eventet inte kan genomföras kommer vi att erbjuda startplatsen tillgodo till ett nytt datum eller 80 % av anmälningsavgiften tillbaka.

Om hotellet
Hotel Riviera Strand är ett hotell vid stranden i Båstad på Bjärehalvön, i Skånes nordvästra hörn. Hotellet erbjuder restaurang och bar, poolhus och gym, konferensrum och eventytor samt aktiviteter för barn och familjer. Hotellets gäster bor precis invid Sveriges längsta sandstrand, med utsikt över hav och natur, en kort cykeltur från Båstads hamn.

Hållbarhet
Hotel Riviera Strand är miljömärkt av Svanen och certifierat av Svenska Möten, liksom övriga hotell inom Gram Hotels.
Hotellet erbjuder 145 lägenhetssviter med plats för upp till sex gäster per svit. Elva konferenslokaler i olika storlekar för upp till 120 personer. Många stora och små loungeytor för såväl umgänge som arbete. Ett nybyggt poolhus med stor bassäng, plaskpool, bastu och japanska utomhusbad.

Ta dig hit

MED TÅG – Köpenhamn, Malmö och Göteborg på mindre än 2 timmar.
MED BIL – Via E6:an på 1 timme från Malmö, Köpenhamn 1,5 timme och Göteborg mindre än 2 timmar.

Covid-19

Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kom ihåg att tvätta händerna ofta, och stanna hemma om du är sjuk. Vi älskar kramar, men vi får spara på dem till lite senare.
Frågor på det?
Undrar du över något? Bara maila oss på event@abloc.se så hjälper vi till!

Facts

Datum
20-22 maj

Boende
Hotel Riviera Båstad

Antal deltagare
60 st, först till kvarn.

Genre
Landsvägscykling

Strandnära
Kan man lugnt säga!

Morgondopp
Rekommenderas

Afterbike
Givetvis!

Favoritsås
Hallandsås

Early Bird pris till 31/3
Camp med boende, del i lägenhetssvit för (3-6 personer) – 3995:- Camp med boende i dubbelrum - 4495:- Camp exklusive boende - 2495:-

Ordinarie pris
Camp med boende, del i lägenhetssvit för (3-6 personer) – 4 495 kr Camp med boende i dubbelrum - 4995kr Camp exklusive boende - 2 895 kr

Anmälan öppnar
13/2 18:00

Anmälan stänger
Söndag 8/5 23:00

Anmälan