Anmälan

Abloc Camp Båstad Feat. Vätternrundan 2023

Vi bjuder in till femte upplagan av Abloc Camp Båstad och för andra gången tillsammans med Vätternrundan och Guided Heroes! En perfekt uppladdning inför världens största motionscykellopp. Vätternrundan har själva arrangerat många Vättern-läger genom åren, inte minst på Mallorca. När vi fick frågan om vi på Abloc ville arrangera ett läger tillsammans och på Bjärehalvön, som av en händelse råkar vara det närmaste Mallorca man kan hitta i Sverige, kändes svaret självklart – solklart! (Precis som vädret)

Båstad och Bjärehalvön har stått värd för flera SM i landsvägscykling och bjuder på fantastiska möjligheter att ha roligt på två hjul. Här finns varierande cykling med både branta backar och pannkaksplatta partier, över Hallandsås och Skåneslätt, ofta med havet som fond.

I grund och botten är konceptet detsamma som för alla Abloc Camps - en klassiker som är bra för både ben och själ. Som alltid finns det grupper och farter för alla - från "cykelskola" för den som vill lära sig att cykla i klunga till långa distanspass med inslag av fartlek med rafflande spurter för den som vill toppa formen inför kommande lopp. Vi blandar teori med praktik för alla grupper, alltid med ett leende.

Självklart afterbike efter passen och utrymme för egen tid, och på kvällarna summerar vi dagen med prisutdelning och inspirerande föredrag. Para det med att vi bor på fin fina Hotell Riviera Strand ett stenkast från havet, så inser du snabbt att vi har en härlig och avkopplande helg i cyklingens tecken att se fram emot.

Vi är så taggade att få bjuda på våra bästa tips med alltifrån Carlssons teknik- och taktiktips, till Erics vett & etikett råd och inte minst Recks träningstips. För att inte nämna Laussons bästa fikatips i kombination med rollen som kapten i Team Mustasch 9-h..

Lägg därtill rutinerade ledare ifrån Vätternrundan och Guided Heroes och vi lovar att ni kommer vara en bättre och ännu gladare cyklist när ni åker hem och inte minst väl förberedd för kommande lopp i Motala.

Det finns möjligheter att boka till massage, få testa produkter från våra partners på plats med specialerbjudanden, ännu mer lokalproducerad mat och dryck, lekar och utmaningar mm. Det blir en riktig happening, med andra ord.

Nedan hittar ni ett preliminärt schema, samt allt gött som ingår i anmälningsavgiften.

FREDAG
13:00 Vi finns tillgängliga för inskrivning på Hotel Skansen i Båstad.
14:00 Officiellt välkomna och vi rullar ut på första rundan.
Cykelskola för de som önskar med kortare teori innan rull. 3 - 4 grupper där distanserna varierar mellan 40 - 100 km och där såklart även farten varierar. Vi tränar på teknik och taktik och njuter av försommaren. Servicebil finns om någon blir trött eller får punka. Det kommer att serveras en ordentlig fika utmed rundan med vacker utsikt. Inlagda fartsegment för dem som önskar vrida ur trasan. Efter passet är det afterbike och fri lek med tillgång till relax.
17:30 Afterbike med tillgång till Rooftop SPA
19:00 Föreläsning av Mattias Reck om sin karriär som proffstränare inom både cykel och skidor. Mattias ger sina bästa träningstips på sitt karismatiska sätt. Tillsammans med OS-medaljören, flerfaldiga svenska mästaren och grundaren av Guided Heroes, Björn Johansson får ni en unik stund om att få folk i rörelse och överträffa sig själva.
20:00 Middag

LÖRDAG
07:00 – 07:30 Yoga på stranden med Lisa Cras, missa inte!
07:00-08:30 Frukost
08:45 Samling och genomgång. Abloc håller i en teorilektion med allt från hur man får flest kompisar i klungan, hur man cyklar så energisnålt som möjligt (och när det är bäst att lägga in spurten), till hur man undviker att få olja på vaden innan vi ger oss ut på vägarna.
09:30 Rullar ut. 3–4 grupper där distanserna varierar från ca 80 - 200 km. Under dagen kommer det att bjudas på minst en rejäl beroende på distans. Teknik och taktiktips längs vägen. Tillgång till servicebil
Tillbaka i på Hotell Skansen igen efter 4–7 timmar.
14:30–19:00 Afterbike! Nåt gott att dricka? En promenad på stranden? Ett dopp i poolen. En eftermiddagslur på rummet eller varför inte massage för trötta ben. Du bestämmer fritt!
Träffa våra partners och testa nya produkter med fina erbjudanden.
19:00 Middag
20:00 Prisutdelning och summering av dagen
21:00 Kanske en sväng till Rooftop Lounge...

SÖNDAG
07:00-08:30 Frukost
09:00 Vi rullar ut. Det blir rapsfält, höjdmeter, vidunderliga vyer och snirkliga vägar. Fika i Torekovs pittoreska hamn. Välj mellan 50 - 100km och fartgrupper med coacher likt tidigare dagar.
13:00 Final-lunch och därefter tack och hej för denna gång.

MÅNDAG
Trötta ben, glatt sinne och stor längtan åter. Men vi ses ju snart igen, i Motala. Har du inte säkrat din startplats till årets stora cykelfest än så gör du det hos våra vänner på Vätternrundan

Allt detta ingår:
3 x ledarledda cykelrundor med rutinerade instruktörer
Servicebil
Fika signerad Maggan Feat. Riviera lokal smaker
2 x middag (fredag/lördag) och 1 x lunch (söndag)
Chans att vinna fina priser i klassisk Abloc-anda
Boende i lägenhetssviter 3-6 personer. I boendet ingår även:
-2 x frukost
-Tillgång till poolhus och gym
-Fri internetuppkoppling
-Låsbart utrymme för cyklar
-Möjlighet till ombyte/dusch före incheckning på fredag innan 14 och efter utcheckning på söndag em.

Priser
Camp med boende, del i lägenhetssvit för (3-6 personer) – 4 995 kr (Early Bird pris 4495:- till 2/4)
Camp med boende i dubbelrum - 5495kr - (Early Bird pris 4995:- till 2/4)
Camp med boende i enkelrum - 6495kr - (Early Bird pris 5995:- till 2/4)
Camp exklusive boende - 2 895 kr (Early Bird pris 2495:- till 2/4)

Vad gäller?
Vi har ett fåtal förhållningsregler, det är ditt ansvar som deltagare att följa dessa:
• Detta är ingen tävling, vi cyklar på allmänna vägar och alla trafikregler gäller.
• Vi respekterar våra medtrafikanter.
• Allt vi tar med oss ut tar vi också med tillbaka.
• Du ansvarar själv för att kropp och cykel är i lämplig form för dagen. Deltagande sker på egen risk.
• Du har egen olycksfallsförsäkring.
• Stanna hemma om du är sjuk

Anmälan är bindande och det är ingen ångerrätt på idrottsevenemang.
Avbokning gäller fram till 10 dagar innan eventet, senast den 9/5 och då betalas 90% av anmälningsavgiften tillbaka.
Abloc eller Vätternrundan har inte möjlighet att återbetala anmälningsavgiften senare, kolla gärna om din försäkring täcker eventuellt återbud. Det är även OK att sälja sin startplats, ett byte kostar 100 kr och ska meddelas Abloc.

Om hotellet
Händelsernas centrum på sommaren, återhämtningens tillhåll på vintern. Med panoramavyer över havet, Bjäresmaker i köket och ett spa som sträcker sig ända upp på taket och 60 meter ut i havet, vilar här en särskild atmosfär som får dig att lätta en aning. Läs mer om Skansen här: https://hotelskansen.se/

Ta dig hit
MED TÅG – Köpenhamn, Malmö och Göteborg på mindre än 2 timmar.
MED BIL – Via E6:an på 1 timme från Malmö, Köpenhamn 1,5 timme och Göteborg mindre än 2 timmar.

Mer skoj att se och göra i Båstad
Kolla in www.bastad.com för en massa tips till fler upplevelser.

Frågor på det?
Undrar du över något? Bara maila oss på event@abloc.se så hjälper vi till!

Fakta

Datum
19 - 21/5

Boende
Hotell Skansen och Hotell Riviera Strand för barnfamljer

Antal platser
100st, först till kvarn

I samarbete med
Vätternrundan, Guided Heroes och Båstad Turism

Genre
Landsvägscykling

Strandnära
Kan man lugnt säga!

Morgondopp
Rekomenderas

Afterbike
Givetvis!

Favoritsås
Hallandsås

Träningstips
Många

Anmälan öppnar
Söndagen den 26/2

Early Bird pris till 2/4
Camp med boende med boende, del i lägenhetssvit för (3-6 personer) - 4495kr, Camp med boende i dubbelrum 4995kr, i dubbelrum 5995kr, Camp exklusive boende 2595kr

Ordinarie pris
Camp med boende, del i lägenhetssvit (3-6 personer) - 4995kr, Camp med boende i dubbelrum - 5495kr, Camp exklusive boende - 2895kr

Anmälan

Partners