Anmälan Anmälan

Abloc Camp Kalmar 2020

Lägesuppdatering 2020-04-02

Hej cykelvänner,

Det är med tungt hjärta vi idag behöver meddela att Abloc Camp Kalmar 2020 flyttas fram till obestämt datum.

Vi försökte in i det sista att hitta lösningar att genomföra lägret på ett säkert och ansvarsfullt sätt, men mot bakgrund av de senaste dagarnas utveckling och de nya riktlinjer som presenterades igår 1/4 har vi beslutat att flytta fram lägret.

Beslutet innebär att alla som varit anmälda får hela anmälningsavgiften tillgodo på kommande Abloc-event. Vi ber att få återkomma med ett nytt datum när situationen har stabiliserat sig - skulle inte det passa går det då bra att använda anmälningsavgiften till valfritt annat event, till exempel Abloc Camp Kalmar 2021 eller något av våra andra läger. Vi tackar för er förståelse och ert tålamod.

Tusen tack också för allt stöd, idéer och hejarop som kommit in de senaste veckorna - ni är bäst!

Kom ihåg att fortsätta röra på er och njuta av att cykla, men ta det försiktigt. Vi jobbar i detta nu på att ta fram digitala alternativ för oss alla att hålla kontakten på distans, till exempel kommer vi redan till helgen att köra första upplagan av Abloc Home Challenge. Det blir precis som en vanlig Abloc-dag, med den lilla skillnaden att vi alla cyklar hemma. Vi skulle bli jätteglada om du vill vara med.

Ta hand om dig.
Kram från vännerna på Abloc


Att komma till Kalmar för att cykla är som att komma hem. Det var här allting började för Abloc, och det känns lika roligt att komma tillbaka varje gång. Vi är lika taggade som alltid när Abloc Camp Kalmar nu fyller 9 år!

Oavsett om du varit med sen tidernas begynnelse eller kommer för första gången är du lika välkommen! Abloc Camp Kalmar är en riktig vårpärla och favorit som alltid levererar.

Vi har kommit fram till att det är ett perfekt recept att möta våren på ostkusten på slingrigt sköna och flacka vägar. Det kryddar vi sedan med en stor dos hembakat, serverat av Ablocs egna fikaspecialister Hasse & Maggan. På cykelhotellet Kalmarsund Hotell sover, äter och dricker vi gott mitt i Kalmar. Och på lördagen blir det en extra spännande middag, när vi äter på anrika Kalmar slott.

Abloc Camp Kalmar är en klassiker som är bra för både ben och själ. Som alltid finns det grupper och farter för alla - från "cykelskola" för den som vill lära sig att cykla i klunga till långa distanspass med inslag av fartlek med rafflande spurter för den som vill toppa formen inför tävlingssäsongen. Vi blandar teori med praktik för alla grupper, alltid med ett leende.

Direkt efter passen kör vi afterbike, och på kvällarna summerar vi dagen med prisutdelning och inspirerande föredrag.

Lägret pågår fredag lunch till söndag lunch och vi har totalt 100 platser.

Preliminärt schema för Kalmar 17-19 april 2020, mer detaljer kommer löpande.

FREDAG
12.00 Start av incheckning på Best Western Kalmarsund Hotell. Vi finns på plats hela fredagen så det går även att ankomma tidigare. Vill man komma redan på torsdagen går det också bra, bara meddela i så fall.
14.00 Officiellt välkomna och vi rullar ut på första rundan från Larmtorget i centrala Kalmar.

Cykelskola för de som önskar med kortare teori innan rull.
3 - 4 grupper där distanserna varierar mellan 40 - 100 km och där såklart även farten varierar. Vi tränar på teknik och taktik och njuter av våren. Bakom varje grupp finns servicebil om någon blir trött eller får punka. Det kommer att serveras en
ordentlig fika utmed rundan med vacker utsikt. Efter passet är det afterbike och fri lek.

19.00 Middag och välkomna.

20.00 Föredrag

21.00 Summering av dagen med prisutdelning och genomgång av helgens rundor.

LÖRDAG
07.00-08.30 Frukost

09.00 Rullar ut. 3-4 grupper där distanserna varierar från ca 80 - 180 km. Under dagen kommer alla att fika/luncha på samma plats efter ca 2 timmar. Här finns också möjligheten till att byta grupp om man så önskar. Teknik och taktiktips längs vägen. Inlagda fartsegment för dem som önskar vrida ur trasan och mäta sig med kompisarna i gruppen. Servicebil efter varje grupp.

16.00 Afterbike!

19.00 Middagsbuffé på Kalmar Slott

20.00 Prisutdelning

SÖNDAG
07.00-08.30 Frukost

09.00 Vi rullar ut precis som tidigare dagar. Beroende på hur deltagarna känner sig skapas grupper. Distanser mellan 50-120 km och det kommer att läggas in små ”tävlingsmoment” för dem som vill. Gemensam fika och möjlighet till att byta grupp om så önskas.

13.00 Final-lunch och därefter tack och hej för denna gång

Allt detta ingår:
2 x övernattningar på Best Western Plus Kalmarsundhotell med del i dubbelrum (enkelrum kan bokas mot tillägg, bara kontakta oss)
2 x frukost
2 x middag
1 x lunch
3 x fika
3 x pass
1 x föredrag
10 x rutinerade instruktörer
3 x servicebilar
Goodiebag ifrån våra samarbetspartners
Chans att vinna fina priser i klassisk Abloc-anda

Frågor på det? Skicka dem till event@abloc.se så svarar vi!

Fakta

När?
17-19 april 2020

Var?
Kalmar [Kaalmä]

Hur?
Cykelläger på landsväg med stor andel fika och kärlek

Varför?
För att ett Abloc-läger är en garanterat bra start på säsongen

Platser
100 st, först till kvar

Väder
Alla!

För vem?
Dig som tycker om att cykla landsväg med andra, eller vill lära dig

Träningar
3 st där vi delar in oss i grupper efter dagsform. På lördagen kör vi längst, då är rundorna ca 90 till 180 km

Afterbike
Självklart!

Anmälan öppnar
16 december

Anmälan stänger
5 april

Early bird-pris
2945 kr för hela helgen inklusive boende, alternativ 1845 kr utan boende. Gäller fram till 29 februari.

Ordinarie pris
3445 kr för hela lägret inklusive allt, alternativt 2245 kr utan boende.

Anmälan