Anmälan Anmälan

Abloc Camp Öland 2022

Även om det kan tyckas långt borta än kommer våren snart till Öland - och vi med den!

1-3 april startar vi igång MTB-säsongen på allvar med tre späckade dagar på Ekerum Resort tillsammans med Borgholms CK och fd förbundskapten och UCI-coachen Anders Ljungberg.

Vi kommer att bjuda på slingrande singletracks, utförscykling, uppförscykling (ja, det finns backar även på Öland!), plattcykling på Alvar och mycket annat. Under helgen får du chans att slipa på både tekniken och flåset.
Att åka iväg på läger är någonting speciellt, inte bara för att man får åka bort och träna. Helgen blir ett totalt avbrott från vardagen där du kan lägga allt åt sidan och bara fokusera på att äta gott, sova gott, cykla timme efter timme i härlig natur och njuta av vackra vyer. Och på köpet kommer du i form!

Ta med dina träningskompisar eller lär känna nya. Vi bor på finfina Ekerum Resort med rymliga lägenheter och tillgång till det mesta man kan önska av en cykeldestination. Restaurangen, där alla måltider serveras, har fantastisk utsikt över Kalmarsund och inbjuder till härligt afterbikehäng, eller så slappnar man av en stund i bastun och relaxen efter avslutat dagsverke.

Det kommer som vanligt att finnas grupper för alla, från nybörjare till den mer erfarna som gillar att vrida ur trasan. Fd förbundskapten Anders Ljungberg är en mycket välutbildad coach av bland annat UCI i Schweiz som kommer att bjuda på sina bästa teknik och träningstips. Det blir både teori- och praktiklektioner av Anders som bland annat är flerfaldig vinnare av Hansa Bygg MTB i Kalmar och med flera SM-medaljer hemma i hyllan. Anders jobbar till vardags som tränare på cykelgymnasiet i Huskvarna och dessutom är han en grymt trevlig kille också!
Trevliga är också våra härliga vänner och guider ifrån Borgholms CK som har örnkoll på de bästa stigarna och vägarna på ön.

På samtliga pass kommer det att serveras lokalproducerad fika signerad Maggan & Hasse.
Det kommer även att finnas möjlighet att hyra cyklar för den som vill.
Nytt för i år är bland annat ett ”träningslopp” på söndagen där ni kan testa era nya färdigheter, ni kan boka till massage, paddel och få testa produkter från våra partners på plats med specialerbjudanden, ännu mer lokalproducerad mat och dryck, Zwift-challenge mm. Det blir en riktig happening, med andra ord!
Direkt efter passen kör vi afterbike, och på kvällarna summerar vi dagen med prisutdelning och inspirerande föredrag.
Ta gärna med sambon, mannen, hela familjen eller vem du vill även om de inte cyklar, så fixar vi specialpris på mat, boende, SPA och övriga aktiviteter.

Allt detta ingår
2 nätter i lägenhet med 3-4 bäddar på Ekerum Resort. Lakan, handdukar och slutstädning är inkluderat.
2 x frukost
2 x middag
1 x lunch
3 x fika
3 x träning
1 x föredrag
8 x rutinerade instruktörer
Servicebil
Goodiebag från våra samarbetspartners
Chans att vinna fina priser

Preliminärt program
Fredag 1 april
13:00 Start av incheckning på Ekerum Resort. Vi finns på plats hela fredagen så det går även att komma tidigare. Vill man komma redan på torsdagen går det också bra, bara meddela i så fall så bokar vi in en extra natt.
14:00 Officiellt välkommen och vi rullar ut på första rundan. Gänget delas in i flera grupper beroende på nivå och vi tar sikte på Borgholms MTB Bana. Här blir det tekniklektion med Anders toppat med Ablocfika. På vägen hem tar vi stigarna förbi Köpings Tall och Borgholms Slott.
Efter passet är det afterbike med havsutsikt på Ekerum Resort med fri lek och tillgång till bastu.
19:00 Middag och välkomna.
20:30 Genomgång av helgens rundor och prisutdelning.

Lördag 2 april
07:00-08:30 Frukost.
09:00 Kort teori utomhus innan vi rullar ut på äventyr. Borgholms CK guidar oss söder ut bland borgar och på gamla riddarstigar, över kalksten och alvar. Den längsta runda sträcker sig hela vägen ner surfparadiset Haga Park och det blir cykling på stigar längs Kalmarsund på väg tillbaka till Ekerum vid Rälla. Vi provsmakar på en del rundor som vi varit med och skapat åt Öland.se som tex ”Kroppkaksäventyret” och ”Bryggerirundan”.
Flera grupper, fart och distans varierar mellan 50-90 km. 1 -2 fikastopp beroende på grupp.
Teknik och taktiktips längs vägen. Inlagda fartsegment för de som önskar vrida ur trasan och mäta sig med kompisarna i gruppen. Tillgång till servicebil. Tillbaka på Ekerum igen efter 4–6 timmar.
16:00 – 19:00 Afterbike med fri lek. Kanske boka massage, ta en paddelmatch eller varför inte en välgörande eftermiddagslur.
19:00 Middag och prisutdelning.
20:00 Föreläsning av Anders Ljungberg om hur du blir en bättre mountainbike cyklist redan till imorgon..

Söndag 3 april
07:00-08:30 Frukost.
09:00 Vi rullar ner till havet och bort på stigarna till Rälla skogen. Här har vi skapat en unik banan för dagen som vi lugnt cyklar igenom gemensamt och Anders ger sina bästa tekniktips på dem olika sektionerna. Vi smälter våra nya kunskaper över en hembakt fika med kaffe ifrån Balck Coffee nere vid hamnen i Stora rör. Glada och laddade tar vi oss sedan an ”Rälla MTB Challenge”. Banan mäter 4,5km och beroende på grupp körs olika antal varv med goda möjligheter att testa sina nya skills och få en skön trötthet i kropp och knopp.
13:00 Final-lunch och därefter tack och hej.

Måndag 4 april
Skönt trött i hela kroppen och förhoppningsvis stor längtan åter.

Priser

Early bird fram till 28/2:

 • Abloc Camp Öland inkl boende 2 nätter i 3-4-bäddslägenhet 2995 kr
 • Abloc Camp Öland inkl allt exkl boende 1895 kr
 • Abloc Camp Öland 2-dagars all inclusive paketet, två dagar (fre-lör eller lör-sön) med övernattning (del i 3-4-bäddslägenhet) 2295kr
 • Abloc Camp Öland 2-dagars utan boende för 1095kr

Ordinarie pris:

 • Abloc Camp Öland inkl boende 2 nätter i 3-4-bäddslägenhet 3395 kr
 • Abloc Camp Öland inkl allt exkl boende 1995 kr
 • Abloc Camp Öland 2-dagars all inclusive paketet, två dagar (fre-lör eller lör-sön) med övernattning (del i 3-4- bäddslägenhet) 2595kr
 • Abloc Camp Öland 2-dagars utan boende 1295kr
 • Abloc Camp Öland Lördag 1 dag + middag + föredrag 695kr
 • Cykling fredag med teknikträning, fika och pizzabuffé 595kr
 • Cykling söndag träningstävling, fika & lunch 595kr

Priser tillägg:

 • Tillägg för boende i 2-bäddsrum 195kr per natt
 • Tillägg för enkelrum 595 kr per natt

Vad gäller?
Vi har ett fåtal förhållningsregler, det är ditt ansvar som deltagare att följa dessa:

 • Detta är ingen tävling, vi cyklar på allmänna vägar, stigar och alla trafikregler gäller.
 • Vi respekterar våra medtrafikanter.
 • Allt vi tar med oss ut tar vi också med tillbaka.
 • Du ansvarar själv för att kropp och cykel är i lämplig form för dagen. Deltagande sker på egen risk.
 • Du har egen olycksfallsförsäkring.
 • Stanna hemma om du är sjuk

Anmälan är bindande och det är ingen ångerrätt på idrottsevenemang. Abloc har inte möjlighet att återbetala startavgiften, kolla gärna om din försäkring täcker eventuellt återbud eller se exempelvis Startklar. Det är även ok att sälja sin startplats, ett byte kostar 100 kr och ska meddelas Abloc. Om gällande restriktioner ändras på ett sådant sätt att eventet inte kan genomföras kommer vi att erbjuda startplatsen tillgodo till ett nytt datum eller 80 % av anmälningsavgiften tillbaka.

Frågor på det?

Undrar du över något? Bara maila oss på event@abloc.se så hjälper vi till!

Fakta

Datum
1-3 april

Platser
50 st

Boende
Ekerum Resort Öland

Medarrangör
Borgholms CK

Master Coach
Anders Ljungberg, Elittränare UCI Level 3 coach och Nationell Idrottsutbildning Mountainbike

Fika
Maggans kolakakor, finkaffe, frallor, kärleksmums, bullar, m.m.

Terräng
Fina stigar i Öländsk tallskog, en och annan grusväg.

För vem?
Alla som gillar att cykla i skogen! Från nybörjare till landslagsåkare.

Kuriosa
Våren kommer tidigt till Öland

Anmälan öppnar
17 februari 18:00

Anmälan stänger
28 mars 18:00

Anmälan