Anmälan Anmälan

Abloc D´Fjords 2022

Lördagen den 9:e juli välkomnar vi er till andra upplagan av Abloc D´Fjords!

Vi på Abloc älskar Bohuslän och har genom åren arrangerat många äventyrliga event här som tex Abloc Camp Smögen, Camp Ramsvik och inte minst Ronde Van Sotenäs som blivit lite av en sommarklassiker på Västkusten. I fjol vaskade vi fram ännu mer klippor, stigar och grusvägar bland fjordarna i sommarparadiset och genomförde det nya äventyret Abloc D´Fjords.
Det blev ett mycket uppskattat äventyr både till hav och land med förutom vacker cykling också en rejäl matresa. Vi kände direkt att vi tillsammans med premiärgänget vill köra andra upplagan av detta saltstänka äventyr för Gravel & MTB.

Vi kommer precis som i fjol ha en duo-klass men också erbjuda en singelklass.
Det blir äventyr med trygghet runt hörnet i form av servicebilar, fikor, GPX-filer, lunch och avslutande afterbike med räkmacka.
Vi har hämtat mycket inspiration från våra andra event Coast2Coast och Winter Challenge, och så klart också Ronde Van Sotenäs. Den stora skillnaden är att det inte är någon runda utan en sträckning A – B där det ges möjlighet att boka båt till starten vid Slävik på Härnäset i fantastisk skärgårdsmiljö där pärlor som Kungshamn, Smögen, och Bohus-Malmön passeras på färden.
Båtturen är en upplevelse i sig där vi kommer att åka med klassiska M/S Soten och guidas i skärgården av prisbelönta guiden och kaptenen Göran Hahne.

Den fulla versionen mäter 100 km och är främst gjord för MTB-cykel för bästa komfort men utan några större tekniska utmaningar. Vi kommer också ha en alternativ sträckning anpassad för den som vill köra gruscykel men ändå ha några sektioner av tekniska utmaningar, dock inte längre än att det går att gå för den som vill. Grussträckningen mäter i sin grund 110 km. Båda sträckorna kommer erbjuda flera ”genvägar” som både GPX-filer kommer upplysa om och våra personliga guider och sträckan kan kortas ner till 80 km.

Så här går det till

Abloc D´Fjords är inte på något sätt en tävling, utan handlar helt och hållet om upplevelsen och äventyret. Farten väljer ni därför själva. Eventet har både duo-klass och singelklass. Det är helt okej att samarbeta med andra team så längre inte hornen växer ut för långt och ni tar några onödiga risker. Vi startar gemensamt, obligatorisk fikastopp och checkpoints på Röe Gård, och hemma hos Carlssons på Stensjö. Vid målet i Väjern serveras det mat kl 17:00 till fantastisk utsikt och det finns utmärkta möjligheter till salta bad 2 meter ifrån middagsbordet på bryggan och tillgång till bastu med havsutsikt. Afterbiken avslutas med klassisk Ablocprisutdelning.
Ni kommer en vecka innan eventet få tillgång till rundan som GPX-fil där ni guidar er själva via er telefon eller cykeldator. Vi har 10 st cykeldatorer från vår partner Wahoo att låna för dagen med alla inlagda rutter vilket gör det mycket enkelt att hitta. Skriv en kommentar vid anmälan om ni vill låna, först till kvarn.
Efter ca 2h cykling har vi dagens första depåstopp vid idylliska Röe Gård med anor ifrån 1800-talet. Där blir det fika med välsmakande närproducerat fika. Efter ytterligare en stor portion cykling landar vi på Nordens Ark vid stranden av Åby fjorden för att fylla på flaskor och strupar. Dagens tredje och avslutande depåstopp är hemma i Carlssons trädgård som kanske är den allra mest frekventa Ablocfikaplats vi har efter alla äventyr på Västkusten.
Under dagen finns vår servicebil standby längs banan om någon får problem med kropp eller cykel. Vi är också själva ute och rullar som cyklade guider för att ha koll på hur ni har det.
Afterbike vid och i havet vid Tumlaren Väjern där Calle & Alicia serveras klassisk Smögen baguette med lokalproducerad öl och kaffe ifrån Smögens kafferosteri. Fia bjuder på nybakad kladdkaka med vaniljglass.

Vad kan vi säga annat än välkomna till ett perfekt avslut på en perfekt dag!

Anmälan
Anmälan öppnar 1/5 klockan 00:00 och priset per deltagare inklusive fikor, afterbike och båtresa med cykeltransport är 995 kr (dvs 1990 kr per lag). I det ingår två rejäla Ablocfikor + 1 vätskedepå vid Nordens Ark och afterbike med lokala godsaker vid Tumlaren med fantastisk utsikt, GPX-fil med ruttinfo, tillgång till servicebilar och chans till hjälpryttare.
Vill du inte åka båt och löser egen transport till starten vid Slävik på Härnäset går det att anmäla sig för 795 kr/person (dvs 1590 per lag), då ingår allt utom båtresa och cykeltransport.
Anmälan är bindande, och ingen ångerrätt gäller för idrottsevenemang. Det går bra att sälja vidare sin startplats om man skulle få förhinder, namnbyte kostar 100 kr och ska meddelas Abloc.

Utrustning
Vi rekommenderar att ni cyklar på en MTB eller en gravelcykel/cyclocross med plats för lite bredare däck (helst 40mm), så länge den är i bra och säkert skick. Alla deltagare måste ha cykelhjälm. Ta också med en powerbank för att kunna ladda telefon/cykeldator vid behov. Ni måste också ha med er reservdelar för att klara enklare mekaniska bekymmer (pump, reservslang, kedjelås, multiverktyg, lagningslappar, etc.). Tänk också på kläder efter väder. Vi rekommenderar att ta med extra energi och ordentligt med vatten. Det går åt mycket vätska och en hel del ”kräm till benen” under det här äventyret, det finns dock flera fikadepåer där man kan fylla på både mage och flaskor. Under dagen finns en servicebil på standby ifall otur med material eller form skulle vara framme. Vid en allvarlig olycka ringer vi givetvis 112, men om något annat inträffar som gör att ni inte kan fortsätta kommer vi och plockar upp er.

Ditt ansvar som deltagare: 
Har egen olycksfallsförsäkring.
Håll rent och snyggt efter dig och självklart ta han om ditt eget skräp
Visa hänsyn till andra deltagare samt till boende, trafikanter, natur och djur länge med banan.
Hjälper varandra om något oförutsett inträffar.
Meddelar ledare om man bryter.
Tvätta händerna vid fikadepåerna innan ni äter, och stanna hemma om du är sjuk.

Frågor

Undrar du över något? Bara maila oss på event@abloc.se så hjälper vi till!

Fakta

Vad?
Ett cykeläventyr på Västkusten fullt av utsikter för Gravel och MTB. 80 – 120 km

När?
Söndagen den 9 juli

Hur?
Självguidad tur i par eller singlklass med tillgång till cyklande guider och hjälpryttare

Samlingsplats
Tumlaren Bad och Friskvårdsanläggning, Väjern, Kungshamn

Varför?
Magisk båttur med Soten och guidning av skepparen Göran Hahne på M/S Soten i Sveriges bästa skärgård?! Följt av 10-12 mil kustcykling längs fjordarna kryddat med fikor, afterbike och bad!

Båtfärd ifrån Kungshamn
08:00

Start cykling Slävik
Ca 09:00

Vad kostar det?
1990 kr/lag om 2 pers eller 1095 kr för singelklass

Vad ingår?
Två rejäla Ablocfikor på Röe Gård och hemma i Carlssons trädgård på Stensjö, vätskestopp på Nordens Ark och afterbike på bryggan vid Tumlaren med räkmacka, kaffe och hembakt, GPX-fil med ruttinfo, tillgång till servicebilar och chans till hjälpryttare

Anmälan öppnar
1/5 00:00

Anmälan