Anmälan Anmälan

Abloc Gravel Challenge Bauerskogen

Lägesuppdatering 2020-03-24
I tider som dessa är det viktigt att motionera och röra på sig, men det måste givetvis göras på ett ansvarsfullt sätt. Det är fortfarande tillåtet att arrangera event med mindre än 500 personer om man gjort en riskbedömning enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och kommit fram till att eventet går att genomföra med låg risk för smittspridning. Det har Abloc gjort. Eventet innebar redan från början en låg risk, men för att minimera risken ytterligare har vi gjort följande ändringar:

  • Vi kommer att hålla vår genomgång utomhus istället för inomhus.
  • Bauergården har redan anpassat sin verksamhet efter det rådande läget, och kommer att servera maten utomhus efteråt.
  • Vi har ändrat praktiska detaljer i våra rutiner kring väskinlämning och fikaservering för att undvika trängsel.
  • Om man i sin personliga riskbedömning kommer fram till att man inte bör delta erbjuder vi hela anmälningsavgiften tillgodo på valfritt framtida Abloc-event (se mer nedan).
  • Biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten har uttalat sig i en intervju att han ser gruppcykling som en lågriskaktivitet, men vi öppnar upp möjligheten att cykla själv eller i en mindre grupp. Vi kommer att skicka ut gpx-filer för banan i förväg, och det finns också 8 cykeldatorer från Ablocs samarbetspartner Wahoo med rutten förprogrammerad att låna.

Ditt ansvar som deltagare
Abloc har vidtagit flera åtgärder för att minska riskerna för smittspridning, men du som deltagare har också ett personligt ansvar.

Stanna hemma om du är sjuk! Det gäller alltid, på alla Ablocs event, och extra mycket nu. Man cyklar inte med en infektion i kroppen, oavsett vilken infektion det handlar om. Stanna hemma om du känner dig krasslig på morgonen.

Gör en personlig riskbedömning. Vi är alla individer med helt personliga förutsättningar – vissa bor nära, andra behöver åka långt, några kanske tillhör en riskgrupp eller jobbar inom ett samhällsviktigt yrke. Smittspridningen har också kommit olika långt i olika delar av landet. Om du på något sätt känner att du utsätter dig själv eller andra för risk genom ditt deltagande vill vi inte att ekonomi ska utgöra ett hinder att stanna hemma. Därför erbjuder vi dig hela summan tillgodo till ett kommande Abloc-event utan följdfrågor, allt vi ber dig om är att registrera dig med namn och e-post på den här länken. Vi ber dig att göra det före torsdag 26/3 klockan 9:00 så att vi vet hur mycket mat vi ska köpa in.

Här hittar du frågor och svar om Covid-19 på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Visa respekt och håll avstånd. Vi på Abloc älskar närkontakt och kramar, men just den här gången ber vi alla att undvika fysisk kontakt. Spara uppvisningen av din perfekta cykelsnytning till ett annat tillfälle.
 
Vi vill också påminna om att vi alltid följer myndigheternas rekommendationer och att dessa kan komma att ändras snabbt. 

Vi ser fram emot att få visa er den fantastiska naturen (det finns ett och annat backkrön att speja från längs banan) och dela med oss av Gårdsrosteriet och Bauergårdens goda smaker!

Virtuella kramar från vännerna på Abloc

PS! Vill du stödja den lokala besöksnäringen går det fortfarande bra att boka boende på Bauergården mellan lördag och söndag, bara hör av dig :-)


I slutet av förra sommaren fick vi chansen att från blankt papper lägga upp en drömresa att ta med journalister och researrangörer från hela världen på, och dela med oss av vår favoritcykling. Resultatet blev fyra dagars grusvägscykling genom norra Smålands trollska skogar och böljande landskap - nu är det din tur att följa med!

Den här gången bakar vi ihop resan till en Gravel Challenge, fullproppad med de bästa av Vätterbygdens grusvägar. Vi utgår från Bauergården i Bunn, tre mil norr om Jönköping/en dryg mil sydost om Gränna. Här samlas vi för en kopp kaffe och genomgång vid 9:00, och äter oss mätta i den fina restaurangen efter avslutat dagsverke innan det är dags för klassisk Abloc-prisutdelning. Givetvis serveras en fika modell större längs vägen från våra kompisar på Gårdsrosteriet Vista.

Banan mäter ca 90 km och går i så stor utsträckning som möjligt på grusvägar. Cykelcross, gravelbike, MTB eller landsvägshoj med tåliga däck går bra. Har man skärmar på cykeln får man lite extra kärlek. Vi delar upp oss i grupper efter dagsform och håller ihop, men på ett par segment släpps farten fri för den som vill att det ska bränna lite extra i låren.

För de som vill komma redan på lördagen kan vi erbjuda specialpris på boende + startplats: 1095 kr för del i dubbelrum och 1445 kr för enkelrum. Vi kommer själva att vara på plats från lördagen och kör en liten pre-ride med lugnt och fin rull i cirka 1,5-2 h (start preliminärt 14:00), en gratis bonusrunda helt enkelt!

Det finns 80 startplatser, först till kvarn. Anmälan sker via Tickset.

Mer info kommer löpande via Facebook-eventet samt på mail efter att du anmält dig.

Om Abloc Gravel Challenge
En Gravel Challenge är Ablocs själ och kärna som fått koka ner till ett endagsevent. Den innehåller alla komponenter som vi tycker är nödvändiga för en härlig dag på cykeln – en lång runda i härliga människors sällskap, grandios fika, chans att släppa ut tävlingsdjävulen efter egen förmåga, och skönt häng och god mat tillsammans efteråt. Alltihop förstås inramat av en naturupplevelse i höstens vackraste färger.

På våra Gravel Challenges utnyttjar vi Sveriges gömda cykelskatt – grusvägarna! Så gott som bilfria och oftast natursköna gör dem till en perfekt mötesplats för landsvägs- och mountainbikecyklister. Vi delar in oss i grupper efter förmåga för att alla ska få en så njutbar upplevelse som möjligt, och längs rundan har vi lagt in ett antal segment där man själv bestämmer farten och poäng delas ut till de första. När segmentet är avslutat samlas gruppen ihop och kör gemensamt vidare.

Drygt halvvägs anländer grupperna till en gemensam fikaplats där frallor, kakor, godis och inte minst kaffe i närmast obegränsade mängder finns framdukat. Här får deltagarna chans att fylla på med energi och byta grupp om man känner att det gått aningen för fort eller för långsamt.

Även sista delen av rundan innehåller ett antal segment blandade med lugnare transportsträckor innan alltihop avslutas med en rafflande jaktstart baserat på poängen man samlat längs vägen. Därefter blir det afterbikehäng där man kan diskutera dagens strapatser med sina nyfunna cykelvänner över en bit mat, följt av prisutdelning. Det är dock ingen regelrätt prisutdelning på så sätt att den som varit snabbast som vinner, utan i Abloc-världen är det sådant som snyggast vurpa och bästa medcyklist premieras.

Vad gäller?
I anmälningsavgiften ingår guidad cykeltur, Abloc-fika, mat efteråt, samt servicebil där du kan lägga in en väska med ombyte och som assisterar vid mekaniskt eller kroppsligt strul.
Detta är ingen tävling, vi cyklar på allmänna vägar och alla trafikregler gäller.
Vi respekterar våra medtrafikanter.
Allt vi tar med oss ut tar vi också med tillbaka.
Du ansvarar själv för att kropp och cykel är i lämplig form för dagen. Deltagande sker på egen risk.
Anmälan är bindande och det är ingen ångerrätt på idrottsevenemang. Abloc har inte möjlighet att återbetala startavgiften, kolla gärna om din försäkring täcker eventuellt återbud eller se exempelvis Startklar. Det är även ok att sälja sin startplats, ett byte kostar 100 kr och ska meddelas Abloc.

Fakta

Vad?
Abloc Gravel Challenge Bauerskogen

Var?
Bauergården, Bunn

När?
29 mars, samling klockan 9:00

Varför?
För att cykla grus med andra är det bästa man kan göra!

Distans
ca 90 km, vi delar in oss i grupper efter dagsform

Obligatoriskt
Cykel och hjälm i gott skick, en extraslang samt stort fikasug.

Guldstjärna
Med stänkskärmar och kompislapp gör du livet lite bättre för cyklisten bakom och skaffar dig fler kompisar i klungan!

Afterbike
Vi räknar med att vara tillbaka vid 15:30, då blir det mat och prisutdelning

Anmälningsavgift
495 kr

Antal platser
80 st, först till kvarn

Anmälan öppnar
27 januari klockan 12:00

Paketpris boende + startplats
1095 kr för del i dubbelrum eller 1445 kr för enkelrum.

Anmälan