Anmälan Anmälan

Abloc Gravel Challenge Öland

Det har blivit dags att lansera en favorit i repris - Abloc Gravel Challenge Öland! Den 24:e november intar vi solen och vindarnas ö för att köra alla de bästa grusvägarna, noga utvalda av Borgholms CK.

Vi kommer att bjuda på slottsruin, lite al(l)var, många skratt, en och annan backe (!), Rällaskogen, kolakakor, med-, mot- och sidvind samt finkaffi. Som vanligt när det gäller Abloc Gravel Challenge delar vi in oss i grupper efter dagsform, cyklar fint tillsammans och håller ihop klungan men vid ett antal tillfällen har vi valt ut segment där man får möjlighet att vrida ur trasan. Distanserna ligger mellan ca 70 och 120 km. Efteråt blir det prisutdelning där allt från snabba ben till snygga bloopers premieras.

Den längre rundan kommer i år att börja från Långe Erik på Ölands norra udde, dit alla deltagare (och cyklar) får skjuts. Kortare rundan har start och mål på Ekerum.

Vad gäller cykel tar man vad man har: gravelbike, cykelcross, MTB eller landsvägscykel med grövre däck funkar. Den som utrustar sin cykel med skärmar kommer att få extra många kompisar.

Efter avslutad runda tar nästa äventyr sin början när alla som vill äter ett fantastiskt öländskt julbord på Ekerum. Då många har långt att åka och kommer vilja övernatta erbjuder vi även en gratis post-ride på söndagen för de som vill rulla ur risgrynsgröten, ostkakan och köttbullarna ur benen.

Anmälan öppnar 19/9 klockan 12:00, mer info kommer löpande.

Vi tycker även att detta är ett perfekt tillfälle att ta med sambon, barnen eller kompisen för en härlig helg tillsammans, oavsett om de cyklar eller inte. En avkopplande helg på Ekerum är något alla borde få uppleva, och inte minst julbordet. Därför gäller de generösa priserna på julbord och boende även medföljande.

Om Abloc Gravel Challenge
En Gravel Challenge är Ablocs själ och kärna som fått koka ner till ett endagsevent. Den innehåller alla komponenter som vi tycker är nödvändiga för en härlig dag på cykeln – en lång runda i härliga människors sällskap, grandios fika, chans att släppa ut tävlingsdjävulen efter egen förmåga, och skönt häng och god mat tillsammans efteråt. Alltihop förstås inramat av en naturupplevelse i höstens vackraste färger.

På våra Gravel Challenges utnyttjar vi Sveriges gömda cykelskatt – grusvägarna! Så gott som bilfria och oftast natursköna gör dem till en perfekt mötesplats för landsvägs- och mountainbikecyklister. Vi delar in oss i grupper efter förmåga för att alla ska få en så njutbar upplevelse som möjligt, och längs rundan har vi lagt in ett antal segment där man själv bestämmer farten och poäng delas ut till de första. När segmentet är avslutat samlas gruppen ihop och kör gemensamt vidare.

Drygt halvvägs anländer grupperna till en gemensam fikaplats där frallor, kakor, godis och inte minst kaffe i närmast obegränsade mängder finns framdukat. Här får deltagarna chans att fylla på med energi och byta grupp om man känner att det gått aningen för fort eller för långsamt.

Även sista delen av rundan innehåller ett antal segment blandade med lugnare transportsträckor innan alltihop avslutas med en rafflande jaktstart baserat på poängen man samlat längs vägen. Därefter blir det afterbikehäng där man kan diskutera dagens strapatser med sina nyfunna cykelvänner över en bit mat, följt av prisutdelning. Inte bara dagens bästa poängsamlare får pris, utan även sådant som snyggast vurpa och bästa medcyklist premieras.

OBS! Detta är ingen tävling och vi cyklar på öppna vägar. Alla trafikregler gäller och vi respekterar våra medtrafikanter precis som vanligt. Deltagande sker på egen risk.

Fakta

Längd
ca 120 km (Långe Erik) och ca 70 km (Ekerum)

Datum
24 november

Antal platser
90 st (Långe Erik) + 50 st (Ekerum). Först till kvarn.

Samlingsplats
Ekerum Resort

Samling
Preliminärt 07:00 för buss till Långe Erik. 09:00 för de som cyklar från Ekerum.

Målgång
Vid 15-tiden. Vi räknar med snittfarter på ca 20-25km/h. Ett rejält fikastopp är planerat, lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat

Afterbike
Vi börjar med lite värmande pizza direkt efter målgång på Pizzeria Öland (ingår i startavgiften). Därefter klassiskt öländskt julbord, något gott att dricka och mys.

Obligatoriskt
Cykel och hjälm i gott skick, en extraslang samt stort fikasug.

Pluspoäng
Med stänkskärmar och kompislapp gör du livet lite bättre för cyklisten bakom

Startavgift
395 kr (Ekerum) respektive 445 kr (Långe Erik), då ingår ledarledd runda med servicebil, fika modell större samt lunch och prisutdelning (där alla har chans att få pris!). Till långa resan ingår även buss.

Medarrangör
Borgholms CK

Anmälan
Öppnar 19/9 klockan 12:00 på länken nedan.

Anmälan

Partners