Anmälan Anmälan

Abloc Gravel Challenge Ulricehamn 2020

Varma sommarkvällar i all ära, men det är något magiskt över kombinationen knastrande grus, hög höstluft och färgsprakande lövträd. Därför längtar vi efter att få plocka fram de lite tjockare cykelkläderna för den tredje upplagan av Abloc Gravel Challenge Ulricehamn!

Huruvida det blir någon snö i år är för tidigt att sia om, men den 17:e oktober bjuder vi upp till grusvägscykeldans på Lassalyckan. Under dagen kommer ni att få uppleva en arena av världscupstandard, Änglagårdsgrusvägar, kärleksmums, Ryckåsen, kall öl och höstmys i gnistrande färger.

Banan mäter ca 90 km och går i så stor utsträckning som möjligt på grusvägar. Det är i grunden samma inspirerande bana som tidigare men med vissa finjusteringar. Cykelcross, gravelbike eller MTB är rekommenderat.

Innan vi rullar iväg delar vi in oss i mindre grupper efter dagsform som håller i ihop längs vägen, men på ett par segment släpps farten fri för den som vill att det ska bränna lite extra i låren. Om du i det rådande läget hellre cyklar själv går det bra att låna en cykeldator från vår partner Wahoo med rutten inlagd.

Drygt halvvägs blir det fika modell större vid härliga Årås Kvarn och efteråt bjuds det på middag på Hotell Bogesund nere i Ulricehamn innan vi kör prisutdelning i sann Abloc-anda.

Eventet är begränsat till 50 deltagare, först till kvarn gäller.

Mer info kommer löpande via Facebook-eventet samt på mail efter att du anmält dig.

Om Abloc Gravel Challenge
En Gravel Challenge är Ablocs själ och kärna som fått koka ner till ett endagsevent. Den innehåller alla komponenter som vi tycker är nödvändiga för en härlig dag på cykeln – en lång runda i härliga människors sällskap, grandios fika, chans att släppa ut tävlingsdjävulen efter egen förmåga, och skönt häng samt god mat tillsammans efteråt. Alltihop förstås inramat av en naturupplevelse i höstens vackraste färger.

På våra Gravel Challenges utnyttjar vi Sveriges gömda cykelskatt – grusvägarna! Så gott som bilfria och oftast natursköna gör dem till en perfekt mötesplats för landsvägs- och mountainbikecyklister. Vi delar in oss i grupper efter förmåga för att alla ska få en så njutbar upplevelse som möjligt, och längs rundan har vi lagt in ett antal segment där man själv bestämmer farten och poäng delas ut till de första. När segmentet är avslutat samlas gruppen ihop och kör gemensamt vidare.

Drygt halvvägs anländer grupperna till en gemensam fikaplats där frallor, kakor, godis och inte minst kaffe i närmast obegränsade mängder finns framdukat. Här får deltagarna chans att fylla på med energi och byta grupp om man känner att det gått aningen för fort eller för långsamt.

Även sista delen av rundan innehåller ett antal segment blandade med lugnare transportsträckor innan alltihop avslutas med en rafflande jaktstart baserat på poängen man samlat längs vägen. Därefter blir det afterbikehäng där man kan diskutera dagens strapatser med sina nyfunna cykelvänner över en bit mat, följt av prisutdelning. Det är dock ingen regelrätt prisutdelning på så sätt att den som varit snabbast som vinner, utan i Abloc-världen är det sådant som snyggast vurpa och bästa medcyklist premieras.

Covid-19
Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kom ihåg att tvätta händerna ofta, och stanna hemma om du är sjuk. Vi älskar kramar, men vi får spara på dem till senare.

Vad gäller?
Detta är ingen tävling, vi cyklar på allmänna vägar och alla trafikregler gäller.
Vi respekterar våra medtrafikanter.
Allt vi tar med oss ut tar vi också med tillbaka.
Du ansvarar själv för att kropp och cykel är i lämplig form för dagen. Deltagande sker på egen risk.
Anmälan är bindande och det är ingen ångerrätt på idrottsevenemang. Abloc har inte möjlighet att återbetala startavgiften, kolla gärna om din försäkring täcker eventuellt återbud eller se exempelvis Startklar. Det är även ok att sälja sin startplats, ett byte kostar 100 kr och ska meddelas Abloc.

Fakta

Datum
17 oktober

Längd
Ca 90 km, vi delar in oss i grupper efter dagsform.

Antal platser
50 st

Samlingsplats
Lassalyckan, Ulricehamn

Samlingstid
Kl 09.00 för för genomgång av dagen och en stärkande kopp kaffe.

Målgång
Vid 15-tiden. Vi räknar med snittfarter på ca 20-25 km/h. Ett rejält fikastopp är planerat vid härliga Årås Kvarn. Lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat.

Aftebike
I år blir det prisutdelning, mat och god dryck på Hotell Bogesund.

Obligatoriskt
Cykel och hjälm i gott skick, en extraslang samt stort fikasug.

Pluspoäng
Med stänkskärmar och kompislapp gör du livet lite bättre för cyklisten bakom och skaffar dig fler kompisar i klungan!

Startavgift
495 kr

Vad ingår
Vad ingår? Ledarledd runda med servicebil, fika modell större samt mat efteråt och prisutdelning (där alla har chans att få pris!)

Anmälan öppnar
Söndag 27/9 kl 18.00

Anmälan

Partners