Anmälan Anmälan

Abloc Winter Race Open - Motionsloppet

Fredagen den 29:e December.
Fullständigt PM presenteras i slutet av denna text.

Det är första gången vi gör det, arrangerar en tävling - på riktigt. Vi gör det inte själva utan vi gör det tillsammans med Jönköpings Cykelklubb. En klubb med dryga 90års erfarenhet av att arrangera cykeltävlingar. Det känns som en bra kombination. Det känns också som att det kommer bli årets hårdaste, mjukaste och sista race. 2 dagar innan nyår med en rejäl raket som prischeck.

Cykling runt Vättern mitt i vintern samt tävling på fullt allvar med licens är dock inte för alla. Därmed presenterar vi här:

Abloc Winter Race Open

Motionsklasser, Senior samt Ungdom (Dam och Herr)
För alla er som vill ta del av nöjet ute på Tabergs Motorbana men som vill göra det utan tävlingslicens eller cyklingen runt Vättern dagen innan.

I Taberg strax utanför Jönköping. I skuggan av berget på Tabergs Motorbana kommer det att spelas musik, grillas mat och säljas kylda och varma drycker. Det blir en attans trevlig dag. En dag att minnas tillbaka till, även efter vårcyklingen kommit igång.

Loppet körs på vintercykel, alltså valfri hjulstorlek men obligatoriskt med skärmar fram- och bak samt att cykel även måste vara utrustad med dubbdäck fram och bak. Cykeln ska även ha godkända reflexer. Lampor utgör dock en risk och ska under tävlingens gång monteras bort. Detsamma gäller eventuella sadelväskor och andra lösa delar.
Motionsloppet körs på samma bana som Winter Race, alltså Tabergs Motorbana. 2km lång och knixig. Seniorklassen kommer köra 8 varv och Ungdomsklass för 5 varv. Vi garanterar möjlighet till mjölksyra.

Efter loppet kör vi prisutdelning. Rikligt med varupriser utlovas.

Datum: 29 december 2017
Starttid: 12:00, tillsammans med the race.
Startplats: Tabergs Motorbana
Tävlingsplats: Tabergs Motorbana
Klasser: Senior och Ungdom
Tävlingsform: Vintercykel, 8x1800 meter senior och 5x1800meter ungdom (Folkrace-bana)
Priser: Finfina varupriser

Abloc driver och är initativtagare av tävlingen men vid vår sida har vi den lokala och fantastiska cykelklubben Jönköpings Cykelklubb som formellt är arrangerade klubb. JCK tillsätter därmed tävlingsledare samt övriga delar av den formella tävlingsorganisation som krävs. Kommisarie kommer självklart att finnas på plats.

FULLSTÄNDIGT PM presenteras nedan:

Jönköping 20171228

Jönköping Cykelklubb och Abloc presenterar gladeligen följande:

FULLSTÄNDIGT PM presenteras nedan:

Jönköping 20171228

Jönköping Cykelklubb och Abloc presenterar gladeligen följande:

Version 2.0, justeringar gjorda kl 18.50 20171228

PM: Abloc Winter Race 2017 och Abloc Winter Open 2017

Fredagen den 29:e December 2017,
Tabergs Motorbana, Taberg, Småland, Sverige.

Vägbeskrivning för att hitta till Tabergs Motorbana, (WGS 84) 57.686419, 14.061084. E4:an söder- och norr- ifrån samma avfart gäller. Strax söder om Jönköping ta avfart 93 och kör mot Taberg. Kör hela vägen in i Taberg, ta höger i T-kors. Efter ca 250 meter sväng vänster in på Nissanvägen. Följ Nissanvägen ut genom Taberg och fortsätt ca 800 meter, på höger sida står skylt, motorbana. Sväng in vänster, framme! Vid frågor info@jck.se eller ring 0707-555412

Parkering sker inne på tävlingsområdet. Sväng in vid skylt motorbana och kör enbart 50 meter på grus/skogsväg. Där visas ni till lämplig parkering.

Tävlingscentrum öppet mellan 09.30-10.15 på VOX Hotel.

WC sker till skogs.

Omklädning sker i bilar alternativt ute.

Cykeltvätt finns inte.

Träning på banan får ske fram till kl 11.40 på tävlingsdagen. Därefter är det förbjudet att träna på banan till dess att tävlingen är genomförd.

Nummerlappar: Nummerlappar delas ut till samtliga deltagare i Tävlingscentrumet. Nummerlappar ska fästas enligt lvg reglemente.Medtag egna säkerhetsnålar.

Chipkontroll: (the race, enbart) Funktionskontroll av chip sker innan start; det är upp till varje cyklist att kontrollera sitt chip i funktionskontrollen vid TC. Avsaknad av fungerande chip kan medföra att cyklist ej ges tid och placering.

Efteranmälan (the open, enbart) kan göras på plats fram till 10.15 dubbel anmälningsavgift.

Licens och föreningstillhörighet är obligatorisk för samtliga klasser. Engångslicens kan lösas mot en kostnad av 200kr.

Regler är helt enligt Svenska Cykelförbundets regler för landsvägstävling och kommer att gälla för tävlingen och kommer att gås igenom innan start. Utöver dessa regler gäller följande. Krav på skärmar, fram- och bak samt kompislapp. Dubbdäck fram och bak. Godkända reflexer. Samtliga dessa är krav och utan det tillåts inte cyklisten att starta, kontroll kommer att ske innan start. Vidare får följande hjulstorlekar användas 26-, 27,5-, 28- och 29-tum.
Vidare ska du för att få delta i The Race dagen innan genomfört Abloc Winter Challenge. Detta gäller enbart The Race, med andra ord är The Open öppen för alla oavsett deltagande dagen innan.

Vinnare (the open) är samtliga startande men den som är först över mållinjen kan kora sig som mästare i klassen the Open.

Vinnare (the race) är den som helt enkelt har bäst totaltid i mål. Det är sammanlagd tid i de båda heaten som räknas. Utöver det kommer det att delas ut bonussekundrar till de tre första i varje heat. Detsamma gäller spurtpriset efter varv 5 där också bonussekundrar delas ut till de tre första. Sekundrarna delas ut enligt följande: 1:a 30 sek, 2.a 20sek och 3:a 10 sek.

Cyklistmöte kommer att ske för samtliga tävlande i The Race. Mötet hålls kl 10.20 den 29:e på Hotel Vox och är obligatoriskt för samtliga startande.

Chip (the race, enbart) är obligatoriskt för the race. Chip kan hyras för 200kr. Ej återlämnat hyrchip debiteras med 1000 kr.

Start, startordning sker utifrån startnummer. Gemensam start. Startande ska infinna sig till upprop 15 minuter före start.

Bryta tävlingen, Cyklist som bryter tävlingen skall anmäla detta till målfunktionär snarast.

Resultatlista presenteras vid kaffevagnen omgående samt efter tävlingen på jck:s och abloc:s hemsidor.

Banan och varvet mäter totalt 1800meter. Det är omväxlande grus och asfalts underlag. På varvet finns en backe av karaktär knäppa. I övrigt är det en svängig bana där du ständigt har överblick över hela banan. Banan inbjuder till offensiv cykelåkning. Vanligtvis används banan som folkracebana.

Priser: I the Open klassen gäller varupriser till de 10 främsta i varje klass.

I The Race gäller följande prispengar:
1: 11.000kr
2: 7.000kr
3: 4.000kr
4: 2.000kr
5: 1.000kr
Prispengarna är lika för herr- och damklass. Total prispott är 50.000kr.

För att antalet prispengar ska delas ut krävs följande:
5 priser –9- startande
4-priser –7-8 startande
3-priser – 5-6 startande
2-priser – 3-4 startande
1-pris - 1-2 startade

Teknisk zon vid varvning.

Sjukvård: Sjukvårdspersonal för första hjälpen finns vid värvning.

Klass, Starttid, Varv x km Startavg samt Prisutdelning

The Race
Obligatorisk gemensam rull från Hovrättstorget i Jönköping kl 10.45. Därefter går tävlingsstarten kl 12.00 på Tabergsbanan för både herr- och damklassen. Därefter ca 30 minuters paus för att starta ca 13.30 igen för heat 2. Prisutdelning sker direkt efter målgång. Totalt körs 10varv x1800meter x 2 heat.
Startavgift: 1795:- (inkl winter challenge)

The Open
Gemensam start för herr-, dam och ungdomsklass tillsammans med the open kl 12.00. Totalt kör senior 8 varv x1800meter och ungdom 5 varv x 1800meter. Prisutdelning sker direkt efter målgång.
Startavgift 100:-

Servering Kaffe, läsk, kakor, hamburgare och övrig förtäring finns att köpa vid tävlingscentrum

Information Erik Abrahamsson, 0707-555412, erik@abloc.se

Tävlingsledare Daniel Persson, 0767-862333 Godkänd av chefskommissarie Claes Andersson

Jury: Claes Andersson, Erik Abrahamsson Jonas Peterson.

Boende Vi rekommenderar Vox Hotel där ni isf uppger att ni deltar i tävlingen för förmånligt pris.

Avslutningsvis: Allt tävlande sker på egen risk. Vi ansvarar gemensamt för att vi får en trevlig dag tillsammans.

Fakta

Datum
Fredagen den 29:e December 2017

Plats
Tabergs Folkracebana, Taberg, Jönköping.

Starttid
13.00, efter första heatet av Abloc Winter Race

Tävlingsform
Seniorklass: 8 varvx1800meter. Ungdomsklass: 5 varv x 1800meter

Startavgift
100 kr

Klasser
Motion Senior Dam/Herr och Motion Ungdom Dam/Herr

Cykel
Vintercykel. 26-, 28- eller 29 tum. Skärmar, kompislappar och dubbdäck är krav.

Arrangör
Loppet drivs av Abloc tillsammans med arrangerande klubb som är Jönköpings Cykelklubb.

PM
Se ovan i texten

Priser
Finfina varupriser i Motionsklass

Krav
Kravlöst

Kändisar?
Vi hoppas ju alltid det men man vet aldrig, kanske.

Anmälan

Partners