Anmälan

Öland Gravel Challenge

Hösten bjuder på flera färgsprakande grusvägsäventyr och vi ser fram emot en ny traditionsenlig cykelfest sista lördagen i november när vi beger oss till solen och vindarnas ö. Det är dags att återupprepa tidigare succéer då det är dags för Gravel Challenge Öland den 25/11 som vi arrangerar med våra fina vänner i Borgholms CK. Den sista av våra grusvägsäventyr i vår Gravel Series presented by Craft.

Vi kommer att bjuda på borgar, kust, lite al(l)var, många skratt, en och annan backe (!), Rällaskogen, kolakakor, med-, mot- och sidvind samt finkaffi. Distanserna ligger mellan ca 80 och 120 km. Och vanligt när det gäller Abloc Gravel Challenge cyklar vi fint tillsammans och håller ihop klungan men vid ett antal tillfällen har vi valt ut segment där man får möjlighet att vrida ur trasan. Men vill hellre cykla utan någon av dem ledarledda grupperna och navigera själv via GPX-fil som mailas utan några dagar innan eventet så går det oxå utmärkt. Enda kravet är att man måste stanna minst 10 minuter vid varje fika hos Maggan & Co!

Efteråt blir det prisutdelning där allt från snabba ben till snygga bloopers premieras inte minst en spännande föreläsning om e-cycling av experten Jimmy Bodin ifrån Guided Heroes.

Alla rundor avslutas vid Ekerum Resort med målgång innan det finns möjlighet till bastu och dusch. En välförtjänt pizzabuffé väntar alla deltagare och en afterbike. På kvällen njuter vi tillsammans av fullskaligt julbord för alla som är kvar på Ekerum.

Vad gäller cykel tar man vad man har: gravelbike, cykelcross eller MTB. Landsvägscykel med grövre däck funkar om man har starkt psyke och hög tilltro till sen egen förmåga att undvika vassa stenar och taggar. Den som utrustar sin cykel med skärmar kommer att få extra många kompisar i händelse av fuktigt underlag.

Vi tycker även att detta är ett perfekt tillfälle att ta med sambon, barnen eller kompisen för en härlig höstmys helg tillsammans, oavsett om de cyklar eller inte. En avkopplande helg på Ekerum är något alla borde få uppleva, och inte minst julmiddagen på lördagskvällen. Därför gäller de generösa priserna på julbord och boende även medföljande.

För er som vill ha en hel weekend går det bra att boka in boende på Ekerum redan på fredagen och kanske avslutat helgen med att rulla ur benen på "Sunday Gravel - Ronde Van Ekerum". Vi ger våra bästa tips på rundor att navigera efter. (Vi har cykeldatorer till utlåning ifrån våra vänner på Wahho, först till kvarn)

Preliminärt schema:

Fredag 24/11
Checka in på Ekerum Resort och ladda upp med en godbit mat och kanske lite massage eller SPA-upplevelse. Och/eller något gott att dricka framför brasan.

Lördag 25/11
07:30 Frukost på Ekerum för dem som bokat boende.
09:00 Samling för genom av dagens äventyr på Ekerum Resort.
Det serveras nyrostad kaffe ifrån Balck Coffee.
09:20 Vi rullar ut på dagens äventyr på rundor skapat av våra fina vänner i Borgholms CK.
11:00 - 11:30 Fika
13:00 - Bonusfika för Röda och Svarta grupperna (ca 100 km)
15:00 Målgång på Ekerum Resort, omkädning, dusch och bastu.
15:30 Afterbike med pizza buffé på Pizzeria Öland, Ekerum Resort
16:30 Prisutdelning i sann Abloc-anda
17:00 Föreläsning om e-cycling av Jimmy Bodin ifrån Guided Heroes
19:00 Serveras det Öländskt julbord för er som beställt

Söndag 27/11
09:30 Sunday Mustasch Gravel - Ronde van Ekerum
Ta en självguidad förmiddagstur och rulla ur benen innan ni åker hem
Vi ger er våra bästa förslag på rundor på 30-40km grymma vägar signerat Borgholm CK.
11:30 Ablocfika och målgång på Ekerum Resort – Anmäl senast på lördag kl 17 om ni vill ha fika!

Om Gravel Challenge
Våra Gravel Challenge är essensen av det vi står för, destillerad till ett endagsevenemang. Det inkluderar alla komponenter som vi anser vara nödvändiga för en fantastisk dag på cykeln: en lång runda i härligt sällskap, utsökt fika, möjligheten att släppa loss tävlingsinstinkten efter egen förmåga, samt trevligt umgänge och god mat efteråt. Allt inramat av en naturupplevelse i höstens mest strålande färger.
På våra Gravel Challenges utnyttjar vi Sveriges gömda cykelskatt – grusvägarna! Så gott som bilfria och oftast natursköna gör dem till en perfekt mötesplats för landsvägs- och mountainbikecyklister. Vi delar in oss i grupper efter förmåga för att alla ska få en så njutbar upplevelse som möjligt, och längs rundan har vi lagt in ett antal segment där man själv bestämmer farten och poäng delas ut till de första. När segmentet är avslutat samlas gruppen ihop och kör gemensamt vidare.

Drygt halvvägs anländer grupperna till en gemensam fikaplats där frallor, kakor, godis och inte minst kaffe i närmast obegränsade mängder finns framdukat. Här får deltagarna chans att fylla på med energi och byta grupp om man känner att det gått aningen för fort eller för långsamt.

Även sista delen av rundan innehåller ett antal segment blandade med lugnare transportsträckor innan alltihop avslutas med en rafflande jaktstart baserat på poängen man samlat längs vägen. Därefter blir det afterbikehäng där man kan diskutera dagens strapatser med sina nyfunna cykelvänner över en bit mat, följt av prisutdelning. Det är dock ingen regelrätt prisutdelning på så sätt att den som varit snabbast som vinner, utan i Abloc-världen är det sådant som snyggast vurpa och bästa medcyklist premieras.

Vad gäller?
Detta är ingen tävling, vi cyklar på allmänna vägar och alla trafikregler gäller.
Vi respekterar våra medtrafikanter.
Allt vi tar med oss ut tar vi också med tillbaka.
Du ansvarar själv för att kropp och cykel är i lämplig form för dagen. Deltagande sker på egen risk.
Anmälan är bindande och det är ingen ångerrätt på idrottsevenemang. Abloc har inte möjlighet att återbetala startavgiften, kolla gärna om din försäkring täcker eventuellt återbud eller se exempelvis Startklar. Det är även ok att sälja sin startplats, ett byte kostar 100 kr och ska meddelas Abloc. Om gällande restriktioner ändras på ett sådant sätt att eventet inte kan genomföras kommer vi att erbjuda startplatsen tillgodo till ett kommande år eller 80 % av anmälningsavgiften tillbaka.

Priser
Startplats* Gravel Challenge Öland - 645 kr

*I startplatsen ingår ledarledd cykelrunda, tillgång till servicebil, morgonkaffe, 2 x fikabuffé längs vägen och pizzabuffé på Ölands Pizzeria när vi kommer tillbaka till Ekerum ihop prisutdelning.

Julbord och boende bokas direkt av Ekerum Resort på info@ekerum.com eller ringer 0485-80000 och anger koden: ABLOC
Alla frågor är bra frågor, kontakta event@abloc.se så svarar vi.
Varmt välkomna!

Fakta

När
25 november (24-26/11)

Samlingsplats
Ekerum Resort

Samlingstid
09:00 vi startar dagen med en god kopp kaffe ifrån Balck Coffee

Distans
ca 80 - 120 km

Målgång
solnedgången (vid 15-tiden). Vi räknar med snittfarter på ca 20-25km/h. Ett rejält fikastopp är planerat, lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat.

Afterbike
Vi börjar med lite värmande pizza direkt efter målgång och summerande prisutdelning. Därefter julbord, något gott att dricka och mys. (går att köpa till)

Obligatoriskt
Cykel och hjälm i gott skick, en extraslang samt stort fikasug.

Pluspoäng
Med stänkskärmar och kompislapp gör du livet lite bättre för cyklisten bakom

Medarrangör
Borgholms CK

Startavgift
645 kr, i startplatsen ingår ledarledd cykelrunda, tillgång till servicebil, morgonkaffe, 2 x fikabuffé längs vägen och pizzabuffé på Ölands Pizzeria när vi kommer tillbaka till Ekerum ihop med Ablocprisutdelning och föreläsning av Jimmy Bodin om e-cycling.

Anmälan öppnar
öppnar 1:a: oktober

Föreläsning om e-cycling
av experten Jimmy Bodin som ger sin bästa tips hur man kommer igång till vad som krävs för att bli en mästare

Anmälan

Partners