Anmälan Anmälan

Ronde van Sotenäs 2020

Ronde van Sotenäs 25/7

Lördagen den 25/7 kör vi Ronde van Sotenäs på cykel. Den kanske inte har samma klassikerstatus som "de Ronde" nere i Flandern, men det har blivit en riktigt fin sommartradition som vi nu arrangerar för femte året i rad och där vi njuter av Sotenäs fantastiska natur på cykel.
Vi börjar och slutar dagen vid havet i hjärtat av Bohuslän. Platsen är Väjern vid Tumlarens friskvårdsanläggning strax utanför Kungshamn.

Det blir cykling i fantastisk terräng på de bästa stigarna, klipporna och grusvägarna runt om i Sotenäs. Sommarparadis som Hunnebostrand och Bovallstrand kommer att passeras längs vägen, men den kanske allra största höjdpunkten på rundan är Ramsvikslandet med utmanande singletracks, klippcykling och saltstänk från havet precis bredvid. Vi rekommenderar en mountaibike för bästa komfort men den mesta av sträckningen fungerar också utmärkt med en Gravelbike med 40mm däck.

I år tänkte vi testa ett nytt upplägg och detta var tänkt innan Covid-19 bröt ut men kanske passar det ännu bättre nu. Vi kommer att köra i grupper om två cyklister där det är viktigt att paret håller ihop under dagen. Utmaningen förutom att cykla den tänkta rundan blir att fota dem platser vi valt ut som våra 24 bästa smultronställen för cyklisten och lägga upp dem på Instagram. Besök så många fotokontroller du och din kompis hinner och vill innan det är dags för afterbike vid havet som startar klockan 16:00.
Starten är från 08:00 och 24 timmar innan starten mailar vi alla lagen GPX-filen med dessa 24 smultronställen som vi rekommenderar er att besöka. Ni väljer själva om ni vill cykla just den tänkta rutten och om ni vill/hinner besöka alla dessa fantastiska platser. Den totala rundan är nästan 10 mil men vi kommer rekommendera kortare runda för den som önskar.

De platser vi tycker att ni ska prioritera är Risdalsbacken vid Stensjö och Ramsviks Stugby & Camping för där kommer det nämligen serveras #ablocfika. Utöver detta kommer det även erbjudas kaffe och saft på flera platser utmed rutten.
Vid målet i Väjern serveras det mat till fantastisk utsikt och det finns utmärkta möjligheter till salta bad. Afterbiken avslutas med klassik Ablocprisutdelning.

Servicebil med extra energi kommer att finnas cirkulerade runt banan och även cyklande ledare för den som vill ha lite tips och cykelkärlek längs vägen.

Notera att detta inte är någon tävling utan ett äventyr där man cyklar på egen risk och visar stor hänsyn mot medtrafikanter som vandrare, bilar, djur och natur. Vi är noga med att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Varmt välkomna!

Fakta

Datum:
25 juli

Start:
08:00-09:00 Tumlaren vid Väjern

Distans:
1-99 km

Platser:
20 lag (först till kvarn)

Anmälan öppnar:
2 juli

Smultronställen:
24 st utvalda, det finns oändligt många att välja på.

After Bike:
Självklart! Bad, dusch och bastu vid målgång.

Mat:
Hembakad fika med extra kärlek, svalkande glassig fika på Ramsvik och mumsig middag med extra kalorier vid Tumlaren.

Obligatoriskt:
Mountainbike eller Gravelbike (minst 40mm däck), hjälm, extraslang, fika-hunger.

Vad ingår?:
Allt ovan, plus prisutdelning där saker som snyggast vurpa och snällast medcyklist premieras.

Pris:
995 kr per lag (2 pers) (har du ingen kompis att cykla med så fixar vi en).

Anmälan