Anmälan

Ronde Van Sotenäs -24

Lördagen den 27/7 kör vi Ronde van Sotenäs på på MTB & Gravel.
En riktigt fin sommartradition som vi nu arrangerar för nionde året i rad och där vi njuter av Sotenäs fantastiska natur på cykel.

Vi börjar och slutar dagen vid havet i hjärtat av Bohuslän. På morgonen ses vi i Kungshamn mitt emot Smögen med en kopp kaffe och genomgång av dagens äventyr, och mål med afterbike blir det på Havsbaren med god mat i Kungshamn.
Välj mellan att vara med och cykla halvdag med guide och fika eller heldag med mer cykling, segment, fika och afterbike.

Det blir cykling i fantastisk terräng på de bästa stigarna, klipporna och grusvägarna runt om i Sotenäs. Sommarparadis som Hunnebostrand och Bovallstrand kommer att passeras längs vägen, den kanske allra största höjdpunkten på rundan är Ramsvikslandet med utmanande singletracks, klippcykling och saltstänk från havet precis bredvid. Vi rekommenderar en mountainbike för bästa komfort men den mesta av sträckningen fungerar också bra med en Gravelbike med 40mm däck.

Det kommer finns möjlighet att navigera själv efter GPX-fil eller köra med någon av våra olika fartgrupper där någon av oss ledare visar vägen.

Grundsträckan som vi kommer att köra mäter ca 80 km och ledarna anpassar tempot efter gruppen. Rundan delas in i olika segment där farten emellanåt släpps fri för den som vill vrida ur trasan eller utmana sina vänner.

Vi kommer även ha en ledarledd grupp på nya Gravelsträckan som mäter ca 100km. Det här är vår snabbgrupp för dagen och vi siktar på ett rullsnitt på ca 20km/h.

Starten är från 08:00 och 3 dagar innan starten mailar vi alla anmälda GPX-filerna med våra utvalda smultronställen som vi rekommenderar er att besöka. Ni väljer själva om ni vill cykla just den tänkta rutten och om ni vill/hinner besöka alla dessa fantastiska platser. Den längsta rundan är nästan 10 mil men vi kommer rekommendera kortare rundor på 50 och 80 km för den som önskar.
Vi har 10st cykeldatorer ifrån vår partner Wahoo att låna (först till kvarn)

Och som sagt vi har ledarledda grupper där vi gärna guidar, coachar och agerar "lekledare".

De platser vi tycker att ni ska prioritera är Ramsviks Stugby & Camping där det kommer att serveras kaffe och glass. Likaså Lyckans Stenugnsbageri där det blir en nybakt gofika.

Vid målet i Kungshamn strax efter 15:00 serveras det mat till fantastisk utsikt på Havsbaren och det finns utmärkta möjligheter till salta bad. Afterbiken avslutas med klassisk Ablocprisutdelning vid ca 16.

Servicebil med extra energi kommer att finnas cirkulerade runt banan och även cyklande ledare för den som vill ha lite tips och cykelkärlek längs vägen.

Pris
Heldagsäventyr med dubbla fikor, afterbike med mat och dryck, prisutdelning på Havsbaren i Kungshamn - 795 kr
Heldagsäventyr med dubbla fikor men utan afterbike - 595 kr
Halvdag fram till första fikan - 445 kr

Notera att detta inte är någon tävling utan ett äventyr där man cyklar på egen risk och visar stor hänsyn mot medtrafikanter som vandrare, bilar, djur och natur.

Utrustning
Vi rekommenderar att ni cyklar på en MTB eller en gravelcykel/cyclocross med plats för lite bredare däck (helst 40mm), så länge den är i bra och säkert skick. Alla deltagare måste ha cykelhjälm. Ta också med en powerbank för att kunna ladda telefon/cykeldator vid behov. Ni måste också ha med er reservdelar för att klara enklare mekaniska bekymmer (pump, reservslang, kedjelås, multiverktyg, lagningslappar, etc.). Tänk också på kläder efter väder. Vi rekommenderar att ta med extra energi och ordentligt med vatten. Det går åt mycket vätska och en hel del ”kräm till benen” under det här äventyret, det finns dock flera fikadepåer där man kan fylla på både mage och flaskor. Under dagen finns en servicebil på standby ifall otur med material eller form skulle vara framme. Vid en allvarlig olycka ringer vi givetvis 112, men om något annat inträffar som gör att ni inte kan fortsätta kommer vi och plockar upp er.

Ditt ansvar som deltagare: 
Har egen olycksfallsförsäkring.
Håll rent och snyggt efter dig och självklart ta han om ditt egna skräp.
Visa hänsyn till andra deltagare samt till boende, trafikanter, natur och djur länge med banan.
Hjälper varandra om något oförutsett inträffar.
Meddelar ledare om man bryter.
Tvätta händerna vid fikadepåerna innan ni äter, och stanna hemma om du är sjuk.

Anmälan öppnar 7/6.

Frågor
Undrar du över något? Bara maila oss på info@abloc.se så hjälper vi till!

Abloc erbjuder även guidade cykelturer för privata grupper där hembakt fika ingår.
Prisexempel
Pris: 995 kr per person/per halvdag. 1–3 personer.
Pris: 595 kr per person/halv dag. 4–6 personer.

Cykeluthyrning
Cyklar av modellen Bianchi Grizzly 9.3 och Crescent Elin finns att hyra på Tumlaren av Abloc.
Pris: 395 kr för heldag och 245 kr för halvdag.
Anmälan och bokning av hyrcykel:
www. tumlaren.com, 0523–79950, patrik@tumlaren.com

Hoppas vi ses!
Hör gärna av er till Mattias och Patrik om ni har några frågor.
(mattias@abloc.se, 076–1824247 och patrik@tumlaren.com , 0523–79950)

Fakta

När
lördagen den 27 juli

Start
08:00 i Kungshamn

Distans med guide/coach för MTB
55 km och 80 km

Distans med guide/coach för Gravel
80 och 100 km

Distans med GPX-fil
0 - 100 km

Smultronställen
I mängder, och även en hel del hallon, blåbär och musslor!

Fika
Glass med kaffe på Ramsvik och stenugnsbakad fika på Lyckan

Afterbike
På Havsbaren i Kungshamn med god mat, fantastisk utsikt, prisutdelning och tillgång till salta bad

Segment
Självklart, med vår nya digitala lösning i samarbete med Strava

Anmälan öppen