Anmälan

Ulricehamn Gravel Challenge

Varma sommarkvällar har sin charm, men det finns något magiskt med kombinationen av knastrande grus under cykeldäcken, frisk höstluft och färgsprakande lövträd. Därför ser vi fram emot att få plocka fram de lite tjockare cykelkläderna inför den femte upplagan av Gravel Challenge Ulricehamn!

Nytt för i år är att vi avslutar med ett spännande gravelvarv på 13 km inne på Lassalyckans världscuparena. Här finns möjlighet att anmäla sig till tävlingsklassen för de som önskar en riktig tävlingsupplevelse. Oavsett om du väljer att tävla eller bara njuta av färden, kommer vi att inleda dagen med en social tur på cirka 70 km. Vi bjuder på en rutt som inkluderar Änglagårds grusvägar, en paus med kärleksmums ifrån Maggan och lokalrostat kaffe av Ingo ifrån Vista Gårdsrosteri, samt en tur genom den färgsprakande Ryckåsen.

Grundbanan sträcker sig över cirka 70 km och går så mycket som möjligt på sköna och utmanande grusvägar som vi har cyklat på tidigare, men mestadels i motsatt riktning med några finjusteringar för att förbättra upplevelsen. Det avslutande varvet på Lassalyckan erbjuder en härlig blandning av grusvägar, traktorvägar och stigar, komplett med utmanande höjdmeter. Tävlingsklassen kör två varv, medan motionsklassen kör ett. Rätt att delta i tävlingsklass har cyklist som under kalenderåret fyller lägst 15 år och innehar tävlingslicens, motionslicens eller tecknar engångslicens vid tävlingstillfället.
Engångslicens kostar 65 kr och kan endast tecknas på denna länk.
Fina priser ifrån våra partners Craft, Oakley och Thule m.fl.

Vi rekommenderar att du använder en cykelcross, gravelbike eller MTB för detta event.

Samlingen sker vid Lassalyckans världscuparena där vi inleder med en kopp kaffe från 157XXC innan vi ger oss iväg. Vi kommer att dela upp oss i grupper baserade på dagsform och som håller ihop längs vägen. För de som önskar en extra utmaning, finns det segment där farten släpps fri och där du kan få känna att det bränner lite extra i låren. Om du föredrar att cykla själv, kommer vi att skicka ut en GPX-fil med rutten några dagar innan eventet. Vi har även några cykeldatorer till utlån från vår partner Wahoo med rutten förprogrammerad. Först till kvarn gäller!

Halvvägs in i turen tar vi en välbehövlig paus med gofika serverad av Ingo ifrån Vistagårdsroster, Efter avslutad tur väntar en middag på Hotell Lassalyckan följt av en traditionsenlig prisutdelning där det inte bara är dem snabbaste som kan vinna fina priser. Här finns även möjlighet att boka boende till förmånliga priser för de som önskar att övernatta.

Mer information kommer att delges löpande via vårt Facebook-event och via e-post efter din anmälan.

Om Gravel Challenge
Våra Gravel Challenge är essensen av det vi står för, destillerad till ett endagsevenemang. Det inkluderar alla komponenter som vi anser vara nödvändiga för en fantastisk dag på cykeln: en lång runda i härligt sällskap, utsökt fika, möjligheten att släppa loss tävlingsinstinkten efter egen förmåga, samt trevligt umgänge och god mat efteråt. Allt inramat av en naturupplevelse i höstens mest strålande färger.

Under våra Gravel Challenge utnyttjar vi Sveriges gömda cykelskatt – grusvägarna. Dessa nästan bilfria och ofta natursköna vägar erbjuder en perfekt mötesplats för landsvägs- och mountainbikecyklister. Vi delar upp oss i grupper baserade på förmåga, så att alla ska få en så njutbar upplevelse som möjligt. Längs rundan har vi infört ett antal segment där du själv bestämmer farten, och poäng delas ut till de snabbaste. Efter varje segment samlas gruppen åter för att fortsätta tillsammans.
Halvvägs in i rundan möts alla grupper vid en gemensam fikaplats där ett överflöd av frallor, kakor, godis och naturligtvis kaffe väntar. Här får deltagarna möjlighet att fylla på energidepåerna och eventuellt byta grupp om tempot känts för högt eller lågt.

Den sista delen av rundan inkluderar ett par segment blandade med lugnare transportsträckor, innan allt startar om och kulminerar i en spännande varvbana på 15 km. Efter detta väntar "afterbike"-häng där du kan diskutera dagens äventyr med dina nyfunna cykelvänner över en bit mat, följt av prisutdelning. Vi har både en officiell prisutdelning för tävlingsklassen (där licens krävs) och en klassisk prisutdelning där prestationer som "snyggast vurpa" och "bästa medcyklist" premieras.

Viktig Information

  • Alla anmälda cyklister har rätt att delta på den avslutande gravelslingan inne Lassalyckans område.
  • -Rätt att delta i tävlingsklass har cyklist som under kalenderåret fyller lägst 15 år och innehar tävlingslicens, motionslicens eller tecknar engångslicens vid tävlingstillfället.endast öppen för cyklister med giltig tävlingslicens. Engångslicens kan endast tecknas på denna länk.
  • För att delta i tävlingen ser vi helst att genomför genomför den sociala transportsträckan med fika på cirka 70 - 75 km men inget måste.
  • Vi följer alla trafikregler då vi cyklar på allmänna vägar.
  • Visa respekt för medtrafikanter och naturen: allt vi tar med oss ut tar vi med oss tillbaka.
  • Du ansvarar själv för att både du och din cykel är i lämplig form för dagen. Deltagande sker på egen risk.
  • Anmälan är bindande och det finns ingen ångerrätt på detta idrottsevenemang. Abloc/Guided Heroes kan inte återbetala startavgiften, men kontrollera om din försäkring täcker eventuella avbokningar eller överväg tjänster som Startklar. Det är möjligt att sälja din startplats; en överföring kostar 100 kr och måste meddelas Abloc/Guided Heroes.

Ca tider
09:00 - Samling och genomgång vid 157 XCC Lassalyckan, vi tar en kopp kaffe och delar in oss i grupper efter dagsform. Nummerlappar delas ut till tävlingsklass.
09:20 - Vi rullar iväg på äventyr.
11:00-11:30 - Fika efter ca 45 km serverad av Ingo ifrån Vista Gårdsrosteri för alla grupper. Grupperna kommer till fikat med överlapp, så det finns möjlighet att byta grupp om så önskas och allt flyter.
13:30 - Tillbaka på Lassalyckan och förberedelser inför avslutad Gravel Loop
13:55 – Start Gravel Gravel Loop
14:30 – 15:30 Målgång och omklädning på Lassalyckans Skidstation.
15:30 – 17:30 Afterbike med mat, dryck och prisutdelning på Hotell Lassalyckan i sann Abloc-anda. (100 m ifrån start/mål).

Fakta

När
Lördagen den 21 oktober

Längd
Mellan 75 – 105 km, vi delar in oss i grupper efter dagsform. Socialt grundvarv på ca 75 km följt av 1 eller 2 varv x 13 km.

Samlingsplats
157XCC, Lassalyckan

Samlingstid
Kl 09.00 för genomgång av dagen och en stärkande kopp kaffe.

Samlingstid hos XCC för The Gravel Circuit
13:30

Tävlingsklass
Rätt att delta i tävlingsklass har cyklist som under kalenderåret fyller lägst 15 år och innehar tävlingslicens, motionslicens eller tecknar engångslicens vid tävlingstillfället.

Avslutande gravelbanan
Klockan 13:55 startar vi den avslutande varvbanan på Lassalyckan för både tävlings- och motionsklass. Självklart inget måste att köra den avslutande varvbanan utan det går utmärkt att vara åskådare eller sitta i en varm bastu och dricka alkoholfri öl.

Målgång
Strax efter 15-tiden. Vi räknar med snittfarter på ca 20-25 km/h. Ett rejält fikastopp är planerat. Lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat + den avslutande varvbanan.

Afterbike
På Hotell Lassalyckan ca 15:30 med prisutdelning och god mat. Det finns oxå god dryck men den ingår inte i startavgiften.

Obligatoriskt
Cykel och hjälm i gott skick, en extraslang samt stort fikasug

Startavgift
595 kr - 645kr

Vad ingår
Ledarledd runda med servicebil, fika modell större samt mat efteråt och prisutdelning (där alla har chans att få pris!) Tidtagning och resultatredovisning för tävlingsklass på den avslutande varvbanan med fina priser ifrån våra partners Craft, Thule och Oakley.

Anmälan öppnar
Tisdagen den 26:e september

Antal platser
60 st

Anmälan