Anmälan Anmälan

Abloc Camp Öland

Den 17-19/9 är det dags för vårt traditionsenliga läger Abloc Camp Öland MTB där vi möter hösten på fantastiska ostkusten med härlig MTB-cykling och gravelcykling.

Vi kommer att befinna oss på Ekerum Resort för tre stig-och grusspäckade dagar tillsammans med Borgholms CK. Vi kommer att bjudas på slingrande singletracks, utförscykling, uppförscykling (ja, det finns backar även på Öland!), plattcykling på Alvar och mycket annat. Under helgen får du chans att slipa på både tekniken och flåset. Det kommer att finnas både mtb-rundor och gravelrundor så du väljer själv vilken cykel du vill köra på denna helg.

Att åka iväg på läger är någonting speciellt, inte bara för att man får åka bort och träna. Helgen blir ett totalt avbrott från vardagen där du kan lägga allt åt sidan och bara fokusera på att äta gott, sova gott, cykla timme efter timme i härlig natur och njuta av vackra vyer. Och på köpet kommer du i form!

Ta med dina träningskompisar eller lär känna nya. Vi bor på finfina Ekerum Resort med rymliga lägenheter och tillgång till det mesta man kan önska av en cykeldestination. Restaurangen, där alla måltider serveras, har fantastiskt utsikt över Kalmarsund och inbjuder till härligt afterbikehäng.

Det kommer som vanligt att finnas grupper för alla, från förstagångscyklisten till den mer erfarna som gillar att vrida ur trasan. 2018 var spannet från en som precis köpt sin första MTB, till en annan som laddade upp inför EM i långlopp, så det finns något för alla! På samtliga pass kommer det att serveras fika. Det kommer även att finnas möjlighet att hyra mtb-cyklar för den som vill.

Ta gärna med sambon, mannen, frun, hela familjen eller vem du vill även om de inte cyklar, så fixar vi specialpris på mat, boende, SPA och övriga aktiviteter.

Allt detta ingår
2 nätter i lägenhet med 3-4 bäddar på Ekerum Resort. Lakan, handdukar och slutstädning är inkluderat.
2 x frukost
2 x middag
1 x lunch
3 x fika
3 x träning
1 x föredrag
8 x rutinerade instruktörer
Servicebil
Goodiebag från våra samarbetspartners
Chans att vinna fina priser

Preliminärt program

Fredag 17 september
13:00 Start av incheckning
14:00 Officiellt välkommen och vi rullar ut på första rundan. Gänget delas in i flera grupper beroende på nivå och vi fokuserar på teknikträning på de fina stigarna närmast Ekerum Resort. Därefter afterbike med havsutsikt.
19:00 Middag och välkomna.
20:30 Genomgång av helgens rundor och något kul.

Lördag 18 september
07:00-08:30 Frukost.
09:00 Rullar ut. Flera grupper, fart och distans varierar mellan 60-90 km. Dagens runda är mer av äventyrskaraktär, där vi utforskar ön på stigar och en och annan grusväg. Vi kallar rundan Borgarundan då vi passerar Borgholms Slott, Ismantorps Borg och Gråborg innan vi är tillbaka på Ekerums domäner. Vid den gemensamma fikan kommer det att finns möjlighet att byta grupp om så önskas.
16:00 Afterbike.
19:00 Middag och prisutdelning.
20:00 Föreläsning

Söndag 19 september
07:00-08:30 Frukost.
09:00 Vi rullar ut. Flera grupper, fart och distans varierar mellan 30-60 km med fokus på att hitta flyt i stigcyklingen. Gemensam fika och möjlighet till att byta grupp.
13:00 Final-lunch och därefter tack och hej.

Måndag 20 september
Skönt trött i hela kroppen och förhoppningsvis stor längtan åter.

Priser:
Early bird fram till 30/8:
Abloc Camp Öland inkl boende 2 nätter i 3-4-bäddslägenhet 2945 kr
Abloc Camp Öland exkl boende 1845 kr
Abloc Camp Öland 1 dag + middag 650 kr
Abloc Camp Öland 1 dag + fika 349 kr

Ordinarie pris:
Abloc Camp Öland inkl boende 2 nätter i 3-4-bäddslägenhet 3445 kr
Abloc Camp Öland exkl boende 2245 kr
Abloc Camp Öland 1 dag plus fika 395 kr

Frågor på det? Skicka dem till event@abloc.se så svarar vi!

Fakta

När?
17-19 september

Medarrangör
Borgholms CK

Fika
Maggans kolakakor, finkaffe, frallor, kärleksmums, bullar, m.m. På Ablocs läger snålar vi inte med kalorierna!

Terräng
Fina stigar i Öländsk tallskog, en och annan grusväg.

Typ av cykling?
MTB eller Gravel

För vem?
Alla som gillar att cykla i skogen och på grusvägar! Från nybörjare till landslagsåkare.

Kuriosa
September är sommar på Öland.

Anmälan öppnar
Söndag 8 augusti 18:00

Anmälan