Anmälan

Abloc Camp Öland MTB 2020

Lägesuppdatering 2020-03-31
Abloc Camp Öland kommer att flyttas fram till nytt datum, alla anmälda deltagare får hela anmälningsavgiften tillgodo på valfritt framtida Abloc-event.

Lägesuppdatering 2020-03-26

Hej kära cykelvänner, hoppas att ni mår väl! Här kommer en uppdatering om läget kring Abloc Camp Öland MTB.

I tider som dessa är det viktigt att motionera och röra på sig, men det måste givetvis göras på ett ansvarsfullt sätt. Det är fortfarande tillåtet att arrangera event med mindre än 500 personer om man gjort en riskbedömning enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och kommit fram till att eventet går att genomföra med låg risk för smittspridning. Det har Abloc gjort. Eventet i sig innebar redan från början en låg risk, och för att minimera risken ytterligare har vi gjort flera ändringar:

  • Om man i sin personliga riskbedömning kommer fram till att man inte bör delta erbjuder vi hela anmälningsavgiften tillgodo på valfritt framtida Abloc-event (se mer nedan).
  • Vi kommer bo max två personer per lägenhet vilket innebär att alla har tillgång till separata sovrum. Möjlighet att bo helt själv finns.
  • Vi kommer att dela in oss i grupper med maximalt 10 personer under cyklingen. Totalt kommer vi att vara max 40 personer.
  • Vi kommer att hålla alla genomgångar utomhus istället för inomhus.
  • Ekerum har anpassat sin verksamhet efter de senaste rekommendationerna och måltiderna kommer att serveras till bords i glest möblerad restaurang.
  • Vi har ändrat praktiska detaljer i våra rutiner kring väskinlämning och fikaservering för att undvika trängsel.
  • Biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten har uttalat sig i en intervju att han ser gruppcykling som en lågriskaktivitet, men vi öppnar upp möjligheten att cykla själv om man hellre vill det. Det kommer finnas 8 cykeldatorer från Ablocs samarbetspartner Wahoo med förprogrammerade rutter att låna.

Ditt ansvar som deltagare
Abloc har vidtagit flera åtgärder för att minska riskerna för smittspridning, men du som deltagare har också ett personligt ansvar.

Stanna hemma om du är sjuk! Det gäller alltid, på alla Ablocs event, och extra mycket nu. Man cyklar inte med en infektion i kroppen, oavsett vilken infektion det handlar om. Stanna hemma om du känner dig krasslig.

Gör en personlig riskbedömning. Vi är alla individer med helt personliga förutsättningar – vissa bor nära, andra längre bort, några kanske tillhör en riskgrupp eller jobbar inom ett samhällsviktigt yrke. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att vi håller oss fysiskt aktiva, men avråder från att resa till andra delar av landet, i synnerhet till och från storstadsområdena. Om du på något sätt känner att du utsätter dig själv eller andra för risk genom ditt deltagande vill vi inte att ekonomi ska utgöra ett hinder att stanna hemma. Därför erbjuder vi dig hela summan tillgodo till ett kommande Abloc-event utan följdfrågor, allt vi ber dig om är att registrera dig med namn och e-post på den här länken. Vi ber dig att göra det före måndag 30/3 klockan 9:00 så att vi vet hur mycket mat vi ska köpa in.

Här hittar du frågor och svar om Covid-19 på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Visa respekt och håll avstånd. Vi på Abloc älskar närkontakt och kramar, men just den här gången ber vi alla att undvika fysisk kontakt. Spara uppvisningen av din perfekta cykelsnytning till ett annat tillfälle. Tvätta händerna noga och ofta mellan cykelpassen.

Vi vill också påminna om att vi alltid följer myndigheternas rekommendationer och att dessa kan komma att ändras snabbt.

Vi ser fram emot att få visa er den fantastiska naturen och möta våren med er i närområdet, och att cykla med er som inte kan komma lite längre fram i tiden!

Distanskramar från vännerna på Abloc

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Att möta våren på ostkusten tycker vi känns naturligt, det är ju ändå där solen går upp och sprider sina första varma strålar. Även om snötäcket fortfarande ligger tungt i resten av Sverige brukar Öland vara barmarkssäkert och därmed ett perfekt ställe att smeka igång MTB-säsongen.

3-5 april återvänder vi till Ekerum Resort för tre stigspäckade dagar tillsammans med Borgholms CK. Vi kommer att bjudas på slingrande singletracks, utförscykling, uppförscykling (ja, det finns backar även på Öland!), plattcykling på Alvar och mycket annat. Under helgen får du chans att slipa på både tekniken och flåset.

Att åka iväg på läger är någonting speciellt, inte bara för att man får åka bort och träna. Helgen blir ett totalt avbrott från vardagen där du kan lägga allt åt sidan och bara fokusera på att äta gott, sova gott, cykla timme efter timme i härlig natur och njuta av vackra vyer. Och på köpet kommer du i form!

Ta med dina träningskompisar eller lär känna nya. Vi bor på finfina Ekerum Resort med rymliga lägenheter och tillgång till det mesta man kan önska av en cykeldestination. Restaurangen, där alla måltider serveras, har fantastiskt utsikt över Kalmarsund och inbjuder till härligt afterbikehäng, eller så slappnar man av en stund i bastun efter avslutat dagsverke.

Det kommer som vanligt att finnas grupper för alla, från förstagångscyklisten till den mer erfarna som gillar att vrida ur trasan. 2018 var spannet från en som precis köpt sin första MTB, till en annan som laddade upp inför EM i långlopp, så det finns något för alla! På samtliga pass kommer det att serveras fika. Det kommer även att finnas möjlighet att hyra cyklar för den som vill.

Ta gärna med sambon, mannen, frun, hela familjen eller vem du vill även om de inte cyklar, så fixar vi specialpris på mat, boende, SPA och övriga aktiviteter.

Allt detta ingår
2 nätter i lägenhet med 3-4 bäddar på Ekerum Resort. Lakan, handdukar och slutstädning är inkluderat.
2 x frukost
2 x middag
1 x lunch
3 x fika
3 x träning
1 x föredrag
8 x rutinerade instruktörer
Servicebil
Goodiebag från våra samarbetspartners
Chans att vinna fina priser

Preliminärt program

Fredag 3 april
12:00 Start av incheckning
14:00 Officiellt välkommen och vi rullar ut på första rundan. Gänget delas in i flera grupper beroende på nivå och vi fokuserar på teknikträning på de fina stigarna närmast Ekerum Resort. Därefter afterbike och bastu med havsutsikt.
19:00 Middag och välkomna.
20:30 Genomgång av helgens rundor och något kul.

Lördag 4 april
07:00-08:30 Frukost.
09:00 Rullar ut. Flera grupper, fart och distans varierar mellan 60-90 km. Dagens runda är mer av äventyrskaraktär, där vi utforskar ön på stigar och en och annan grusväg. Vi kallar rundan Borgarundan då vi passerar Borgholms Slott, Ismantorps Borg och Gråborg innan vi är tillbaka på Ekerums domäner. Vid den gemensamma fikan kommer det att finns möjlighet att byta grupp om så önskas.
16:00 Afterbike.
19:00 Middag och prisutdelning.
20:00 Föreläsning

Söndag 5 april
07:00-08:30 Frukost.
09:00 Vi rullar ut. Flera grupper, fart och distans varierar mellan 30-60 km med fokus på att hitta flyt i stigcyklingen. Gemensam fika och möjlighet till att byta grupp.
13:00 Final-lunch och därefter tack och hej.

Måndag 6 april
Skönt trött i hela kroppen och förhoppningsvis stor längtan åter.

Frågor på det? Skicka dem till event@abloc.se så svarar vi!

Fakta

Datum
3-5 april 2020

Platser
80 st, först till kvarn

Medarrangör
Borgholms CK

Fika
Maggans kolakakor, finkaffe, frallor, kärleksmums, bullar, m.m. På Ablocs läger snålar vi inte med kalorierna!

Terräng
Fina stigar i Öländsk tallskog, en och annan grusväg.

För vem?
Alla som gillar att cykla i skogen! Från nybörjare till landslagsåkare.

Kuriosa
Våren kommer tidigt till Öland

Anmälan öppnar
13 januari 12:00

Anmälan stänger
22 mars

Early bird-pris
2945 kr för hela helgen inklusive boende, alternativ 1845 kr utan boende. Gäller fram till 29 februari.

Ordinarie pris
3445 kr för hela lägret inklusive allt, alternativt 2245 kr utan boende.

Anmälan