Anmälan Anmälan

Abloc Camp Ramsvik MTB

Abloc Camp Ramsvik MTB 7 – 9 september

Karga klippor, slingrande stigar och förhoppningsvis fortfarande varmt i havet. Förläng sommaren med ett läger i Bohusläns mountainbikepärla. Efter att ha arrangerat åtskilliga event här vågar vi lova att vi hittar de finaste rundorna.

Vi följer nu upp junis mycket lyckade landsvägsläger på Smögen med detta sensommarläger på MTB i samma miljö där vi har bjudit in bästa tänkbana teknikinstruktör, Niklas Skogh. Niklas var med oss i på Ronde van Sotenäs i juli och efterfrågan har varit stor för mer tips till att ta din teknik och cykling till en ny nivå.

Att träna i den hänförande naturen vid havet och andas den friska havsluften ger ett välbefinnande för både kropp och själ. Under helgen kommer du att få lära dig mer om cykelteknik och träningslära samt bli coachad av erfarna och inspirerande ledare. Och därtill kommer du att bli serverad hembakt fika och läcker mat med härlig utsikt över havet.

Ta med dina träningskompisar eller lär känna nya. Ni bor i Sjöbodstugor med kök och badrum, alla inom 100 meter från havet. Lakan och handdukar ingår. Restaurangen, där alla måltider serveras, har fantastisk havsutsikt. Bastun är varm varje kväll och här tar du också ett uppfriskande dopp i havet på afterbiken. Det kommer som vanligt att finnas grupper för alla, från förstagångscyklisten till den mer erfarna som gillar att vrida ur trasan eller satsar på till exempel Cykelvasan eller Långloppscuppen. På alla passen kommer det att serveras fika. Mellan träningarna kan du göra små vandringar i naturen, paddla kanot, fiska eller bara vara.

Tveka inte att kontakta oss på event@abloc.se om du har några frågor!

Preliminärt program

FREDAG 7 september
12.00 Incheckning.
14.00 Officiellt välkommen och vi rullar ut på första rundan. Vi fokuserar på teknikträning och "lekar" på Ramsviks mycket omväxlande terräng. Teknik i teori och praktik. Vi stannar till och går igenom grundläggande teknik med Niklas innan vi kör vidare och får praktisera allteftersom vi passerar stigpartier och klippor. Det är inte för inte som ön kallas för Klippornas Rike och det bjuds på unik klippcykling till fantastisk inramning av Västerhavet. Därefter afterbike och bastu med havsutsikt.
19.00 Middag och välkomna. Grillfest All-you-can-eat BBQ
20.30 Prisutdelning i sann Abloc-anda och summering av dagen med genomgång av helgens kommande rundor.

LÖRDAG 8 september
07.30-08.30 Frukost.
09.00 Rullar ut. Flera grupper, fart och distans varierar mellan 40 km – 90 km. Nu blir det äventyr. Vi kallar rundan Ronde van Sotenäs där passeras kustidyller som Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand och det bjuds på mycket varierad cykling från fartfyllda singletracks till utmanande klättringar som belönas med fantastiska utsiktsplatser. Efter 2,5 timma serveras fika på Risdalsbacken och möjlighet att byta grupp om så önskas.
16.00 Afterbike.
19.00 Middag. Grillfest All-you-can-eat BBQ
20.30 Prisutdelning och summering av dagen
21.00 Föredrag av Niklas Skogh om teknik och utrustning.

SÖNDAG 9 september
07.00-08.30 Frukost.
09.00 Vi rullar ut.
Välj mellan fortsättningkurs i teknik av Niklas eller en äventyrlig CX-tur på grymma stigar i trakterna av Hunnebo och Bovall.
Flera grupper, fart och distans varierar mellan 30 – 60 km. Gemensam fika och möjlighet till att byta grupp.
13.00 Final-lunch och därefter tack och hej.

MÅNDAG 10 september
Skönt trött i hela kroppen och förhoppningsvis stor längtan åter

Allt detta ingår
2 x nätter i sjöbodstugor (2-4 bädds) med kök och badrum, alla inom 100 meter från havet. Lakan och handukar är inkluderat.
2 x frukost
2 x middag
1 x lunch
2 x fika
3 x pass
1 x föredrag
2 x prisutdelning
6 x rutinerade instruktörer
1 x servicebil
Niklas Skoghs uppenbarelse, bara den är värd avgiften
Goodiebag ifrån våra samarbetspartners Craft, Bianchi, TEC och Vitargo med specialerbjudande Chans att vinna fina priser

Anmälningspaket och kostnad

Alt 1
Priset för lägret är 2990:- inkl. moms och då ingår allt: boende, mat, fikor, och världsmästarkaffe ifrån Solde Kafferosteri.
500 kr tillkommer om ni endast vill bo 2 personer i stugan.

Alt 2
Samma som ovan men ansluter först till lördagen 2190:-

Alt 3 – Eget boende
Möjligheten finns även att vara med på lägret men utan boende men med möjlighet till omklädning/dusch. Detta kostar i så fall 1800:- inkl. moms samt såklart middagar, lunch, föredrag, goodiebag och allt annat.

Alt 4
En hel dag på lägret med träning, fika, middag och föredrag med mera kostar 690:-/dag.

Alt 5
Vill man ”bara” vara med och cykla på dagtid kostar detta 1090:- för hela lägret. Då ingår såklart monsterfikor och annat men inte middagar och föreläsningar. Vi ser helst att man även deltar på kvällar och middagar för att skapa en fin gemenskap och inte minst för prisutdelningen.

Alt 6
En dag enbart cykling och fika 390:-.

Fakta

Var?
Ramsviks Camping

När?
7-9 september

Antal platser
40 st

Ta med
Mountainbike, hjälm, extraslang, fika-hunger, badbyxor

Teknikinstruktör
Den eminente Niklas Skogh lär ut sina bästa tips

Anmälan
Görs senast 31 augusti via länken nedan och är bindande.

Anmälan

Partners