Klungan är redan i mål

Abloc Gravel Challenge Jönköping

Det går inte riktigt att förklara varför det är så härligt – kanske på grund av den höga luften? Grusvägscykling är fantastiskt! Inte minst på små, snabba, slingriga och kuperade grusvägar.

Vi följer nu upp nu upp våra två tidigare år med grusvägslopp och arrangerar inte bara ett utan 3 gravellopp under oktober och november. Borås, Jönköping och Ekerum på Öland. Tre fantastiska platser för grusvägscykling, alla med sin speciella karaktär. Precis som tidigare lopp så erbjuds vackra och utmanade rundor med fart- och sprintsträckor för de som önskar. Vill du ”bara” njuta går det såklart också bra. Efter avslutad Challenge serveras det afterbike och mat samt bastu såklart. Finalen på Öland firas med ett äkta Öländskt julbord på Ekerum Resort. En sak till, självklart är det finfika under resan också.

Ett perfekt tillfälle att njuta av hösten i gott sällskap, ta vara på semesterformen samt såklart samtidigt ladda för Abloc Winter Challenge. 


Abloc Gravel Challenge

Abloc Gravel Challenge är skapat av och till för cyklister som gillar att njuta av natur och cykling tillsammans i behagligt tempo men som också emellanåt gillar att vrida ur trasan. Loppet körs helt på egen risk och vi följer givetvis gällande trafikregler. Banan går på främst större och mindre grusvägar men ibland även kortare sträckor av single tracks och asfalt. Vi rekommenderar en cykel som är anpassad för grusvägscykling. Äger du en MTB med skärmar kör du på den, äger du en Cyclocross med bredare däck och skärmar kör du på den eller varför inte en äkta Gravelcykel. Skärmar är inte obligatoriskt men vi rekommenderar det både för din egna och gruppens komfort.


Hösten kan erbjuda många olika vädertyper som ni vet. Ett hett tips är ta med en riktigt varm överdragsjacka, ett tort underställ, mössa och handskar för att förgylla upplevelsen av fikan och den fortsatta cyklingen. Dessa extra plagg finns möjlighet att läggas i vårt ”fikafordon”. Se till att ha detta Survival-kit samlat i en väska eller påse. 

Abloc Gravel Challenge är ett samarrangemang mellan Abloc och en lokal förening.

Fakta

Längd
90 km

Datum
Lördagen den 19 november, start kl 10.00

Arrangör
Abloc och La Lepra Stanca i en fin coo-op.

Antal platser
45

Startplats
IKHP Stugan

Samling
Från kl 09.00 är omklädningsrum öppna och vid 09.15 luktar det kaffi

Starttid
10.00

Målgång
Runt 15.30 Vi räknar med en snittfart på ca 20km/h. Ett rejält fikastopp är planerat, lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat.

Omklädning
IKHP Stugan

Afterbike
Huskvarna Stadshotell, här serveras middagen och här höjs glaset. Gott.

Obligatoriskt
Cykel, hjälm, extra slang och hunger.

Hemlagat
Mer, platslagat, kanske över öppen eld?

Startavgift
250SEK. Betalas in senast 15 november till bg 755-0999 Abloc AB. Du kan också betala på plats med Swish nr:1230803403, då betalar du 50kr extra, alltså 300kr. I detta ingår allt utan just berusningsmedel.

Bana och Sträckning
Hemlig. Överste Carlo håller i kompassen och då vet vi aldrig vart grusvägarna bär. En sak garanterar vi - finvägar.

Klungan är redan i mål