Anmälan Anmälan

Abloc Gravel Challenge Mälaröarna

Lördagen den 3:e juli välkomnar vi er till Abloc Gravel Challenge Mälaröarna!

Vi på Abloc må älska Småland, men det är ingen tvekan om att det finns mycket fin cykling runt om i Sverige. Nu vidgar vi våra vyer genom Abloc Gravel Challenge Mälaröarna, orkestrerat av Ablocs goda vän Andrée Nienkerk. Det blir en spännande utmaning anpassad för läget vi just nu befinner oss i, där vi istället för att cykla i en större grupp rullar i par om två. Det blir äventyr med trygghet runt hörnet i form av servicebilar, fikor, GPX-filer, lunch och avslutande middag med mera.

Vi har hämtat mycket inspiration från våra andra äventyr Coast2Coast och Winter Challenge, men också Home Challenge. Rundan består av två längre turer som totalt är ca 200 km, fördelat på ungefär hälften/hälften före och efter lunch och det allra mesta på slingrande grus.

Så här går det till
Abloc Gravel Challenge Mälaröarna är inte på något sätt en tävling, utan handlar helt och hållet om upplevelsen och äventyret. Farten väljer ni därför själva. Med det sagt är anmälan endast öppen för team om 2 personer, lika mycket för det sociala som för säkerheten. Teamet måste hålla ihop längs hela rutten. Det är helt okej att samarbeta med andra team och hjälpas åt, så länge Folkhälsomyndighetens restriktioner följs. Vi startar gemensamt, alla äter lunch på samma plats i takt med att vi kommer fram till restaurang Enzo och middagen serveras 17.30 vid målgången på Lovö Magasin.

Dagen startar och avslutas vid Lovö Magasin på kungliga Lovön mitt i historiska Mälaren.
Ni kommer en vecka innan eventet få tillgång till rundan som GPX-fil där ni guidar er själva via er telefon eller cykeldator. Vi har 10 st cykeldatorer från vår partner Wahoo att låna för dagen med alla inlagda rutter vilket gör det mycket enkelt att hitta. Skriv en kommentar vid anmälan om ni vill låna, först till kvarn.

Efter ca 3h cykling har vi dagens första depåstopp vid vackra naturreservatet på Eldgarnsö. Där blir det fika med välsmakande närproducerat tilltugg. Efter ytterligare en stor portion cykling landar vi på Enzos i Tappström för lunch.

Under dagen finns servicebil från Henrikssons Cykel Ekerö på standby längs banan om någon får problem med kropp eller cykel. Vi är också själva ute och rullar som cyklade guider för att ha koll på hur ni har det.

Dagens sista vätskedepå är vid en vacker plats längst ut på Ekerö. Vid målet på Lovön blir det traditionsenlig men distanserad afterbike. Ewa som driver Lovö Magasin har lovat en måltid vi sent ska glömma och såhär hälsar hon hon:

Vi älskar mat på Lovö Magasin! Mat ska vara som en symfoni i munnen! Denna kväll dukar vi upp en buffé som passar alla preferenser och smakriktningar, ingen går hungrig från detta tabberas! Det blir vitlöksdoft och hetta, en hel del vegetariskt och veganskt men framförallt närproducerad mat som lagats från grunden med en massa kärlek. På grillen hittar du grönsaker, marinerad kyckling, flankstek, havsaborre och rödräkor samt våra egengjorda korvar. Till det har vi gjort flera matiga sallader och våra egengjorda smakrika röror, aiolis, kimchis, örtoljor, picklingar och såser som lyfter smaklökarna en bit till och naturligtvis nybakat bröd att suga upp all god sås med. MUMS! Om du orkar eller sparar ett litet hörn av magen så blir det nybryggt kaffe/te, våra handgjorda tryfflar och nygjord choklad- och mangosorbet!

Vad kan vi säga annat än välkomna till ett perfekt avslut på en perfekt dag!

Anmälan
Anmälan öppnar 30/5 klockan 18:00 och priset per deltagare inklusive matupplevelsen på Lovö Magasin är 1195 kr (dvs 2390 kr per lag). I det ingår två rejäla Ablocfikor med belgiska våfflor, lunch på Enzos och afterbike med en riktigt fin middag, GPX-fil med ruttinfo, tillgång till servicebilar och chans till hjälpryttare.

Har du inte möjlighet att stanna på matfesten på Lovö Magasin går det att anmäla sig för 645 kr/person (dvs 1290 per lag), då ingår allt utom afterbike & buffé.

Anmälan är bindande, och ingen ångerrätt gäller för idrottsevenemang. Det går bra att sälja vidare sin startplats om man skulle få förhinder, namnbyte kostar 100 kr och ska meddelas Abloc.

Utrustning
Vi rekommenderar att ni cyklar på en gravelcykel eller cyclocross med plats för lite bredare däck eller en mountainbike, så länge den är i bra och säkert skick. Alla deltagare måste ha cykelhjälm. Ta också med en powerbank för att kunna ladda telefon/cykeldator vid behov. Ni måste också ha med er reservdelar för att klara enklare mekaniska bekymmer (pump, reservslang, kedjelås, multiverktyg, lagningslappar, etc.). Tänk också på kläder efter väder. Vi rekommenderar att ta med extra energi och ordentligt med vatten. Det går åt mycket vätska och en hel del ”kräm till benen” under det här äventyret, det finns dock flera fikadepåer där man kan fylla på både mage och flaskor. Under dagen finns en servicebil på standby ifall otur med material eller form skulle vara framme. Vid en allvarlig olycka ringer vi givetvis 112, men om något annat inträffar som gör att ni inte kan fortsätta kommer vi och plockar upp er.

Covid-19
Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer, både vad gäller lokaler vid lunch och middag samt att vi kör i par om två med mycket utrymme mellan oss. Starten sker i mindre grupper. Kom ihåg att tvätta händerna vid fikadepåerna, och stanna hemma om du är sjuk. Vi älskar kramar, men vi får spara på dem till lite senare.

Ditt ansvar som deltagare: 

Har egen olycksfallsförsäkring.
Håll rent och snyggt efter dig och självklart ta han om ditt eget skräp
Visar hänsyn till andra deltagare samt till boende trafikanter och djur länge med banan.
Hjälper varandra om något oförutsett inträffar.
Meddelar ledare om man bryter.

Frågor
Undrar du över något? Bara maila oss på event@abloc.se så hjälper vi till!

Fakta

Vad?
Ett grusäventyr fullt av överraskningar

När?
3 juli

Hur?
Självguidad tur i par

Samlingsplats
Lovö magasin, Lovön, Stockholm

Varför?
200 km grusvägscykling och en matupplevelse utöver det vanliga med fika, lunch och avslutande grillbuffé!

Starttid
7:00-8:30 i mindre grupper

Kalorier ut
ca 5000 kcal

Kalorier in
ca 7000 kcal

Vad kostar det?
2390 kr/lag (1290 kr/lag utan buffé & afterbike)

Vad ingår?
Två rejäla Ablocfikor med belgiska våfflor, lunch på Enzos och afterbike med buffé på Lovö Magasin, GPX-fil med ruttinfo, tillgång till servicebilar och chans till hjälpryttare

Startplatser
30 lag, först till kvarn

Anmälan öppnar
30/5 18:00

Anmälan