Anmälan Anmälan

Abloc Gravel Challenge Mälaröarna 2022

Abloc Gravel Challenge Mälaröarna 2022

Vi på Abloc älskar ju Småland men det är med stor omtanke vi nu presenterar andra upplagan Abloc Gravel Challenge Mälaröarna. Det var i princip kärlek vid första gruskornet när vår vän Andrée Nienkerk leddes ut ihop med 50 andra cyklister på Lovön en varm julimorgon för snart ett år sedan. Klart att vi vill uppleva detta igen med alla fina cyklister gamla som nya!'

Boka in lördagen den 2/7 för sommaräventyr med massor av ingredienser som får gruset att damma rejält! Vi har behållit grunden med två rejäla loopar som delas av med ett lunchstopp hos restaurang Enzo Deli & Gelato på Ekerö och innan dess har vi blivit serverade en second breakfast bestående belgiska våfflor bakade av flamländaren Gert. Även hembakt eftermiddagsfika serveras innan vi börjar längta till afterbiken vid bryggorna på O’Learys i Jungfrusunds marina. Vi kommer precis som i fjol erbjuda en duo-klass men också en singelklass och en grupp med guide. Det blir helt enkelt ett äventyr med trygghet runt hörnet i form av servicebilar, fikor, GPX-filer, lunch och avslutande middag med mera.

Vi har hämtat mycket inspiration från våra andra äventyr Coast2Coast och Winter Challenge, men också Home Challenge. Rundan består av två längre turer som totalt är ca 200 km, fördelat på ungefär hälften/hälften före och efter lunch och det allra mesta på slingrande grus. Mer nytt för i år är att vi flyttat start- och målplatsen till Jungfrusunds Marina för att få ännu mer av vackra Mälaren. Precis vid strandkanten kör vi morgonpepp innan vi rullar iväg på äventyret. Ett gäng med dammiga timmar senare landar vi så in för att svalka torra halsar med lokalproducerad öl ifrån Northern Exposure framför andra etappen av Tour de France på storbildsskärm. Utmärkt läge också för ett uppiggande dopp i Mälaren eller andra spännande aktiviteter på hav och land innan middagen serveras.

Så här går det till
Abloc Gravel Challenge Mälaröarna är inte på något sätt en tävling, utan handlar helt och hållet om upplevelsen och äventyret. Eventet har både duo-klass och singelklass men det är helt okej att samarbeta med andra lag så länge inte hornen växer ut för långt och ni tar några onödiga risker. Det är inget race och vi vill vara goda ambassadörer för svensk cykling. Ni kommer en vecka innan eventet att få tillgång till rundan som GPX-fil där ni guidar er själva via er telefon eller cykeldator. Under dagen finns servicebil med Joachim från Henrikssons Cykel Ekerö på standby längs banan om någon får problem med kropp eller cykel. Vi är också själva ute och rullar som cyklade guider för att ha koll på hur ni har det.
Vi startar gemensamt på morgonen vid O’Learys i Jungfrusunds marina. Sedan beger vi oss i valfri fart utmed banan och njuter av Mälaröarnas finaste grus- och skogsleder. Efter ca 3h cykling har vi dagens första depåstopp på vackra Adelsö. Där blir det fika med välsmakande närproducerat tilltugg i form av nygräddade belgiska våfflor toppade med jordgubbssylt, banan, Nutella och såklart kaffe, cola, & vatten. Efter ytterligare en stor portion cykling landar vi in på Enzo Deli & Gelato i Tappström för lunch. Dagens sista vätskedepå är vid en vacker plats på Färingsö. Vid målet i Jungfrusunds marina blir det traditionsenlig afterbike. Här får ni släcka törsten med lokalproducerad öl ifrån Ekerö Brygghus och Northern Exposure. Vi fortsätter att njuta av varandras sällskap medan vi skålar med god dryck och tilltugg och tittar på andra etappen av Tour de France på storbildskärm. Invid målgången finns fina badbryggor så det är även ett utmärkt läge för ett uppiggande dopp i Mälaren eller andra spännande aktiviteter på hav och land innan middagen serveras 18.00. (läs mer här om övriga aktiviteter som bokas separat)
Vad kan vi säga annat än välkomna till ett perfekt avslut på en perfekt dag!

Anmälan
Anmälan öppnar 1/5 klockan 00:00 och priset per deltagare inklusive afterbikeupplevelsen på O’Learys är 1245kr/pp (dvs 2490kr per lag). I det ingår två rejäla Ablocfikor med bl.a. belgiska våfflor samt lunch på Enzos och afterbike på O´Learys Jungfrusund. Det ingår också GPX-fil med ruttinfo, tillgång till servicebilar och chans till hjälpryttare. Har du inte möjlighet att stanna på afterbikefesten går det att anmäla sig för 695 kr/person (dvs 1390 per lag), då ingår allt utom afterbike & middag. Anmälan är bindande, och ingen ångerrätt gäller för idrottsevenemang. Det går bra att sälja vidare sin startplats om man skulle få förhinder, namnbyte kostar 100 kr och ska meddelas Abloc.

Utrustning
Vi rekommenderar att ni cyklar på en gravelcykel eller cyclocross med plats för lite bredare däck alternativt en mountainbike och givetvis ska cykeln vara i bra och säkert skick. Alla deltagare måste ha cykelhjälm. Ta också med en powerbank för att kunna ladda telefon/cykeldator vid behov. Ni måste också ha med er reservdelar för att klara enklare mekaniska bekymmer (pump, reservslang, kedjelås, multiverktyg, lagningslappar, etc.). Tänk också på kläder efter väder. Vi rekommenderar att ta med extra energi och ordentligt med vatten. Det går åt mycket vätska och en hel del ”kräm till benen” under det här äventyret, det finns dock flera fikadepåer där man kan fylla på både mage och flaskor. Under dagen finns en servicebil på standby ifall otur med material eller form skulle vara framme. Vid en allvarlig olycka ringer vi givetvis 112, men om något annat inträffar som gör att ni inte kan fortsätta kommer vi och plockar upp er.

Ditt ansvar som deltagare
Kom ihåg att tvätta händerna vid fikadepåerna, och stanna hemma om du är sjuk. Ha en egen olycksfallsförsäkring. Håll rent och snyggt efter dig och självklart ta han om ditt eget skräp. Visa hänsyn till andra deltagare samt till boende, trafikanter och djur utmed banan. Hjälp varandra om något oförutsett inträffar. Meddela ledare om man bryter.

Frågor
Undrar du över något? Bara maila oss på event@abloc.se så hjälper vi till!

Fakta

Vad?
Ett grusäventyr fullt av överraskningar

När?
2 juli

Hur?
Självguidad tur i par eller singelklass

Samlingsplats
Jungfrusunds Marina

Varför?
200 km grusvägscykling och en matupplevelse utöver det vanliga med fika, lunch och avslutande middag!

Starttid
07:30

Kalorier ut
ca 5000 kcal

Kalorier in
ca 7000 kcal

Vad ingår?
Två rejäla Ablocfikor med belgiska våfflor, lunch på Enzos och afterbike med middag på O´Learys Jungrusunds Marina, GPX-fil med ruttinfo, tillgång till servicebilar och chans till hjälpryttare.

Anmälan öppnar
1/5 00:00

Anmälan