Anmälan Anmälan

Abloc Gravel Challenge Motala

ABLOC GRAVEL CHALLENGE I SAMBAND MED
VÄTTERN BIKE GAMES

Grusvägscykling är underbart. Inga bilar att trängas med, inga rödljus bara skönt slingrigt grusiga vägar mitt i naturen i krispig höstluft med härligt sällskap.

Vi följer nu upp succén från i fjol där det blev lapp på luckan på våra tre lopp (tack alla ni som vi har med!) och arrangerar nu tre nya Gravel Challenge under hösten.
Första Gravel Challenge är i Sveriges mest kända stad för cykellopp, nämligen Motala. Vi är mycket stolta och glada över att denna del av Gravel Challenge blir i samband med premiären av Vätternrundans nya arrangemang Vättern Bike Games. Vättern Bike Games 6-8 oktober är en helg fylld av tävlingar och uppvisningar i olika cykelgrenar, för alla olika åldrar från barn till motionär och elit, där nu även Abloc Gravel Challenge är en del. Läs mer på http://vatternrundan.se/vattern-bike-games/

Precis som tidigare Gravel Challenge så kör vi på en mycket vacker och inspirerande bana på ca 70-80km. Det erbjuds rafflande segment med en avslutande jaktstart enligt ett handikappsystem för de som önskar och mellan segmenten kör vi lugnt och fint tillsammans. Vill du ”bara” njuta går det såklart också bra. Givetvis serveras en rejäl ABLOC fika mitt ute på den natursköna rundan. Ett rejält fikastopp är planerat, lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat.
Efter avslutad Challenge serveras det afterbike med mat samt bastu
Välkomna! 

Abloc Gravel Challenge är skapat av och till för cyklister som gillar att njuta av natur och cykling tillsammans i behagligt tempo men som också emellanåt gillar att vrida ur trasan. Loppet körs helt på egen risk och vi följer givetvis gällande trafikregler. Banan går på främst större och mindre grusvägar men ibland även kortare sträckor av single tracks och asfalt. Vi rekommenderar en cykel som är anpassad för grusvägscykling. Äger du en MTB med skärmar kör du på den, äger du en Cyclocross med bredare däck och skärmar kör du på den eller varför inte en äkta Gravelcykel. Skärmar är inte obligatoriskt men vi rekommenderar det både för din egna och gruppens komfort.

Hösten kan erbjuda många olika vädertyper som ni vet. Ett hett tips är ta med en riktigt varm överdragsjacka, ett tort underställ, mössa och handskar för att förgylla upplevelsen av fikan och den fortsatta cyklingen. Dessa extra plagg finns möjlighet att läggas i vår servicebil. Se till att ha detta Survival-kit samlat i en väska eller påse. 

Abloc Gravel Challenge är ett samarrangemang mellan Abloc och Vätternrundan.

Fakta

Datum
Söndagen den 8/10

Antal platser
50

Längd
70-80 km

Startplats
Duntebergets Motorsportarena Motala, tävlingscentrum för Vättern Bike Games

Samling
09:30 för kaffe och genomgång.

Starttid
10:00

Målgång
Runt 15:00. Vi räknar med en snittfart på ca 20km/h

Afterbike
Mat efter cyklingen ingår. Vi njuter i grupp

Obligatoriskt
Cykel, hjälm, extra slang och hunger

Kändisar
Förhoppningsvis

Fika
Hembakt fika och nybryggt kaffe från Gårdsrosteriet. Gott.

Omklädning
Vi byter om och duschar på Motala Idrottspark, Bangårdsgatan 3. Öppet ifrån 08:00.

Startavgift
350SEK

Anmälan
Se Länk nedan till betalningssida Tickset

Anmälan