Anmälan

Abloc Gravel Challenge Öland

Uppdatering 2020-11-11

På grund av den ökade spridningen av Covid-19 och skärpta restriktioner tvingas vi tyvärr att flytta fram Abloc Gravel Challenge Öland. Det känns verkligen jättetråkigt, men nu gäller det att vi alla gör vad vi kan för att bromsa smittspridningen.

Nytt datum blir 27 november 2021.

Alla anmälda är meddelade via mejl.

Tidigare information:

Anmälan 100-120 km

Anmälan 70-90 km

Hösten bjuder på flera färgsprakande grusvägsäventyr och vi ser fram emot en ny cykelfest sista lördagen i november när vi beger oss till solen och vindarnas ö. Det är dags att återupprepa tidigare succéer då det är dags för Abloc Gravel Challenge Öland den 28 november.

Vi kommer att bjuda på slottsruin, lite al(l)var, många skratt, en och annan backe (!), Rällaskogen, kolakakor, med-, mot- och sidvind samt finkaffi. Distanserna ligger mellan ca 70 och 120 km och i år har vi delat upp det i två grupper direkt vid anmälan med olika starttider där man får välja på om man vill cykla 70-90 km eller 100-120 km. Som vanligt när det gäller Abloc Gravel Challenge cyklar vi fint tillsammans och håller ihop klungan men vid ett antal tillfällen har vi valt ut segment där man får möjlighet att vrida ur trasan.

Efteråt blir det prisutdelning där allt från snabba ben till snygga bloopers premieras.

Alla rundor startar i år från Ekerum där det också blir målgång innan en välförtjänt pizzabuffé väntar alla deltagare. På kvällen bjuds det även på julmiddag för alla som är kvar på Ekerum.

Vad gäller cykel tar man vad man har: gravelbike, cykelcross eller MTB. Landsvägscykel med grövre däck funkar om man har starkt psyke och hög tilltro till sen egen förmåga att undvika vassa stenar och taggar. Den som utrustar sin cykel med skärmar kommer att få extra många kompisar i händelse av fuktigt underlag.

Anmälan öppnar söndag 25/10 kl 18.00.

Vi tycker även att detta är ett perfekt tillfälle att ta med sambon, barnen eller kompisen för en härlig helg tillsammans, oavsett om de cyklar eller inte. En avkopplande helg på Ekerum är något alla borde få uppleva, och inte minst julmiddagen på lördagskvällen. Därför gäller de generösa priserna på julmiddag och boende även medföljande.

Covid-19
Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kom ihåg att tvätta händerna ofta, och stanna hemma om du är sjuk. Vi älskar kramar, men vi får spara på dem till senare.

Vi har begränsat respektive startgrupp till 40 deltagare, med olika samlings- och starttider, rundor, och fikaplatser. Inom respektive startgrupp kommer vi att dela upp oss i ytterligare mindre grupper beroende på dagsform.

Om Abloc Gravel Challenge
En Gravel Challenge är Ablocs själ och kärna som fått koka ner till ett endagsevent. Den innehåller alla komponenter som vi tycker är nödvändiga för en härlig dag på cykeln – en lång runda i härliga människors sällskap, grandios fika, chans att släppa ut tävlingsdjävulen efter egen förmåga, och skönt häng och god mat tillsammans efteråt. Alltihop förstås inramat av en naturupplevelse i höstens vackraste färger.

På våra Gravel Challenges utnyttjar vi Sveriges gömda cykelskatt – grusvägarna! Så gott som bilfria och oftast natursköna gör dem till en perfekt mötesplats för landsvägs- och mountainbikecyklister. Vi delar in oss i grupper efter förmåga för att alla ska få en så njutbar upplevelse som möjligt, och längs rundan har vi lagt in ett antal segment där man själv bestämmer farten och poäng delas ut till de första. När segmentet är avslutat samlas gruppen ihop och kör gemensamt vidare.

Drygt halvvägs anländer grupperna till en gemensam fikaplats där frallor, kakor, godis och inte minst kaffe i närmast obegränsade mängder finns framdukat. Här får deltagarna chans att fylla på med energi och byta grupp om man känner att det gått aningen för fort eller för långsamt.

Även sista delen av rundan innehåller ett antal segment blandade med lugnare transportsträckor innan alltihop avslutas med en rafflande jaktstart baserat på poängen man samlat längs vägen. Därefter blir det afterbikehäng där man kan diskutera dagens strapatser med sina nyfunna cykelvänner över en bit mat, följt av prisutdelning. Det är dock ingen regelrätt prisutdelning på så sätt att den som varit snabbast som vinner, utan i Abloc-världen är det sådant som snyggast vurpa och bästa medcyklist premieras.

Vad gäller?
Detta är ingen tävling, vi cyklar på allmänna vägar och alla trafikregler gäller.
Vi respekterar våra medtrafikanter.
Allt vi tar med oss ut tar vi också med tillbaka.
Du ansvarar själv för att kropp och cykel är i lämplig form för dagen. Deltagande sker på egen risk.
Anmälan är bindande och det är ingen ångerrätt på idrottsevenemang. Abloc har inte möjlighet att återbetala startavgiften, kolla gärna om din försäkring täcker eventuellt återbud eller se exempelvis Startklar. Det är även ok att sälja sin startplats, ett byte kostar 100 kr och ska meddelas Abloc. Om gällande restriktioner ändras på ett sådant sätt att eventet inte kan genomföras kommer vi att erbjuda startplatsen tillgodo till ett kommande år eller 80 % av anmälningsavgiften tillbaka.

Priser
Startplats* Abloc Gravel Challenge Öland - 495 kr
Startplats + tvårätters julmiddag - 945 kr
Startplats + boende i 3-4 bäddslägenhet - 1195 kr
Startplats + boende i 3-4 bäddslägenhet + tvårätters julmiddag 1595 kr

Tillägg för dubbelrum - 195 kr
Tillägg för enkelrum - 595 kr
Extra natt i 3-4 bäddslägenhet - 695 kr/person

*I startplatsen ingår ledarledd cykelrunda, tillgång till servicebil, fikabuffé längs vägen och pizzabuffé när vi kommer tillbaka till Ekerum.

Alla priser inkl. moms.
Ink. Fika & Pizza Buffé 495:-

Sunday Gravel - Ronde van Ekerum!
Vi kör även en extra gravelrunda på söndagen för alla som vill. Gott att rulla igång efter lördagens utmaningar och firande. Sunday Gravel - Ronde van Ekerum innebär trevliga grusvägar med fina vyer, roliga och utmanande segment med poängkort på spel. Givetvis med break för en gedigen Abloc-fika!

Start 09.30
Fika 10.30
Målgång ca 12.00

Pris: 295 där 100 kr går oavkortat till Mustaschkampen.

Alla frågor är bra frågor, kontakta event@abloc.se så svarar vi.
Varmt välkomna!

Fakta

Datum
28 november

Samlingsplats
Ekerum Resort

Distans
Mellan 70-120 km

Antal platser
40 st 70-90 km och 40 st 100-120 km

Samlingstid
70-90 km kl 09.30, 100-120 km 09.00

Målgång
I solnedgången (vid 15-tiden). Vi räknar med snittfarter på ca 20-25km/h. Ett rejält fikastopp är planerat, lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat.

Afterbike
Vi börjar med lite värmande pizza direkt efter målgång. (ingår i startavgiften). Därefter julmiddag, något gott att dricka och mys.

Obligatoriskt
Cykel och hjälm i gott skick, en extraslang samt stort fikasug.

Pluspoäng
Med stänkskärmar och kompislapp gör du livet lite bättre för cyklisten bakom

Medarrangör
Borgholms CK

Anmälan öppnar
25 oktober kl 18.00

Anmälningslänk
Separat anmälan för 70-90 km och 100-120 km, se länkar i texten :-)

Sunday Gravel - Ronde van Ekerum
Extrarunda på söndagen med gedigen Ablocfika. 295 kr där 100 kr går oavkortat till Mustaschkampen.