Anmälan Anmälan

Abloc Gravel Challenge Öland

ABLOC GRAVEL CHALLENGE ÖLAND 25/11 2017

Öland, denna fantastisk Cykel-Ö med grusvägar som ständigt får oss att använda ordet episkt allt som oftast. Som tex sträckan Långe Erik – Ekerum som vi körde förra året. Abloc tillsammans med Borgholms CK vill visa er mer av dessa inspirerande vägar i den unika miljön därför kör vi även i år en Abloc Gravel Challenge på Öland den 25/11.

Öland blir finalen för våra tre 3 gravellopp som körs under oktober och november. Motala, Borås och Ekerum på Öland. Tre fina platser för grusvägscykling, alla med sin speciella karaktär. Precis som tidigare lopp så erbjuds vackra och utmanade rundor med fart- och sprintsträckor för de som önskar. Vill du ”bara” njuta går det såklart också bra. Efter avslutad Challenge serveras det afterbike och mat samt bastu såklart. Finalen på Öland firas med ett äkta Öländskt julbord på Ekerum Resort för den som vill. En sak till, självklart är det finfika under resan också.

Ett perfekt tillfälle att njuta av hösten i gott sällskap, ta vara på semesterformen samt såklart samtidigt ladda för Abloc Winter Challenge och The Winter Race i december. 


Vad är egentligen en ”Gravel Challenge”?
Abloc Gravel Challenge Öland är skapat av och till för cyklister som gillar att njuta av natur och cykling tillsammans i behagligt tempo men som också emellanåt gillar att vrida ur trasan.

Vi samlas 8.30 vid Ekerum Resort och njuter av lite kaffe tillsammans och går igenom upplägget för dagen. De olika fart-grupperna rullar sedan iväg tillsammans i ett för alla behagligt tempo.
Under rundans gång kommer vi att ha sju olika segment där det blandas mellan kuperat (ta det lugnt, vi pratar Öland) och platt och där farten kommer att släppas fri. Vid avslutat segment kommer det att delas ut bonussekunder till dem tio första; 10, 9, 8, 7 osv. Bonussekunderna kommer sedan att ligga till grund för startordningen på den avslutande jaktstarten i Ekerum. Efter varje segment samlas gruppen ihop och det är behaglig och fin distansfart som gäller så vi också orkar snacka med varandra innan farten släpps fri igen. Ungefär halvvägs in på rundan dukar vi upp en magnifik Fika. Servicebil kommer hela tiden att finnas i vår närhet. Gruppen kommer att delas i två olika fartgrupper för att passa så många som möjligt.

Ölands vackraste vägar kommer passera under våra två hjul med bitvis en storslagen utsikt över Kalmarsund, unika vägar på karga Alvaret, vi passerar stenbrotts byar och fiskeläger och givetvis blir det ett segment vid Borgholms Slottsruin. Den avslutande jaktstartsbanan vid Rälla med mål uppför backen vid Ekerum Resort blir en värdig inramning och dagen grusdrottning och kung kommer att koras efter ca 80-100km.

Först i mål på jaktstarten kan kalla sig mästarinna/mästare och kan skryta ljudligt i bastun efteråt, med det inte sagt att de andra inte kan förvänta sig priser efteråt. För när Abloc ställer till med prisutdelning, då går ingen säker.
Välförtjänt bastu på Ekerum Resort väntar vid målgång med afterbike på Pizzeria Öland med prisutdelning av fina priser ifrån Bianchi, Craft, TEC, Thule och Vitargo.
Givetvis serveras fika längs turen med kaffe ifrån Balck Coffee och hembakt ifrån Maggan.

Banan går på främst större och mindre grusvägar med inslag av asfalt ibland även med kortare sträckor av single tracks. Vi rekommenderar en cykel som är anpassad för grusvägscykling. Äger du en MTB med skärmar kör du på den, äger du en Cyclocross med bredare däck och skärmar kör du på den eller varför inte en äkta Gravel bike. Skärmar är inte obligatoriskt men vi rekommenderar det både för din egna och gruppens komfort. Dubbdäck vid väderlek som i fjol.

Loppet körs helt på egen risk och vi följer givetvis gällande trafikregler.

ANMÄLAN
Startavgift: 350kr och då ingår, tillgång till servicebil, erfarna guider, välplanerad runda, finfika, och pizza vid målgång på Ekerum Resort + chans till att vinna fina priser.
Paket med julbord: 700kr.
Paket med julbord och boende med frukost: 1100kr
Ekerums fina lägenheter (3-4pers/lägenhet) och frukostbuffé (OBS. 200kr extra vid boende i dubbelrum)
Ta gärna med sambo, mannen, hela familjen eller vem du vill även om dem inte cyklar så fixar vi specialpris på mat, boende och SPA.

ÖVRIGT
November kan erbjuda många olika vädertyper som ni vet. Ett hett tips är ta med en riktigt varm överdragsjacka, ett tort underställ, mössa och handskar för att förgylla upplevelsen av fikan och den fortsatta cyklingen. Dessa extra plagg finns möjlighet att läggas i servicebilen Se till att ha detta Survival-kit samlat i en väska eller påse. Kan också vara bra med en väst att ta av och på för intensiviteten kommer som sagt att variera pga att vi väntar in varandra kontinuerligt.

Cykeln bör vara i bra form, oturen kan alltid vara framme med punktering och liknande men vi kan minimera riskerna för att gruppen ska slippa vänta för mycket. Vi kommer också ha en cirkulerande servicebil med oss. Bilen kommer inte att kunna följa gruppen hela tiden pga bansträckningen men har du möjlighet får du gärna ta med extra hjul som kan användas till service. Även du som deltagare bör ha en ok grundform och cyklat något längre pass under vår/vintern och kört ett par backar för att kunna njuta fullt ut av den utmanande banprofilen.

Väl mött den lördagen den 25 november.

Abloc Gravel Challenge Öland är ett samarrangemang mellan Abloc och Borgholms CK.

Fakta

Längd
ca 8-10 mil på grusvägar som slår det mesta ni kört på innan

Datum
Lördagen den 25/11

Samling
08:30 Ekerum Resort för en god kopp kaffe/choklad och genomgång av dagens runda.

Starttid
09.00

Målgång
Runt 14. Vi räknar med en snittfart på ca 20km/h. Ett rejält fikastopp är planerat, lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat.

Omklädning
Vi har möjlighet till ombyte, dusch/bastu/ på Ekerum Resort.

Afterbike
Runt 15:00 med specialpriser i baren, pizza och sedvanlig prisutdelning i sann Abloc-anda.

Julbord
19:00 äter vi öländskt julbord

Obligatoriskt
Cykel, hjälm, extra slang och hunger.

Anmälan
Görs via den gula länken nedan hos vår biljettpartner Tickset

Övrigt
Vi erbjuder flera olika alternativ för anmälan. Bara Gravel Challenge, Gravel Challenge med Julbord eller även inkl övernattning. Se detaljer i text

Anmälan

Partners