FULLBOKAT

Abloc MTB Challenge - Kalmar

Ett heldagsäventyr där vi cyklar en fantastisk sträckning längs Kalmarsund under högsommaren och i samband med helgen för Hansa Bygg Kalmar Grand Prix. Starten sker vid Fredesten i Brömsebro som ligger på gränsen mellan Torsås och Karlskrona kommun och som var danskt fram till 1645.

Målgång för turen är i Kalmarsundsparken vid Kalmar Slott. Sträckningen är på 65 – 80 km (start i Kristianopel för dem som vill köra den sträckan) och går mestadels på Kalmarsundsleden som bjuder på skön omväxlande cykling på singeltracks, grusvägar och strandängar + lite asfalt med underbar utsikt över sundet och Öland.

Det kommer att vara minst två olika fartgrupper och längs sträckningen kommer det vara fartsträckor för dem som vill vrida ur trasan. Varje grupp kommer att ledas av minst en erfaren ledare som delar med sig av tips längs vägen. Det kommer givetvis att serveras en klassiskt hembakad Ablocfika längs turen toppad med finkaffe ifrån Balck Coffee. Med andra ord kan du delta oavsett tidigare erfarenhet på cykel och mountainbike.

Väl vid målet i Kalmar, Kalmar som för tredje året på raken blivit framröstad till Sveriges främsta sommarstad serveras en välsmakande måltid och passande afterbikedryck. I anslutning till målet finns perfekta möjligheter till sol och bad.

I startavgiften som är 495kr ingår busstransport från Kalmarsundsparken till starten i Brömsebro/Kristianopel och en goodiebag ifrån Hansa Bygg Kalmar Grand Prix som körs på kvällen i centrala Kalmar med start och mål på Larmtorget. Självklart ingår också fika, kaffe, service och måltid vid målgång.
Ett perfekt äventyr för den som vill ha en härlig sommarutmaning och ladda uppför tex Cykelvasan eller bara njuta av fantastisk cykling ihop med ett härligt gäng.
Längd ca 65 alternativt 80km på vägar som inte kan bli mer kustnära.
Event arrangeras i samarbete med Torsås Kommun, Destination Kalmar och Hansa Bygg Kalmar Grand Prix.

Fakta

Datum
Fredag 4 augusti

Startplats och Samling
Fredsstenen i Brömsebro och Kristianopel. Samling för bussfärd: 07:30 vid Kalmarsundsparken, avfärd 08:00 med Buss och cykeltransport.

Startid
När alla klivit av bussen och satt hjälmen på huvudet. Ca 09:00 i Bröms och 09:45 i Kristianopel

Målgång
Runt 15. Ett rejält fikastopp är planerat, lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat.

Omklädning
Utomhus vid Kalmarsundsparken i anslutning till badplatsen

Afterbike
Alltid! Dessutom med en rejäl prisutdelning vid Kalmarsundsparken

Obligatoriskt
Cykel, hjälm, extra slang och hunger.

Hemlagat
All fika med sockerkaka, kolakaka, bullar mm. Gott.

Pris och betalning
Startavgiften är 495kr och då ingår allt! Bussfärd, ledare, fikor, mat, dricka, punktering, moms... Anmälan ska betalas in innan 3/8 till bg 755-0999 Abloc AB eller Swish nr:1230803403.

FULLBOKAT