Klungan är redan i mål

Abloc Spring Gravel Challenge

Grusvägscykling är underbart, så enkelt är det! Inga bilar att trängas med, inga rödljus, ingen spolarvätska i ansiktet, möjligtvis hästbajs på julen men den höga luften kompenserar även det.
Vi följer nu upp höstens succé där det blev lapp på luckan på våra tre lopp (tack alla ni som vi har med! ) och arrangerar vår andra vårversion av Abloc Gravel Challenge. Vi gör det på klassik mark i Sjuhärdasmassivet mellan Borås och Göteborg. Banan är ny och vi kallar den ”Ride Into The Wild, en fantastiskt vacker och inspirerande sträckning på 70 km.
Precis som tidigare lopp så erbjuds rafflande bergspris med en avslutande jakstart enligt ett handikappsystem för de som önskar. Vill du ”bara” njuta går det såklart också bra. Efter avslutad Challenge serveras det afterbike och mat samt bastu såklart i charmiga SOK stugan i Nordtrop (10 km väster om Borås). En sak till, självklart är det finfika under resan också.
Ett perfekt tillfälle att fira att det snart är sommar... Huruvida formen är värd att fira återstår att se…;-)

Välkomma!
Abloc Gravel Challenge är skapat av och till för cyklister som gillar att njuta av natur och cykling tillsammans i behagligt tempo men som också emellanåt gillar att vrida ur trasan. Loppet körs helt på egen risk och vi följer givetvis gällande trafikregler. Banan går på främst större och mindre grusvägar men ibland även kortare sträckor av single tracks och asfalt. Vi rekommenderar en cykel som är anpassad för grusvägscykling. Äger du en MTB med skärmar kör du på den, äger du en Cyclocross med bredare däck och skärmar kör du på den eller varför inte en äkta Gravelcykel. Skärmar är inte obligatoriskt men vi rekommenderar det både för din egna och gruppens komfort.
Våren kan erbjuda många olika vädertyper som ni vet. Ett hett tips är ta med en riktigt varm överdragsjacka, ett tort underställ, mössa och handskar för att förgylla upplevelsen av fikan och den fortsatta cyklingen. Dessa extra plagg finns möjlighet att läggas i vår servicebil. Se till att ha detta Survival-kit samlat i en väska eller påse.

Abloc Gravel Challenge är ett samarrangemang mellan Abloc och Sandareds CK.

Fakta

Distans
70km

Höjdmeter
1100meter

Datum
Lördagen 25 Mars

Antal platser
50 st

Startplats
SOK stugan Nordtorp, 3 km norr om Sandared (10km väster om Borås).

Samling
09:45 för kaffe och genomgång.

Starttid
10.00

Beräknad Målgång
14.30 Vi räknar med en snittfart på ca 20km/h. Ett rejält fikastopp är planerat, lägg därtill tid för återsamling mellan segmenten, punkteringar och lite annat.

Omklädning
Vi har möjlighet till ombyte och dusch i SOK stugan som är belägen vid start- och målområdet. Stugan är öppen ifrån 09:00.

Afterbike
Efter loppet serveras Lasagne a´la Maggan med dryck passande för en afterike. Sedvanlig prisutdelning i sann Abloc-anda.


Obligatoriskt
Cykel, hjälm, extra slang och hunger.

Startavgift
350SEK. I detta ingår allt utan just berusningsmedel.

Betalning
Betalas in senast 18: mars till bg 755-0999 Abloc AB eller Swish nr:1230803403.

Klungan är redan i mål