Anmälan Anmälan

Abloc Winter Challenge 2018

Vintercykling när den är som bäst
Vi älskar att cykla, inte minst på vintern. Korta, hårda intervallpass på Monarken i all ära, men det är ute vi gillar att vara. Det är under långa distanspass på snötäckta vägar i goda vänners sällskap som fikat smakar som godast och de bästa historierna blir till.

Abloc Winter Challenge är på samma gång en hyllning till fenomenet vinterdistans och ett bevis för att det går att cykla året om, även i Sverige. I år cyklar vi runt Vättern i mellandagarna för fjärde året i rad. 100 startplatser står till buds, och vi delar upp oss efter vilken fart vi känner oss bekväma med. Under årens lopp har allt från svenska mästare till nybörjare vars tidigare distansrekord var 80 km stått på startlinjen och tagit sig i mål.

Tidigare år har vädret bjudit från allt från snöstorm till strålande solsken till gråmulet duggregn. Grupperna har tagit mellan 12 och 17,5 timmar på sig. Vad tiden och temperaturen blir i år återstår och se, det enda vi kan lova är att det kommer bli en utmaning värt namnet och makalöst trevligt längs vägen. Känslan av att tillsammans streta mot vädrets och rullmotståndets makter under så lång tid är något som bara måste upplevas.

28:e december
Klockan 05:00 den 28:e december är en tidpunkt lika helig för vintercyklister som Kalle Anka klockan 15 på julafton. Då startar första gruppen från Hovrättstorget, och därefter släpper vi iväg kommande två grupper med en halvtimmes mellanrum. Bakom varje grupp finns en servicebil som transporterar dina ombyteskläder, mekaniker, mat, cykelställ – kort sagt allt som behövs för att du ska kunna känna dig trygg.

Längs vägen kör vi tre stycken kortare depåstopp med kaffe, hembakad fika och all typ av energi som du kan önska dig. Som ett julbord, fast bättre.
Vid två tillfällen stannar vi lite längre, och då har du också möjlighet att gå in och värma dig. Första gången är efter drygt 10 mil, när vi stannar för second breakfast i Karlsborg och mumsar i oss våfflor. Här har du även möjlighet att byta fartgrupp om du önskar. I Vadstena, med ca 10 mil kvar, tar vi en sen lunch på Starby Hotell som dukat upp med vita linnedukar och tända ljus.

Väl hemma, efter avslutat dagsverke, bjuds det på middag och prisutdelning på Vox Hotel. Få brukar ha kraft att dansa på borden, men för den som vill ges möjligheten.

Vad ingår?
Priset för Winter Challenge 2018 är 1 595 kr och då ingår allt. Goodiebags av den högre skolan där våra partners är generösa, ledarledd klungcykling, följebil med fullt servicepaket, hemkörningsgaranti i händelse av kropp- eller cykelhaveri, total energiservice, fikor (totalt 5 depåer), finkaffe, våfflor, lyxlunch under rundan, middag och fest på kvällen när vi är åter på hotellet, prisutdelning i sann Abloc-anda. Anmälan öppnar 12:e juli och är bindande.

Nu kör vi och vi längtar efter att få skriva ytterligare ett kapitel vintercykelhistoria tillsammans med dig! För mer info se spalten fakta, alternativt ring eller maila oss. Håll också lite koll på hemsidan samt i våra sociala medier (@abloccamps på Instagram och Abloc på Facebook) för nyheter. När du väl anmält dig kommer det att kommande löpande information via mejl, du behöver inte tänka på något, bara njuta!

Fakta

Datum
28 december

Plats
Jönköping

Start
05:00 för första gruppen, därefter en halvtimmes mellanrum.

Distans
Ungefär 327,34 km

Startplatser
100 st

Anmälningsavgift
1 595 kr.

Runda och underlag
I huvudsak mindre, böljande vägar medurs runt Sveriges näst största vattenfyllda (isfyllda?) grop. Mest asfalt, men en liten magisk grusväg finns också.

Utrustning
Lampor, reflexer, skärmar, dubbdäck och inte minst kompislapp är obligatoriskt. Packa också rejält med ombyte i en väska som vi tar med i servicebilen.

Anmälan öppnar
12 juli

Anmälan stänger
19 december

Boende
Vi bor som kungligheter på Vox Hotel, bokas separat. Mer info och rabattkod kommer.

Kändisar
I en eller annan form, garanterat. Inte minst kommer vi att känna mycket under dagen.

Deltagande
Sker på egen risk, och trafikregler gäller som alltid. Abloc Winter Challenge är ingen tävling, utan en underbar dag med härliga cyklister.

Frågor och funderingar
event@abloc.se

Vad ingår?
Goodiebags av den högre skolan där våra partners är generösa, ledarledd klungcykling, följebil med fullt servicepaket, hemkörningsgaranti i händelse av kropp- eller cykelhaveri, total energiservice, fikor (totalt 5 depåer), finkaffe, våfflor, lyxlunch under rundan, middag och fest på kvällen när vi är åter på hotellet, prisutdelning i sann Abloc-anda.

Mer info
Kommer löpande

Anmälan