Anmälan Anmälan

Klevarest

Här kan du följa Eric live i jakten på 10 000 höjdmeter!

Norra Klevaliden är, åtminstone i våra ögon, Sveriges mest mytomspunna cykelbacke. Brant som bara den, med gudomlig utsikt om man orkar slänga en blick över axeln, och med spår från både anrika Postgirot och EM i MTB. Att cykla uppför Kleva är något vi tycker att alla borde uppleva, det är balsam för både själ och ben.

Vi tycker att det verkar vara en ganska kul grej att sätta som mål att cykla 10 000 höjdmeter i Klevaliden - ett imaginärt berg som vi kallar för Klevarest! Om man gör det under en livstid, ett år eller en vecka spelar mindre roll, men vi ska inte sticka under stol med att det är lite kittlande att spänna bågen ordentligt – går det att göra på en dag?

Den 30:e maj i soluppgången kommer vi att påbörja ett försök genom Ablocs egen grimpeur, Eric Sjögren. 72 varv på 24 timmar. Det kommer bli det galnaste vi (eller i ärlighetens namn Eric) gjort.

Hade det här varit under normala tider hade vi bjudit in er alla till att hänga med och göra ett försök ni också, men nu kan vi tyvärr inte göra det. Däremot kan man fortfarande cykla backe på hemmaplan, så vi kommer att köra lokala utmaningar på flera olika platser som vi kallar Abloc Climb Challenge. På dessa är det max 20 deltagare som gäller, och utmaningen ligger i att samla så många höjdmeter som möjligt mellan klockan 9:30 och 13:00, med obligatorisk paus för elvakaffe. Vi kommer också att köra en liten intern tävling mellan de olika orterna, där vi summerar vilket ”lag” som fått ihop flest höjdmeter. Kan ni tillsammans nå upp i en Klevarest? På eftermiddagen kör vi gemensam prisutdelning för alla på Instagram.

Abloc Climb Challenge kommer vi att köra i Borås (Knektåsbacken), Ulricehamn (grusklättring längs slalombacken), Huskvarna (Klevaliden) och Ekerum (grusbacken upp från havet eller MTB-slinga i Rällaskogen). Startavgiften är 450 kr, varav 150 kr går direkt till Team Mustaschs insamling för prostatacancerforskning. Fika och tilltugg efteråt ingår i startavgiften.

Tänk på att hålla avstånd till varandra och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Stanna hemma om du är sjuk.

Kan du inte vara med fysiskt? Då tycker vi att du ska ut och cykla backe ändå! Skicka en länk till din runda på Strava eller liknande till oss, så summerar vi och ser hur högt vi når. Kan vi ta oss till månen?

Fakta

Datum
30:e maj

Platser
Borås, Ulricehamn, Huskvarna, Ekerum

Antal deltagare
Max 20 per ort

Tid
9:30-13:00

Elvkaffe
Obligatoriskt vid 11:00

Vad ska man göra?
Cykla så många höjdmeter man hinner!

Varför då?
För att det är kul att cykla uppför, skönt att bli trött, och Abloc kommer heja på dig tills du ramlar av cykeln

Ingår kramp?
I både lår och mungipor

Anmälan öppnar
16 maj 18:00

Anmälningsavgift
450 kr (150 kr går direkt till Team Mustaschs insamling till prostatacancerfonden. Fika och mat efteråt ingår)

Anmälan

Partners