Anmälan Mer info & anmälan

Rya Åsar MTB

Rya Åsar MTB
Upplev gemenskap, glädje och vackra vyer!
anpassat så att alla kan vara med – motionär som elit.

För att ge ännu fler chansen att upptäcka den vackra och utmanande naturen runt Rya Åsar kommer Abloc tillsammans med Rya Åsar Trail Run se till och att det från och med i år går att uppleva folkfesten med löparskor på lördagen 12/10 och från cykelsadeln på söndagen.

Passa på och var med och kör båda dagarna och utmana dig själv och dina vänner i Rya Åsar Challenge. Då springer du Rya Åsar Trail Run på lördagen och cyklar Rya Åsar MTB på söndagen. Alla deltagare får en totaltid över de båda loppen och en häftig utmaning att träna för. Vi ser fram emot ett spännande möte mellan löpare och cyklister i Rya Åsar Challenge!
Självklart går det också fint att vara med en av dagarna.

Cyklingen kommer ha samma start- och målområde som löpningen och går i samma inspirerande miljö. Banan mäter 31 km, en varierad sträckning med utmanande backar och fartfyllda utförslöpor i gnistrande höstskrud.

Du behöver inte vara en van mountainbikecyklist för att delta, banan kräver mer av fysiken än cykeltekniken. Men även för den erfarne gäller det att hålla tungan rätt i mun när det går fort.

Självklart kommer vi även ha ett lopp för barn (6-13 år), Rya Åsar MTB Kids.

Vi kommer att bjuda på en härlig stämning för både deltagare och åskådare med musik, DJ, utställare från olika företag, runners/bike lounge där man kan ladda upp inför loppet och återhämta sig när väl tävlingen är genomförd. Mat, dryck och kioskvaror finns för inhandling.
Varmt välkomna till folkfesten i skogen!

HUR GÅR BANAN?
Cykelbanan mäter 31 km. Deltagarna utlovas en varierad sträckning med utmanande backar och fartfyllda utförslöpor i vacker natur i gnistrande höstskrud.

Tack vare en bra dialog med myndigheterna har vi fått möjligheten att lägga en bana i mycket fin miljö. Den går på mestadels mindre skogsvägar och motionsspår blandat med slingrigt inspirerande stigar. Varvet är tekniskt lättcyklat på de allra flesta ställen och kräver inga större förkunskaper för att kunna passa både nybörjare och elit. Rya åsar är kuperat och banprofilen får en kaktus att framstå som kramgo. Belöningen för gnetandet i uppförsbackarna är massvis med milsvida utsikter som får en att glömma maxpulsen, och eftersom vi startar och kommer i mål på samma plats kommer vi att passera en och annan härlig och välförtjänt utförslöpa.

Start och målområdet är precis som Rya Åsar Trail Run vid platån och redan efter 1 km kommer första backen, en stigning inramat av gärdsgårdar och ängar upp till Ramshulan. Banan fortsätter sedan 3 km längs med åsryggen innan den lämar naturreservatet för en stund och går i strandkanten av den vackra ån Viskan som bjuder på lättcyklade stigar och grusvägar. Efter 8 km passarar banan den fina badplatsen Almenäs och det blir härlig utsikt över Öresjö innan det är dags att ta sig tillbaka in i naturreservatets kuperade terräng.

Backarna i den trolska skogen avlöser varandra och efter 12 km passarar vi banans högsta punkt som mäter 282 möh. Vid 18 km är det dags för depåstopp för den som vill. Förutom ny energi i olika former bjuds du på milsvid utsikt över Borås med omnejd ifrån Ryssby Klint. Banan lämnar för andra gången natureservatet och vi cyklar över Alingsåsvägen och tar oss in i den vackra Hestraskogen. Här blir det cykling på mindre stigar bland vattendrag och kullar som ger oss en känsla av att vara djupt inne i skogen, långt ifrån stadens buller. Med 5 km till mål kommer vi fram till Byttorpssjön som vi rundar innan vi återigen tar oss över Alingsåsvägen och in i naturreservatet. De avslutande kilometerarna erbjuder dagens brantaste utförsbacke och uppförsförsbacke innan banan slingarar sig nedför mot det välförtjänta målet.

Start- och målområdet
Start- och målområdet är placerat inne i skogen vid korsningen Ålgårdsvägen/Getängsvägen/Almenäsvägen. Där finns en stor gräsyta som fungerar som start- och målområde. Tävlingsområdet kommer tillhandahålla möjligheter att förvara värdesaker under loppet.
Området kommer bjuda på en härlig stämning för deltagare som åskådare med musik, utställare från olika företag, runners/bike lounge där man kan ladda upp inför loppet och återhämta sig när väl tävlingen är genomförd. Mat, dryck och kioskvaror finns för inhandling.

Anmälan & pris

5 april – 31 maj: Early bird 345 kr
1 juni – 18 augusti 395 kr
19 augusti – 30 september 445 kr
1 oktober – 7 oktober 495 kr

Efteranmälan
Efteranmälan på tävlingsdagen söndag 13/10 kl 09:00-10.30 vid tävlingsområdet (i mån av plats): 545:-/person via swish.
Max antal cyklister: 400 st. Anmäl er i tid då löparloppet har blivit fulltecknat två år i rad!

Klasser
Damer tävlingsklass 31 km
Herrar tävlingsklass 31 km
Damer motionsklass 31 km
Herrar motionsklass 31 km

Fakta

Datum
13 oktober

Banlängd
31 km

Plats
Rya Åsar, Borås

Uppförsbackar
Många

Nedförsbackar
Långa och välförtjänta

Trötthetsgaranti
Ingår i anmälan

Mer info & anmälan