Anmälan

Abloc Winter Challenge 2019

Vintercykling när den är som bäst
Vi älskar att cykla, inte minst på vintern. Korta, hårda intervallpass på Monarken i all ära, men det är ute vi gillar att vara. Det är under långa distanspass på snötäckta vägar i goda vänners sällskap som fikat smakar som godast och de bästa historierna blir till.

Abloc Winter Challenge är på samma gång en hyllning till fenomenet vinterdistans och ett bevis för att det går att cykla året om, även i Sverige. I år cyklar vi runt Vättern i mellandagarna för femte året i rad, vilket kommer att firas med pompa och ståt. Kanske blir det en favorit i repris, med Jonas trevande flöjttoner som startljud. 100 startplatser står till buds, och vi delar upp oss efter vilken fart vi känner oss bekväma med. Under årens lopp har allt från svenska mästare till nybörjare vars tidigare distansrekord var 80 km stått på startlinjen och tagit sig i mål.

Tidigare år har vädret bjudit från allt från snöstorm till strålande solsken till gråmulet duggregn. Grupperna har tagit mellan 12 och 17,5 timmar på sig. Vad tiden och temperaturen blir i år återstår och se, det enda vi kan lova är att det kommer bli en utmaning värt namnet och makalöst trevligt längs vägen. Känslan av att tillsammans streta mot vädrets och rullmotståndets makter under så lång tid är något som bara måste upplevas.

28:e december
Klockan 05:00 den 28:e december är en tidpunkt lika helig för vintercyklister som Kalle Anka klockan 15 på julafton. Då startar första gruppen från Hovrättstorget, och därefter släpper vi iväg kommande två grupper med en halvtimmes mellanrum. Bakom varje grupp finns en servicebil som transporterar dina ombyteskläder, mekaniker, mat, cykelställ – kort sagt allt som behövs för att du ska kunna känna dig trygg.

Längs vägen kör vi tre stycken kortare depåstopp med kaffe, hembakad fika och all typ av energi som du kan önska dig. Som ett julbord, fast bättre.
Vid två tillfällen stannar vi lite längre, och då har du också möjlighet att gå in och värma dig. Första gången är efter drygt 10 mil, när vi stannar för second breakfast i Karlsborg och mumsar i oss våfflor. Här har du även möjlighet att byta fartgrupp om du önskar. I Vadstena, med ca 10 mil kvar, tar vi en sen lunch på Starby Hotell som dukat upp med vita linnedukar och tända ljus.

Väl hemma, efter avslutat dagsverke, bjuds det på middag och prisutdelning på Vox Hotel. Få brukar ha kraft att dansa på borden, men för den som vill ges möjligheten.

Vad ingår?
Priset för Winter Challenge 2019 är 1 595 kr och då ingår allt -goodiebags av den högre skolan där våra partners är generösa, ledarledd klungcykling, följebil med fullt servicepaket, hemkörningsgaranti i händelse av kropp- eller cykelhaveri, total energiservice, fikor (totalt 5 depåer), finkaffe, våfflor, lyxlunch under rundan, middag och fest på kvällen när vi är åter på hotellet, prisutdelning i sann Abloc-anda. Anmälan öppnar 28:e juni och är bindande.

Nu kör vi och vi längtar efter att få skriva ytterligare ett kapitel vintercykelhistoria tillsammans med dig! För mer info se spalten fakta, alternativt ring eller maila oss. Håll också lite koll på hemsidan samt i våra sociala medier (@abloccamps på Instagram och Abloc på Facebook) för nyheter. När du väl anmält dig kommer det att kommande löpande information via mejl, du behöver inte tänka på något, bara njuta!

Vad gäller?
För att vi alla ska få en trivsam tur tillsammans har vi listat några saker att tänka på.

Vi cyklar på allmänna vägar och alla trafikregler gäller.
Vi respekterar våra medtrafikanter.
Allt vi tar med oss ut tar vi också med tillbaka.
Får man mekaniskt strul eller punka hoppar man in i servicebilen och löser det och blir avsläppt framför klungan. Du har fullföljt hela rundan ändå.
Du ansvarar själv för att kropp och cykel är i lämplig form för äventyret och att du orkar hålla gruppens tempo.
Anmälan är bindande och det är ingen ångerrätt på idrottsevenemang. Abloc har inte möjlighet att återbetala startavgiften, kolla gärna om din försäkring täcker eventuellt återbud eller se exempelvis Startklar. Det är även ok att sälja sin startplats, ett byte kostar 150 kr och ska meddelas Abloc.

Fakta

Datum
28 december

Plats
Jönköping

Distans
335 km, plus/minus någon kilometer

Starttid
05:00 - 06:00 beroende på grupp

Startplatser
100 st, först till kvarn

Anmälningsavgift
1 595 kr.

Runda och underlag
Medurs runt Sveriges näst största sjö. Bredare vägar när det är mörkt, magiska böljande vägar genom underbar natur när det är ljust. Mestadels asfalt, lite grus. Slask/snö/is i oklara mängder.

Utrustning
Lampor, reflexer, skärmar, dubbdäck och inte minst kompislapp är obligatoriskt. Packa också rejält med ombyte i en väska som vi tar med i servicebilen.

Anmälan öppnar
28 juni

Boende
Vi bor som kungligheter på Vox Hotel, bokas separat. Mer info och rabattkod kommer.

Kändisar
I en eller annan form, garanterat. Inte minst kommer vi att känna mycket under dagen.

Vad ingår?
Goodiebags av den högre skolan där våra partners är generösa, ledarledd klungcykling, följebil med fullt servicepaket, hemkörningsgaranti i händelse av kropp- eller cykelhaveri, total energiservice, fikor (totalt 5 depåer), finkaffe, våfflor, lyxlunch under rundan, middag och fest på kvällen när vi är åter på hotellet, prisutdelning i sann Abloc-anda.

Frågor och funderingar
event@abloc.se

Anmälan