Anders Ljungberg- Mastercoach på Abloc Camp Öland

Lär känna vår välmeriterade och trevliga mastercoach på Abloc Camp Öland.

Frågor till Anders Ljungberg inför Abloc Camp Öland 2022

Vem är Anders Ljungberg? Nyfiken coach som ständigt vill resa och skaffa sig mer kunskap samt erfarenhet. Slappnar av när jag åker båt på sommaren och alpinskidor på vintern, i övrigt består livet av cykel.

Vilka är dina största meriter som cyklist? Slagit Sven Nys, SM-medaljer, proffs i Tyskland, några internationella vinster, massa nationella samt även ett VM-brons i H35 master Andorra 2018.

Vilka är dina största meriter som ledare/tränare? Varit med och startat igång Sanda Mountainbike (cykelgymnasium) som nu är ett av de absolut bästa cykelgymnasierna i Sverige.

Utbildad via Riksidrottsförbundets högsta tränarutbildning (elittränarutbildningen) samt via internationella cykelförbundets (UCI’s) högsta nivå på tränarutbildning (Diploma Level 3).

Även deltagit vid Sveriges Olympiska Kommitte’s Head Coach utbildning inför OS i Rio 2016.

Vad kommer man att få lära sig av Anders på Abloc Camp Öland 1-3/4? Kunskap inom cykel och ffa mountainbike där vi pratar träningslära, teknik, kost, motivation, m.m.

Blir det både praktik och teori? Ohja. Mountainbike måste utövas för att behärskas.

Du har ju varit med på ett par Abloc event tidigare, har du nån favorit? Mja, tycker nog alla har sin charm, men eftersom min mor är från Smögen och jag därmed har lite anknytningar däråt uppskattade jag Abloc d’Fjords i somras. Hård cykling på fina vägar och stigar ihop med bror.

Favoritfika? Croissant con chocolate.

Någon minnesvärd händelse som sticker ut? Försöker generellt att få livet att sticka ut, men kanske en semester med min sambo i Fuengirola där vi cyklade hela dagarna och åt starkare och starkare indisk mat varje kväll, tills vi fick vika ner oss på nivån ”vendaloo” (indiskt för starkt som s*tan).

Anders jobbar i nuläget som tränare  på Sanda Idrottscentrum som är ett av landets absolut största och bästa idrottsgymnasium (15 olika idrotter).

Vi är väldigt glada att ha med Anders!